Tubanters 1 kent na lastige openingsfase eenvoudige middag bij Hoeve Vooruit

Tubanters 1 kende een lekkere aanloop naar deze zondag. Waar de ploeg in extremis met een gehavend elftal alsnog 3 punten mocht bijschrijven, kon het dus met een punt voorsprong afreizen naar Sint Isidorushoeve. Daar wachtte Hoeve Vooruit op de blauw/zwarten. Nog steeds kampte Tubanters met veel afwezigen en daar kwam ook nog reserve aanvoerder Timo Roelofsen bij. Hij kon zich voegen bij Luc Sonneveldt, Nick Kutscher, Kareem Freij en Ron Rietman. Invaller in de aanval van JO19-1 Noud van Petersen kon ditmaal ook niet meereizen dus een jonge bank kon mee naar Sint Isidorushoeve. Daan Heitbrink en debutant bij de selectie Nathan Messelink sloten aan vanuit de JO17-1. De opstelling:

Op een eerste echte koude zondag kwam Tubanters zeer slecht uit de startblokken. De thuisploeg had het initiatief en liet zien waarom het maar 9 doelpunten voor had. De thuisploeg had moeite met scoren, wat een geluk van Tubanters bleek te zijn. Twan van Ooijen speelde na 1 minuut al na slecht uitverdedigen de bal zo in de voeten van de verbaasde spits. Nog maar net kon Twan van Ooijen er nog een voetje tegen krijgen, waardoor de bal net naast ging. Niet veel later was het aanvoerder Jordi Lever die bijna hetzelfde deed. Hij gaf de bal in de eigen zestien weg, maar wederom wist Hoeve Vooruit niet de bal tegen de touwen te krijgen. Aan de andere kant wist Sam Wösting een voorzet van Thomas Broek net niet binnen te koppen. Hoeve Vooruit miste veel kansen in de openingsfase, maar ook de doelman aan de andere kant moest redding brengen. Jordi Lever stuurde Niek Wösting weg die op zijn beurt de bal stak naar Thomas Broek. Thomas zag matchwinner van vorig weekend Roy Jansen opkomen en gaf de bal richting hem. Zijn schot ging goed in de korte hoek, waar de doelman de bal wist uit te tikken. Een slimme ingestudeerde hoekschop volgde, waarbij uiteindelijk Diego Luna Madueno de bal op het hoofd van Sam Wösting plaatste, 0-1. Even leek Tubanters de oude gewoonte weer leven in te brengen, want na en minuut gaf Roy Jansen de bal zo dwars door het midden aan Hoeve Vooruit. De linksbuiten ontsnapte vervolgens, maar oog in oog wist Jordy van Asselt erger voorkomen. De rebound kwam nog wel, maar de man van de fout, Roy, kwam er net tussen. De hoekschop kwam vervolgens weer gevaarlijk voor, maar Jordy van Asselt bracht wederom knap redding. Na een dikke 20 minuten had Hoeve Vooruit weer een levensgrote kans. Een voorzet kwam terecht helemaal achterin, waar vogelvrij wederom de kans om zeep werd geholpen. En waar je zelf niet scoort, scoort de tegenstander wel. Zo ook deze zondag, waar Tubanters wel vakkundig de 0-2 binnen schoot. Niek Wösting speelde knap de bal op zijn broer in de spits, die in een volle zestien meter de bal goed bij zich hield. Niek liep door en kreeg de bal mee van Sam. Oog in oog bleef de jonge aanvaller koeltjes en schoot de 0-2 tegen de touwen. Tubanters kwam hierna beter in de wedstrijd en wist nu wel defensief de tent dicht te houden. Tubanters kreeg zelfs nog een kans op 0-3. Een lob van Sam Wösting werd vertraagd, maar de spits leek de bal eenvoudig binnen te koppen. Een lichte duw in de rug voorkwam een treffer, waar eventueel een penalty ook wel had gemogen. Maar de scheidsrechter wilde er niet aan beginnen, rust dus 0-2.

Een gewaarschuwd mens telt voor twee en met het fatale uitduel in Delden nog vers in het geheugen ging Tubanters er nu wel beter mee om. Het leek namelijk al na 1 minuut op een grotere voorsprong te komen. Thomas Broek vond Jordi Lever, die de bal heerlijk raakte. De bal vloog richting de bovenhoek, maar de Hoevense doelman redde knap. Toch was het al snel 0-3. Niek Wösting was weer eens een ware plaag voor zijn directe tegenstander. Hij haalde over rechts de achterlijn, dolde zijn directe tegenstander en gaf de bal hard en laag voor. Linkspoot Thomas Broek dook op voor het doel en met zijn rechtervoet schoof hij de bal binnen, 0-3. Na een uur spelen was er voor de Tubanters geen vuiltje aan de lucht en zelfs Bart Busschers schoof mee naar voren. Waar hij niet werd aangevallen, bedacht hij maar om te schieten. Het bleek een lastig schot te zijn, want moeizaam redde de doelman. Maar waar het makkelijk gaat wordt er soms ook laconiek omgegaan met situaties. Zo ook bij Tubanters. Een bal tussen Jordy van Asselt en Twan van Ooijen leek eenvoudig te worden opgelost. Alleen probeerde Twan de bal terug te koppen, maar raakte de bal verkeerd. Daardoor stuurde hij de aanvaller van Hoeve op het doel af en zo was de spanning deels terug, 1-3. Even leek Hoeve Vooruit nieuwe hoop te krijgen maar 3 minuten na de aansluiting was de marge alweer drie. Thomas Broek vond met een voorzet vanaf links zijn spits Sam Wösting. Hij had de vrijheid en speelde zich vrij. Vervolgens passeerde hij de doelman met een geplaatst schot in de verre hoek, 1-4. De hoop van Hoeve was weg en Tubanters speelde volwassen het duel uit. Tweemaal kreeg ook Diego Luna Madueno de kans om ook op het scorebord te komen, maar tot tweemaal toe vond hij de doelman op de weg. Eerst ontving hij de bal van Sam Wösting, speelde zich goed vrij, maar zijn schot werd gered. De tweede kans werd hem aangeboden door Niek Wösting die hem met een strakke pass vrij voor de doelman zette. Wederom wist laatstgenoemde redding te brengen. Toch kwam er nog een vijfde treffer. Invaller Ayoub el Amrani vond het hoofd van Sam Wösting, die zijn hattrick compleet maakte, 1-5. Vlak voor tijd mocht ook nog JO17-1 speler Nathan Messelink zijn debuut maken.