Tubanters 1 loopt zich stuk op groen/witte Hector muur

Afgelopen weekend beleefde Tubanters een vrij weekend. Vanwege het 125-jarig jubileum werd er niet gevoetbald. De confrontatie met SV Hector werd dus een week uitgesteld. Vandaar werd er deze zondag dus afgetrapt in Goor. En een aantal spelers haalden het uitduel nog niet. Zo misten Timo Roelofsen en Bart Busschers de wedstrijd en zaten de licht geblesseerden Kareem Freij en Xander Molemans op de bank. Voor Roy Jansen betekende Hector uit wel zijn basisdebuut. Hij keerde terug van een hamstring blessure.

Om 14:00 uur werd er afgetrapt in Goor en het werd al snel duidelijk wat het spelbeeld ging worden. Tubanters werd opgevangen door een 6-mans defensie bij balbezit van de blauw/zwarten. Aan de ploeg van trainer Hendrie Zwiggelaar dus de taak om er doorheen te gaan komen. Wat dan ookniet verassend was, was dat het eerste gevaar van afstand kwam. Een korte corner deed de bal net buiten de zestien bij Roy Jansen belandden. Hij schoot op doel, maar de doelman pakte het schot door het midden. Niet veel later juichten wel de aanvallers van Tubanters, maar vond de scheidsrechter op het middenveld dat de bal niet de doellijn had gepasseerd. Niek Wösting vond zijn oudere broer Sam. Sam schoot maar het schot werd nog geblokt. Wel bleef de bal hangen waardoor de spits nog een kans kreeg. Deze schoof Sam in de lange hoek, waar de bal via de binnenkant van de paal binnen viel. Maar wel of niet over de lijn, werd de bal weggewerkt door Hector. Maar ook Hector liet eenmaal van zich horen. In een spaarzame uitval werd de linksbuiten goed weggestuurd. Jordy van Asselt kon de inzet vervolgens in de korte hoek pareren. Maar toch wist Tubanters als eerste te scoren. Luc Sonneveldt kon het middenveld indribbelen en vond met een vlijmscherpe pass Diego Luna Madueno in de zestien. De jonge middenvelder bleef koel en ronde voortreffend af, 0-1. Even leek Tubanters de score al snel uit te breiden, maar Sam Wösting zag zijn kopbal op de lat belandden. Maar even niet opletten, en de stand bleek weer gelijk te zijn. Tubanters liet zich in de luren leggen met een steekpass. Wederom kon de linksbuiten op Jordy van Asselt af, die deze keer ook geen kans had. Een lage schuiver betekende een 1-1. Tubanters probeerde het vervolgens wel, maar de groen/witte muur werd weer opgetrokken in Goor.

Na de thee moest het dan maar gebeuren. En de uitploeg begon ook weer fanatiek aan het tweede gedeelte. Een heerlijke aanval werd niet beloond. Zo zette Niek Wösting een één tweetje met Diego Luna Madueno op en deed vervolgens het een keer raken spelletje over met Sam Wösting. Zo kwam Niek schuin op het doel uit, maar miste zijn schot echte kracht. De doelman kon keren. Vervolgens nam Niek een minuut later het schot wederom onder vuur, maar nu zag hij zijn inzet net over vliegen. Maar na een tiental minuten domineren, ging Tubanters gigantisch in de fout. Jordy van Asselt speelde Luc Sonneveldt aan, die vervolgens niet lekker aannam. Onder druk probeerde hij weg te werken, maar schoot tegen de afjagende aanvaller aan. Deze nam over en een breedteballetje verder was het uit het niets ineens 2-1. Tubanters moest nu echt op jacht. En het werd geholpen door Hector. Een harde maar domme overtreding op het middenveld betekende een aantal minuten na de voorsprong een tweede gele kaart voor een Goorse speler. Een half uur lang met een man meer dus voor Tubanters. Het spelbeeld werd helemaal duidelijk, maar toch ontsnapte Tubanters aan een grotere voorsprong. Want waar Tubanters naar voren liep, ontstond er wel ruimte achterin. Een schot van Hector belande dan ook op de lat. Maar direct werd het spelbeeld weer hersteld. Tubanters naar voren, proberen door de defensie te komen. Thomas Broek schoot de bal nog via de doelman naast en de ingevallen Ron Rietman kon net de bal niet de juiste richting geven met zijn hoofd. Uit een hoekschop ontstond er vervolgens ook nog een old skool scrimmage. Sam Wösting hakte, maar op de doellijn werd de bal tegengehouden. De bal bleef liggen en een inzet werd met een hand uit het doel gehouden. Ook hier zag de scheidsrechter helaas niks in. En dan had de thuisploeg ook nog een engeltje op de lat, want een schot van Diego Luna Madueno leek in het doel te gaan, nadat deze van richting veranderde door een been. Maar een voet van de vallende doelman stond nog net in de weg.

Tubanters kwam niet meer door de groen/witte muur en leed een zeer zure nederlaag. Totaal onnodig ook. Maar het gebeurde dan toch. Een leermoment die mee te nemen is naar volgende week. Dan komt BSC/Unisson op bezoek in Enschede. Dan maar weer een overwinning.

Laat een reactie achter