Tubanters 1 dendert in slotfase over Victoria ´28 heen

Deze zondag stond er weer een Enschedese derby op het programma. Waar Tubanters een grote klap kreeg te verwerken vorige week tegen stadsgenoot vv Udi, waarbij het met 1-3 verloor, was er geen tijd om daarbij stil te staan. Er kwam namelijk weer een stadsgenoot op bezoek op Diekman-oost. Victoria ´28 kwam op bezoek en hoopt van harte dat het de eerste overwinning bij de blauw/zwarten kon gaan boeken.

Tubanters moest het doen zonder de geblesseerd geraakte Xander Molemans en Bart Busschers. Ook Ron Rietman was afwezig. Roy Jansen keerde juist weer terug uit de ziekenboeg. Voor spits Sam Wösting betekende het zijn eerste basisplaats.

Beide ploegen begonnen open aan de wedstrijd. Victoria wilde ten aanval trekken, maar ook Tubanters had deze drang naar voren. Het was wel Tubanters die als eerste echt gevaar tussen de palen voortbracht. Een schotje van Sam Wösting kon worden gevangen door de Victoriaanse doelman. Tubanters nam steeds meer initiatief en nam de controle volledig over. Het duurde dan ook niet lang voordat een eerste treffer kon worden genoteerd op het gloednieuwe scorebord. Luc Sonneveldt vond met een schitterende pass zijn middenvelder Jordi Lever. Deze vond Sam Wösting met een steekpass en zo stond de spits oog in oog met de doelman. Zoals een echte spits beaamd, bleef hij koel en noteerde de 1-0. Even leek Tubanters ook al de score te verdubbelen. Een  korte corner werd ingebracht door Jordi Lever, waar bij de 2e paal Sam Wösting heerlijke binnen volleyde. Eigenlijk zonde dat deze afgevlagd werd voor buitenspel, zo´n beauty. Nogmaals was Sam Wösting dichtbij, maar een kopbal uit een vrije bal van Diego Luna Madueno werd katachtig gered door de keeper. Met een kwartier op de klok niks aan de hand, maar ineens stond er bij Victoria ook een doelpunt genoteerd. Even lette de defensie niet op en kon oud-Tubanters speler Maurice Nuis tussen 2 verdedigers doorlopen. Oog in oog bleef ook deze speler koel en werd het 1-1. Tubanters liet zich niet van de wijs brengen en bleef het overwicht houden. Een voorzet van Niek Wösting werd hard in eigen doel geschoten, maar de doelman kon nog net pareren en een schotje van Timo Roelofsen, na een één tweetje met Sam Wösting, bracht de doelman niet in gevaar. Na een half uur was het voor Tubanters weer net niet. Thomas Broek was met een sliding net iets eerder bij de bal dan de doelman, maar schoot tegen de keeper aan. De rebound kwam voor de voeten van Sam Wösting, maar een verdediger kon de inzet in het lege doel nog net blokkeren. Maar het bleek uitstel. Victoria ging in de 32e minuut gigantisch in de fout in de opbouw. Diego Luna Madueno kon oppikken en hard door het midden raakschieten, 2-1. Niet lang daarna vond Sam Wösting weer de keeper van Victoria op zijn weg nadat hij uit een vrije bal van Timo Roelofsen koppend op het doel vuurde. Maar wederom kreeg Tubanters weer uit het niets en eenvoudig een treffer tegen. Een lange bal op de buitenspel staande Boy Kamphuis werd onderweg verkeerd gekopt door Jeroen Timmers en de bal belandde voor de voeten van de Victoria spits. Volgens de verder goed leidende scheidsrechter bleek er een nieuwe regel te zijn dat het dan geen buitenspel meer is….. dus dit buitenkansje liet Kamphuis zich dan ook niet ontnemen, 2-2 vlak voor rust.

Na de theepauze moet het dan maar gebeuren. Maar het was de uitploeg die furieus uit de kleedkamer kwam. Al na 3 minuten leek Victoria een voorsprong te gaan pakken. Maurice Nuis ontsnapte aan buitenspel en kon op Jordy van Asselt af. De Tubanters doelman kwam uit en werd geklopt met een lob. Alleen kwam tot opluchting van Tubanters de bal op de bovenkant van de lat. Wat volgde was een moeizame wedstrijd van beide kanten. Waar Tubanters in de eerste 45 minuten veel kansen wist te creeren, ging het nu moeizamer. Maar ook achterin gaf het niks meer weg. Met nog een half uur op de klok leek het Tubanters nog eenmaal de tijd om de rug te rechten. Niek Wösting draaide in de zestien goed weg en schoot op doel. De doelman kon deze inzet keren. Kareem Freij was vervolgens al in het veld gekomen en leverde vrijwel direct een heerlijke assist. In de 72 minuut had hij een een actie over de linkerkant en trok hij de bal goed terug naar rand zestien, waar Niek Wösting geheel vrij kwam. De jonge aanvaller kreeg de tijd en plaatste de bal heerlijk in de verre hoek, buiten het bereik van de doelman, 3-2. Precies op tijd, want Ayoub el Amrani stond al klaar om voor hem het veld in te komen, wat ook na zijn goal gebeurde. Tubanters kreeg vleugels en in de 75e minuut was het alweer raak. Luc Sonneveldt veroverde de bal en zag zijn spits diep gaan. Met een diepe bal werd Sam Wösting weggestuurd. Sam nam de diepe bal echt geweldig aan en kon zo op het doel af. Wederom bleef hij koel en zo was het 4-2. Maar adempauze kreeg niemand, want nog geen minuut later stond het al 5-2. Sam Wösting kon weer op doel schieten, maar vond de keeper op zijn weg. Maar hij moest wel een rebound toestaan. En daar dook invaller Ayoub el Amrani op. Hij schoot geplaatst de vijfde Tubanters treffer binnen. Vlak voor tijd leek het nog erger te worden voor Victoria maar de doelman voorkwam, net zoals vaker deze middag, nog een Tubanters treffer. Ayoub el Amrani gaf de bal aan Diego Luna Madueno, die slim over de bal stapte. Daardoor kon Sam Wösting nogmaal afdrukken. Het schot werd door een verdediger geblokt, maar ging wel op het doel af. Katachtig redde de Victoriaanse doelman nog en zo bleef het bij 5-2.

Een goede overwinning en met 6 punten uit 3 duels kan er naar boven worden gekeken. Volgend weekend speelt Tubanters geen duel in verband met het 125-jarig jubileum weekend. De week er op wordt er afgereisd naar Goor, waar Hector de Tubanters zal ontvangen.