Tubanters 1 komt hattrick aan Overdinkelse vrije ballen niet te boven

Na het gelijke spel, wat voelde als een nederlaag, van vorige week mag Tubanters 1 deze zondag wederom proberen om een overwinning te gaan behalen. Wat tegen SV Almelo dus niet lukte, moet in Overdinkel gebeuren, 3 punten. Maar de rood/zwarten uit Overdinkel beginnen voor de Tubanters een ware angstgegner te worden. De laatste jaren werd er niet gewonnen, laat staan een punt meegenomen. Tubanters moet het in het restant van 2021 doen zonder Sam Wösting, die een half jaar studeert in Griekenland. Verder ontbraken Timo Roelofsen, Ron Rietman, Johan Akgun en Brian Mulstege nog bij Tubanters. De opstelling kent weinig wijzigingen t.o.v. vorige week, dus ook weer met topscorer Nick van Nierop.

Op een splinternieuw heerlijk grasveld, maar in een herfstachtig Overdinkel, trad Tubanters in het geel aan voor drie punten. En de ploeg begon weer goed. Al snel kon Diego Luna Madueno worden weggestuurd door Bart Busschers met een vlijmscherpe steekpass. Diego wilde snel voorgeven, maar zijn lage voorzet kon maar net geblokt worden. De keeper moest wel snel reageren door de bal uit de korte hoek te tikken. Maar waar de Overdinkelse defensie goed tussen een breedtepass zat, was het ook aanvoerder Nick Kutscher die een belangrijke ingreep deed. De Overdinkelse aanvaller was ontsnapt aan de aandacht, dacht eenvoudig breed te kunnen leggen, maar Nick gleed goed de bal weg. Met iets meer dan 10 minuten op de klok was het dan al wel raak voor de Tubanters. Op de rechterkant ontving Niek Wösting de bal. Niek wist Diego Luna Madueno te bereiken in de zestien. Diego draaide knap weg bij zijn tegenstander en schoot hard en hoog binnen, 0-1. Maar Sportclub Overdinkel liet zich niet van de wijs brengen. Na een kwartier nam het een slim een snelle vrij bal. Wat volgde was een harde voorzet die binnengetikt kon worden. Met een zeer goede reflex voorkwam Stijn Schlosser een tegendoelpunt. Maar het moest wel een rebound weggeven. Tot opluchting ging deze voorlangs. Tubanters’ antwoord wachtte niet lang. Daan Barink veroverde de bal, stuurde direct Nick van Nierop weg en de spits werkte keurig af. Alleen werd randje buitenspel, toch beoordeeld als buitenspel. Het bleek ook het laatste wapenfeit van de topscorer, want met een blessure werd hij vervangen door Kareem Freij. Het spel ging vervolgens heen en weer, waarbij vlak voor rust Sportclub Overdinkel nog een grote kans kreeg. Een aanval over links liet Stijn Schlosser zijn doel verkleinen door uit te komen. De aanvaller dacht de bal over Stijn te kunnen wippen, maar de lange doelman kon de bal maar net over zijn doel tikken. Tubanters had het slotakkoord in de eerste helft. Een goede één-twee tussen Xander Molemans en Thomas Broek bracht de bal bij Thomas op links. Thomas gaf de bal snel en laag voor waar bij de tweede paal Niek Wösting opdook. De aanvaller schoot de bal maar net naast het doel, rust 0-1.

In de rust moest ook Daan Barink vervangen worden. Jeroen Timmers maakte zijn officiële rentree bij Tubanters. Maar de tweede helft begon dramatisch voor de Tubanters. Een hoekschop leek simpel klem te worden gepakt door Stijn Schlosser maar hij liet de bal uit de handen vallen. De jonge doelman raapte de bal weer op, waarna naar flink appelleren de scheidsrechter ook een indirecte vrije bal toekende aan Overdinkel, op 8 meter van het doel. De bal werd na een tikje terug hard en hoog binnen geschoten, 1-1. Overdinkel raakte in een schwung door dit doelpunt en voelde dat er meer te halen viel. In de 64e minuut ontsnapte de rappe aanvaller van Overdinkel met Bart Busschers in de achtervolging. Bart gebruikte zijn lichaam om de tegenstander nog te stoppen, die vlak voor de zestien ten val kwam. De scheidsrechter gaf tot opluchting van Tubanters en tot ontzetting van Overdinkel geel i.p.v. de rode kaart. Maar de straf kwam op een andere manier. Weer wist de vrijebal nemer de bal achter Stijn Schlosser te schieten, 2-1.Tubanters moest op zoek naar een gelijkmaker, en met iets meer dan een kwartier te spelen leek het daar ook te komen. Diego Luna Madueno bracht een voorzet voor het Overdinkelse doel, maar een goede kopbal van Nick Kutscher werd zeer knap uit de lage hoek getikt. Maar niet veel later was het wel raak aan de andere kant. Een bal viel tussen Stijn Schlosser en de defensie in. Stijn kwam uit, maar was te laat. Wel werd de tegenstander neergelegd buiten de zestien. Wederom natuurlijk de roep om rood, maar de scheidsrechter wist al wat er ging komen. Afstraffing door een vrije bal. Langs de muur schoot de Overdinkelaar wederom raak, 3-1. Vlak voor tijd werd het nog erger voor de Tubanters. Tubanters gaf ruimte weg op zoek naar een aansluitingstreffer. Een tegenstoot werd met een lange bal ingeleid. De aanvaller stond alleen een paar meter buitenspel, maar de scheidsrechter vond van veraf dat dat niet zo was. Het mocht door en zo werd het 4-1. In de absolute slotfase deed Tubanters nog wel wat terug. Een scrimmage voor het doel van Overdinkel deed de bal bij de ingevallen Twan van Ooijen belanden. Al vallend tikte de invaller de bal langs de doelman, 4-2.

Een resultaat in Overdinkel die juist niet gehoopt was. Tegendoelpunten uit 3x een vrije bal en 1x in buitenspel deed Tubanters uiteindelijk de das om. Aankomende zondag komt SV Vasse op bezoek. Dan moet het anders voor de blauw/zwarten. Een hele week om eraan te werken. Te beginnen, aankomende dinsdag in een oefenduel tegen Quick ’20 023. Aftrap 20:00 uur