Tubanters 1 kan titel vergeten na nederlaag in levendige derby/topper tegen UDI Enschede

Na de eerdere nederlaag tegen het hoog geklasseerde TVO Beckum (1-0) had de Tubanters een eventuele titel niet meer in eigen hand. Toch was er nog een kans, maar dan moest er deze zondagmiddag worden gewonnen van huidig koploper UDI Enschede. Het gat was vooraf 3 punten, waarbij ook nog TVO tussen beide ploegen instond met een gat van 2 punten op Tubanters. Er moest dus gewonnen worden. De gehele selectie was fit, waarbij ook nog eens Timo Roelofsen voor het eerst plaats mocht nemen op de reserve bank. Het was voor de middenvelder de eerste keer dat hij bij de eerste selectie zat, na een zware knieblessure.

Met vuurwerk werd de uitploeg binnengehaald en wat er langs de lijn gebeurde, deden ook die spelers binnen de lijnen. UDI nam het initiatief en was de betere ploeg in deze openingsfase. Al na 5 minuten moest Ken Rietman redding brengen op een goed inkopte voorzet. Maar een minuut later was het wel raak. Smit mocht vanaf de linkerkant naar binnen komen en schoot de bal vanaf een meter of 20 fantastisch over Ken Rietman heen, 0-1. Tubanters kwam na dit doelpunt wat beter in de wedstrijd, maar het duurde nog tot een kwartier voordat het gevaarlijk kon worden. Ricardo van Eiken gaf voor waar Ron Rietman bij de tweede paal opdook. De spits kopte goed in, maar op de lijn werd de kopbal gekeerd door de doelman. Maar de wedstrijd kantelde langzaamaan. Tubanters werd beter en beloonde zich snel. In de 20e minuut nam de thuisploeg snel een korte corner. Marco Kroeze zette voor maar deze bal werd slecht verwerkt door Udi. De bal kwam op rand zestien voor de voeten van Nick Stijner. De aanvallende middenvelder bedacht zich niet en schoot op doel. Onderweg werd de bal in de drukke zestien zodanig getoucheerd dat de bal langs de doelman in het net verdween, 1-1. Het was vervolgens Tubanters dat de klok sloeg. Maar het had pech dat de scheidsrechter niet scherp was. Nick Stijner werd met een steekpass weggestuurd en omspeelde de laatste man op snelheid. In de zestien werd hij neergelegd, maar de scheidsrechter wuifde het weg. Ook Ron Rietman was nog dichtbij een voorsprong, alleen een voorzet van Marco Kroeze kon maar net worden geschampt met zijn hoofd. De bal verdween maar net voorlangs. Zo werd er gerust met 1-1.

Na de theepauze moest Tubanters op jacht naar de zo gewenste voorsprong. Maar Udi had wederom in de beginfase het betere van het spel, maar kon niet gevaarlijk worden. Het was Tubanters die na een kwartier spelen weer gevaar kon stichtten en het initiatief over kon nemen. Marco Kroeze crosste de bal naar de linkerkant waar Ron Rietman vrij stond. Ron behield het overzicht en gaf de bal mee op Ricardo van Eiken. De aanvaller schoof de bal maar rakelings naast het doel. Maar ook Udi bleef dreigend. Zo mocht de rechtsbuiten naar binnen komen en de bal maar net over de kruising schieten. Maar twintig minuten voor tijd kwam Tubanters dan toch verdiend op 2-1. Een vrije bal op de linkerkant werd een prooi voor Marco Kroeze. Marco verraste de doelman met een hard schot in de korte hoek. De bal belandde tegen de paal, maar viel perfect voor de voeten van Ricardo van Eiken. Ricardo bedacht zich niet en schoot hard binnen, 2-1. Eindelijk loon naar werken. Maar lang kon er niet worden genoten van de voorsprong. 4 minuten later stond het namelijk alweer gelijk. Farad Tawakalsada legde binnen de zestien zijn directe tegenstander neer en ditmaal gaf de scheidsrechter wel een penalty, nadat Tubanters deze niet kreeg met een exact dezelfde overtreding. Udi benutte dit buitenkansje en bracht de stand weer gelijk, 2-2. Tubanters bleef hoop houden maar de scheidsrechter besliste het duel in de 82e minuut. Aanvoerder Nick Kutscher veroverde de bal met een harde sliding. Op de bal, maar de scheidsrechter trok tot ieders ontzetting de rode kaart. En Udi nam wederom dankbaar gebruik van deze overtal situatie. Al was het defensief ook niet zuiver bij de derde treffer. Een middenvelder mocht zo de bal door het centrum steken en één op één met Ken Rietman werd de bal in de lange hoek geschoven, 2-3.

Tubanters probeerde wel in de slotfase, maar het kon niet meer. Zo wist Udi het duel te winnen en Tubanters met 6 punten achter zich te laten. Daarmee is voor de blauw/zwarten de titel wel uit zicht. Het moet zich richten op het slot van de competitie en zo hoog mogelijk eindigen voor een eventuele periode. Het heeft nog wel een periodetitel in eigen hand, maar dan moet er over twee weken worden gewonnen in Vragender, tegen KSV, met een verschil van 3 doelpunten. Dan passeert het Udi op doelsaldo in de ranglijst voor de eerste periode. De titel is weg….