Tubanters 1 leidt eerste nederlaag in competitie

Tubanters 1 beleefde eindelijk weer eens een goede competitiestart. Het was al een tijdje geleden dat de ploeg het eerste duel in winst wist om te zetten. Het gebeurde nu in Rekken, waar het met 3-5 wist te winnen. Maar een zware competitiestart is het wel voor de blauw/zwarten. Want na Rekken uit, komen 2 stadsgenoten op bezoek op Sportpark Diekman-oost. En deze wedstrijden zijn normaliter 2 tegenstanders in de competitie, maar toch zijn de wedstrijden altijd duels op zich. Ook deze zondag, bij Udi thuis.

Tubanters kende een bijna fitte selectie, alleen Roy Jansen was nog geblesseerd uit Rekken terug gekomen. Trainer Hendrie Zwiggelaar veranderde niks aan de basiself en zo kreeg Diego Luna Madueno weer de voorkeur in de spits boven Sam Wösting.

De stadsderby vond deze zondag dus plaats bij Tubanters. Beide ploegen tasten elkaar af in de openingsfase, waarbij het absoluut niet hoogstaand was. Tubanters mocht wat meer de bal hebben, maar deed er ook weinig mee. Het was ook de uitploeg die als eerste het doel onder vuur nam. De rechtsbuiten speelde goed af op zijn collega buitenspeler op de linkerkant. Het schot dat volgde ging net naast in het zijnet. Vervolgens was het ook Tubanters die een doelpoging ondernam. Niek Wösting draaide goed weg bij zijn directe tegenstander, maar het schot kon gevangen worden door de doelman. Het duel kabbelde wat voort, maar met een klein half uur op de klok kwam Tubanters dan toch uit het niets op een 1-0 voorsprong. Timo Roelofsen nam een vrije bal op de linkerflank. Deze werd diep bij de tweede paal teruggelegd door Diego Luna Madueno. Die vond Niek Wösting, die wederom uit de draai schoot. Maar ditmaal dus met meer succes, want 1-0. Vervolgens ontsnapte Udi aan een rode kaart, want Niek Wösting werd neergelegd voor de zestien meter, terwijl deze volledig ontsnapt werd. De warrige scheidsrechter durfde het blijkbaar niet aan en gaf geel. Oud speler van Udi, Jordie Lever, nam plaats achter de bal maar schoot de bal in de handen van de doelman. Voor Tubanters was er geen vuiltje aan de lucht, maar veel kansen wist het ook niet te creëren. Maar daar tegenover stond een vrij kansloos Udi. Met 35 minuten op de klok was Jordie Lever wederom dichtbij een treffer. Een vrije bal van Niek Wösting deed de middenvelder in kansrijke positie belanden. Maar een kopbal kwam in de handen van de doelman terecht. Maar net zoals in Rekken, kreeg Tubanters wederom in de slotfase uit het niets een treffer tegen. Onnodig werd een hoekschop weggegeven. Jordy van Asselt ging onder de bal door en bij de tweede paal stond de buitenspeler van Udi klaar om binnen te schieten. Dit deed hij ook, hard en hoog in de korte hoek, 1-1

Met een harde klap ging Tubanters dan ook rusten. Uit het niets waren de bezoekers terug in het duel. Ook in het tweede bedrijf kabbelde het duel voort. Tubanters dacht meer aan aanvallen, maar kon weinig kansen creëren. Middenvelder Xander Molemans kwam in de beginfase vervolgens hard in duel. De jonge Tubanters speler schreeuwde het uit en moest niet veel later het veld worden uitgedragen. Het leek wel als de thuisploeg van slag was, want al snel kwam Udi op voorsprong. Een vrije bal werd in de zestien gepompt. In eerste instantie kon deze worden weggewerkt, maar de afvallende bal kwam voor de voeten van een Udi aanvaller. Deze bedacht zich niet en schoot Udi dus op voorsprong, 1-2. Tubanters wist wat het moest doen, maar speelde niet al te best. Het ging veel mee in het spel van Udi, die veel ging vertragen. Toch kreeg Tubanters nog goede kansen op een gelijkmaker, maar ontbrak het aan scherpte in de eindfase. Timo Roelofsen haalde goed de achterlijn met zijn passeeractie, trok de bal goed terug naar de ingevallen spits Sam Wösting. Maar de spits schoot de bal over het doel in plaats van tussen de palen. Aanvoerder Nick Kutscher kwam ook meermaals mee naar voren, maar was ook niet scherp in de afronding. Een kopbal ging naast en zijn andere inzet kon worden gekeerd. Maar de grootste kans was nog voor Diego Luna Madueno. De rappe middenvelder werd goed weggestuurd door Niek Wösting. Schuin op de doelman af bracht hem in scoringspositie. Maar uiteindelijk waren het de benen van de doelman die een gelijkmaker voorkwamen. Tubanters bleef aandringen en kreeg nog een 10tal minuten blessuretijd, vanwege het vele tijdrekken. In de uiterste slotfase kreeg Tubanters nog een hoekschop. Ook doelman Jordy van Asselt kwam mee naar voren voor een ultieme keepersdroom. Maar onbegrijpelijk werd de hoekschop kort genomen, waarbij Udi de bal veroverde. Zo kon Udi dus op het lege doel af en schoot het uiteindelijk nog de 1-3 binnen.

Een grote tegenvaller voor de blauw/zwarten. Maar lang kan er niet gerouwd worden, want aankomende zondag komt de volgende Enschedese club op bezoek. Dan is het Victoria die naar Diekman-oost komt. Een kans op eerherstel dus.

Laat een reactie achter