Tubanters 1 grijpt allerlaatste strohalm tegen VV Oldenzaal

Het aantal wedstrijden om lijfsbehoud te verzekeren wordt met de week kleiner. 2 belangrijke thuisduels werden verloren tegen respectievelijk Victoria en BSC Unisson. Tegen BSC was het spel lange tijd goed, maar de uitploeg bleek veel effectiever te zijn. Eindstand dus 1-3.

Dan bleef er nog 1 mogelijkheid over. Met nog 4 duels te gaan, lijkt het doel te zijn om VV Oldenzaal in te halen. En toevalligerwijs is dat de eerstvolgende tegenstander. Het gat is 7 punten, een overwinning dus noodzakelijk. Nog steeds dezelfde afwezigen bij Tubanters. Nick Kutscher, Nick van Nierop, Timo Roelofsen en Twan van Ooijen. De opstelling voor deze belangrijke middag:

Waar de jonge ploeg van trainer Hendrie Zwiggelaar nog weleens het verwijt kreeg dat het ogenschijnlijk weinig initiatief tonen en alles of niks spelen, was het deze middag in Oldenzaal een getergde ploeg zichtbaar. Het greep de thuisploeg direct bij de strot en stormde richting vijandelijk doel. Het was dan ook al snel 0-1 voor Tubanters. Xander Molemans ging een goede één-twee aan met zijn aanvalsleider Sam Wösting. Xander zette met een goede pass Sam Wösting alleen voor de Oldenzaalse doelman en de spits bleef kalm. 0-1.  Één kans, één doelpunt. Ditmaal dus super effectief. Maar Tubanters ging door en ook direct kans 2 leverde een doelpunt op. Een korte corner doet de bal bij Daan Barink belandden. De middenvelder gaf laag voor en voor het doel dook Sam Wösting op om zijn en Tubanters’ tweede binnen te tikken, 0-2. Een droomstart, maar vervolgens ging Tubanters wat slordiger spelen. Het liet Oldenzaal een beetje in het duel terugkomen. Dit leidde nog niet tot grote kansen, maar toch gaf Tubanters halverwege een doelpunt weg. In de 26e minuut mocht er een voorzet worden gegeven vanaf de rechterkant, die vlak voor Jordy van Asselt in het doel werd gekopt, 1-2. VV Oldenzaal kreeg wat meer hoop en het werd meer en meer een vechtwedstrijd met vele overtredingen. Toch leek Tubanters al snel de marge weer op 2 te brengen, maar nu bleek scoren weer wat moeilijker. Zo kon Niek Wösting alleen op de doelman af, maar dacht hij aardig te gaan doen tegen zijn oudere broer. Hij wou de bal breed leggen, maar deze was onzuiver. Niet veel later had de Oldenzaalse doelman een zeer goede reflex op een inzet van Sam Wösting. Thomas Broek kopte goed door waarna Sam dus het doel onder vuur nam. Rust 1-2.

Na de theepauze was er even een opleving van de thuisploeg, maar het gevaarlijkst waren ze in een serie hoekschoppen. 1 van deze hoekschoppen werd maar net over gekopt via een Tubanters hoofd. Daarna was het weer Tubanters die het initiatief nam. Het zag Daan Barink bijna scoren vanuit de draai, maar onderweg werd deze nog net aangeraakt door een Oldenzaals been. Het werd meer en meer een vechtduel waarbij Tubanters niet de rust kon vinden om Oldenzaal kapot te spelen. De thuisploeg kon ook niet echt gevaarlijk worden, helemaal door de man in vorm in de defensie, Jeroen Timmers. Het bleef lang in de tweede helft “onnodig” spannend. De Tubanters had dan ook een spelhervatting nodig om de overwinning zeker te stellen. En deze kwam ook, in minuut 81. Xander Molemans nam plaats achter een vrije bal en schoot deze bal schitterend in de bovenhoek, 1-3. De hoop was nu helemaal weg bij Oldenzaal en in blessuretijd wist ook Diego Luna Madueno nog een doelpuntje mee te pikken. Over links kon hij alleen op de doelman af en schoof de bal laag tegen de touwen, 1-4

Tubanters greep hierdoor nog een laatste strohalm en bracht het verschil tussen hen en VV Oldenzaal terug tot 4 punten. Nog 3 duels te gaan, dus directe degradatie kan nog worden voorkomen. In de laatste 3 duels moet Tubanters dus nog weer flink aan de bak. Het pogramma voor beide ploegen: