Tubanters 1: Laten zij zich als makke lammetjes richting 5e klasse sturen??

Cruciale weken wachten er voor Tubanters. Na het hooggeklasseerde SV Vasse te hebben gehad afgelopen zondag, zijn de komende 5 wedstrijden alles of niets duels voor Tubanters. Directe concurrenten kunnen worden verslagen en de inhaalslag kan worden ingezet. Met de strijdlust zat het afgelopen zondag wel snor, maar helaas werd er net verloren. Met vertrouwen naar finale nummer 1. Victoria ’28 kwam op bezoek. De ploeg stond 4 punten boven Tubanters, dus winst is het enige dat telt. Zonder Timo Roelofsen, Nick Kutscher, Twan van Ooijen en Nick van Nierop, maar met de teruggekeerde Sam en Niek Wösting.

Dat het een belangrijk duel was, werd wel ingezien door de staf. Vooraf een goede gezamenlijke pasta-lunch gemaakt door Lex Molemans, waarbij hartelijke dank, moest een frisse mindset opleveren. Want vandaag moest het gebeuren. En Tubanters mocht vanaf het begin ook de bal hebben. Victoria liet het op zich af komen en kwam in de beginfase niet tot nauwelijks in de problemen. Maar door deze instelling werd het totaal niet gevaarlijk. Het was dan ook logisch dat Tubanters de eerste echte kans kon bijschijven. Diego Luna Madueno werd slim weggestuurd over rechts, Schuin kon hij op de Enschedese doelman af, maar zijn schot was hard en wild, en ook nog eens over. Niet veel later mocht diezelfde Diego aanleggen voor een vrije bal op randje zestien. Hij koos een hoek achter de muur, maar de doelman kon de bal eruit tikken. De tijd tikte weg en het duel werd meer en meer een vechtwedstrijd. De bal was veelal op het middenveld te bewonderen, waar veel duels werden uitgevochten. Precies in het straatje van Victoria. Tubanters behield niet de rust om te gaan voetballen en het was rennen, vliegen en veel ballen verspelen. Victoria kon er ook weinig tegenover zetten en haalde net zo’n bedroevend niveau. Beide Enschedese clubs deden niet aan klantenbinding. Maar de uitploeg heeft wel 1 kwaliteit die Tubanters minder aanwezig heeft. De groenen hebben een uiterst effectieve aanvaller voorin lopen. Tubanters ging weer eens in de fout bij de opbouw en Boy Kamphuis kon direct met een diepe bal worden weggestuurd. Oog in oog met Jordy van Asselt was hij wel koelbloedig en schoot Victoria uit het niets op een 0-1 voorsprong. NA 33 minuten ook bijna het eerste schot tussen de palen…. Tubanters bleef slordig spelen en kon totaal niks creëren. 0-1 ruststand dus ook.

Na de rust hopelijk beterschap. En even leek het er ook op. Al snel denderde Bart Busschers door en kon het doel onder vuur nemen van afstand. Het lage schot ging net naast. Maar al snel ging het spelbeeld weer terug naar de eerste 45 minuten. Veel strijd op het middenveld, Tubanters die niet ging voetballen maar juist snel de bal naar voren schoot. Er zat geen beleving meer in leek het en Victoria hield eenvoudig stand, zonder ook maar aanvallend iets te (hoeven) creëren. Tubanters had geen grote kansen en het duurde tot een kwartier voor tijd toen er nog iets van een offensiefje ontstond. Eerst was er eindelijk een succesvolle actie van de talentvolle maar onzichtbare Niek Wösting. Hij kwam naar binnen en schoot op de vuisten van de doelman. Even later zette Sam Wösting de mee opgekomen Bart Busschers alleen voor de doelman. Het schot van de centrale verdediger was te zwak, waardoor de doelman makkelijk kon keren. Tubanters probeerde nog wat in de slotfase, maar het zat er niet in. En Victoria kon diep in blessuretijd alsnog scoren, met ongeveer het tweede schot op doel. En wederom was het klungelig van Tubanters. Een diepe bal kon worden teruggekopt op zijn doelman door Bart Busschers. Deze maakte een twijfelende indruk, waardoor Jordy van Asselt maar uitkwam en de bal wegkopte. Dit precies voor een Victoriaan, die de bal vervolgens over beide Tubanters spelers kopte in het lege doel, 0-2.

Tubanters wekte niet de intentie om een “over ons lijk”, “alles of niets” wedstrijd te spelen. Uitzonderingen van individuele spelers daar gelaten. Maar je moet het doen als team. De opdracht wordt zeer moeilijk, want alle teams in de omgeving van Tubanters wisten driepunters te scoren. Een gat van 7 punten is het met de veilige plekken, 6 voor een nacompetitie plek. Het kan nog, maar dan moet er elke wedstrijd met ziel en zaligheid, met iedere sprankje energie, strijd en beleving aangegaan worden. Anders gaat het zoals vandaag, als makke lammetjes naar de 5e klasse. En daar kunnen we toch te goed voor voetballen? Zonder strijd geen kwaliteit.

Laat een reactie achter