Tubanters 1 laat wederom kansen onbenut op overwinning

2022 is qua statistieken aardig begonnen voor Tubanters. Al 4 duels is het ongeslagen, maar van de 4 werd er maar 1 duel in winst omgezet. De rest resulteerde in een éénpunter. En juist de driepunters heeft de ploeg van Hendrie Zwiggelaar zo hard nodig, om aansluiting naar boven te krijgen. Maar veel kansen onbenut laten en steeds een domme tegentreffer krijgen zijn de factoren voor een minder resultaat dan winst. Hopelijk deze zondag dan maar, in een stadsderby tegen RKSV Emos. Hendrie kon bijna over een complete selectie beschikken. Het miste Xander Molemans vanwege een schorsing, Timo Roelofsen zat niet geheel fit op de bank na een corona besmetting en Thomas Broek en Ayoub el Amrani ontbraken met blessures. De opstelling:

Om 14:00 uur werd er afgetrapt in Enschede en beide ploegen begonnen slordig aan het duel. Het was een zeer rommelig begin en geen van beide ploegen vond de rust om een overwicht te creëren. Tubanters probeerde nog het meest wat te gaan voetballen, maar de thuisploeg was slordig in de passing. Zo ontwikkelde zich een zeer matig duel zonder ook maar enig gevaar voor één van de doelen. De eerste mogelijkheid was dan ook pas in minuut 23. Tubanters had een slimme corner ingestudeerd, waarbij Diego Luna Madueno zijn tegenstander omspeelde op de achterlijn. De middenvelder gaf voor op Brian Mulstege, maar zijn schot werd gekraakt. Nog eenmaal werd Tubanters uit het niets dreigend, maar Diego werd te ver naar buitengedrongen. Hij gaf nog wel voor waar bij de eerste paal Sam Wösting opdook. Sam schampte de bal, maar het hoofd van de doelman voorkwam erger. Rust dus logischerwijs 0-0.

De tweede helft ging al gelijk wat beter van start. Emos was direct al heel dichtbij een openingstreffer, maar vrij voor het doel werd er maar net naast geschoten. Het schudde Tubanters ook warm, want ook bij de thuisploeg kwam er meer energie in de ploeg. En dat resulteerde al snel in de openingstreffer. Bart Busschers stoomde over de linkerkant op richting de achterlijn. De back had een heerlijke voorzet in huis, want panklaar werd de bal op het hoofd van Sam Wösting gelegd. De spits kopte de bal goed tegendraads binnen en zo kwam de hatelijke 0 van het bord, 1-0. Tubanters nam het initiatief direct helemaal over en domineerde het duel. Emos leek geen vuist te kunnen maken en verder dan een schotje van afstand, die kon worden gevangen door Jordy van Asselt, kwam het niet. Tubanters vergat in deze fase het duel definitief op slot te gooien. En de doelman leek Tubanters te helpen met het uitbreiden van de voorsprong. Een hoge bal werd compleet gemist door de Emos goalie en de bal kwam voor de linker van Niek Wösting. De jonge aanvaller kon met zijn “slechte” been niet genoeg kracht achter de bal krijgen, waardoor de inzet in leeg doel, nog voor de lijn kon worden weggehaald. En als je die kansen niet maakt, dan is Tubanters wel eenmaal slordig achterin. De bezetting bij een snelle ingooi van Emos klopte niet, een bal werd laag voortgeslingerd en geheel vrij op 5 meter kon de gelijkmaker worden binnengeschoten, 1-1.

Tubanters liet zich niet geheel van de wijs brengen en ging op jacht naar een nieuwe voorsprong. Maar de ploeg kon alleen uitblinken in het missen van de kansen. Diego Luna Madueno werd met een kwartier op de klok goed door het centrum weggestuurd door Jeroen Timmers. Diego schoot op doel, maar de vuisten van de doelman voorkwamen en doelpunt. Emos gokte op een snelle uitbraak maar de defensie van Tubanters had de zaakjes verder wel in orde achterin. Tubanters was dreigender, maar de eindpass ontbrak. Nog eenmaal was die eindpass wel in orde. Luc Sonneveldt stuurde met een heerlijke steekpass Diego Luna Madueno op de doelman af. Diego was besluiteloos en daardoor kon de doelman redden.

Wederom ongeslagen, maar met alleen maar schamele puntjes kom je niet verder. Een driepunter, dat heeft de ploeg nodig. En zondag wacht weer een nieuwe kans. De uitdaging wordt wel groter. Dan moet er namelijk op bezoek gegaan worden in Almelo, bij koploper La Premiere. Een ommekeer met een driepunter? Die hebben we wel nodig…

Laat een reactie achter