Tubanters 1 laat een heerlijk middagje Delden omslaan naar een nachtmerrie

Tubanters had na afgelopen weekend een dubbel gevoel. In de eerste heflt werden veel kansen onbenut gelaten, maar aan het eind werd er door goed veerkracht nog een punt behaald tegen BSC/Unisson. Wel moest het met een zware blessure Nick Kutscher missen voor het hele jaar 2022. En dan ook nog op bezoek bij de ongeslagen koploper SV Delden. Niet alleen Nick was afwezig voor dit duel, ook Kareem Freij en Ron Rietman moesten verstek laten gaan. Bart Busschers zat wel weer op de bank, maar alleen voor uiterste nood.

Trainer Hendrie Zwiggelaar liet door de afwezigheid van Nick, Jordi Lever een linie zakken en Xander Molemans keerde terug in de basis. De opstelling:

In een herfstachtig Delden gingen beiden ploegen in een open duel op zoek naar de openingstreffer. Delden was dreigend, maar de eerste echte kans was voor Tubanters ook direct raak. Niek Wösting haalde over rechts de achterlijn en trok de bal goed terug naar rand zestien. Daar dook aanvoerder Timo Roelofsen op en met een fijne binnenkant voet schoof hij de bal hoog in de bovenhoek, 0-1. Een heerlijk begin, maar zoals zo vaker verloor Tubanters direct de concentratie. Want na een drietal minuten na de goal stond het alweer gelijk. De Deldense aanvaller haalde ook de achterlijn en gaf hoger voor. Jordy van Asselt kon er nog een handje tegen krijgen, maar niet genoeg kracht. De rebound werd tactvol over de, van een schorsing teruggekeerde, keeper gekopt, 1-1. Maar Tubanters was weer bij de les. Het speelde naar behoren en gaf weinig weg tegen de koploper. De uitploeg kon zelf ook aan aanvallen denken en was met Niek Wösting dichtbij. Zijn inzet schoof hij in de handen van de doelman. Toch kwam er een tweede Enschedese treffer. Xander Molemans nam na een dik half uur het doel onder vuur met een krachtige afstandschot. De keeper redde stijlvol, maar moest wel een hoekschop weggeven. Diego Luna Madueno nam deze, maar de bal leek veels te diep in de zestien te worden geslingerd. Maar de Deldense defensie rekende niet op een voortreffelijke aanname van spits Sam Wösting. Hij nam de bal fabelachtig mee en schoof de vernieuwde voorsprong binnen in de korte hoek, 1-2. En nu was de ploeg wel bij de les, want 4 minuten later lag de derde treffer tegen de touwen. Xander Molemans stak de bal precies op zijn linksbuiten Niek Wösting. Niek kon schuin op het doel af, kapte nog even naar binnen en schoof de bal in de korte hoek knap binnen, 1-3. Vlak voor rust leek SV Delden nog iets terug te doen, maar nadat de linker aanvaller slim langs 2 man glipte, schoot hij de bal snoeihard voorlangs. Rust 1-3.

Een weelde dus voor Tubanters, die zonder wijzigingen aantrad voor het tweede gedeelte. Een Deldense storm werd ook verwacht, maar deze werd al vrij snel onderbroken door een harde overtreding op het middenveld op Jeroen Timmers. Een opstootje volgde en het werd onvriendelijker. De scheidsrechter gaf de dader van de overtreding een terechte rode kaart, maar het bleek een aanwakkering van het kruidvat dat SV Delden heette deze middag. Door de rode kaart stak SV Delden nog meer energie en woede in het duel, wat vooral positief werd omgezet. Het leek wel als Tubanters met twee man minder speelde, het liet zich helemaal overbluffen. Er werd niet meer gevoetbald en kwam meer en meer onder druk. En dan valt ook nog een aansluitingstreffer heel snel. Een hoekschop viel achterin, de aanvaller mocht kappen en draaien in de volle zestien en ook nog de trekker overhalen. Timo Roelofsen op de lijn kon er ook niks meer aan doen en met een half uur te spelen stond het 2-3. Tubanters kon geen rust vinden en donkere wolken pakten zich langzaam samen boven de Enschedese ploeg. Het hield nog stand, maar een domme overtreding van Jeroen Timmers zorgde voor een geweldige kans op de gelijkmaker. Want een penalty moest binnengeschoten  worden. En dit werd feilloos gedaan, 3-3. Tubanters ging op twee gedachten hinken, waar SV Delden bloed rook. En de ploeg ging ook door en tekende vlak voor tijd ook voor de 4-3. Tubanters moest op jacht naar een gelijkmaker, maar kreeg ook nog een vijfde treffer achter zich. 5-3

Waar er in de rust geen vuiltje aan de lucht was, belande Tubanters in de tweede 45 minuten in haar eigen nachtmerrie. Er werd niet meer gevoetbald en er werd overheen gedenderd door de thuisploeg. Een zure middag uiteindelijk waarbij een doodse stilte volgde. Ruggen recht en op naar volgende week.