Pupil van de week, Kiam uit JO9-1, mocht tegen SV Almelo de eerste aftrap verrichten.

Bij elke thuiswedstrijd van Tubanters 1 komt er vanuit de pupillen groep een pupil van de week. De jonge Tubanters voetballertjes hebben zo een kijkje achter de schermen hoe het allemaal verloopt bij het eerste elftal. Zo zijn ze er bij als de spelers zich voorbereiden op het aankomende duel, mogen ze de echte warming up meedoen en natuurlijk vervolgens de wisselspelers goed fit en warm houden door een balletje met ze te trappen. Vervolgens wordt er met de scheidsrechter samen de beide teams uit de kleedkamer gehaald en gaan ze samen het strijdtoneel betreden. Natuurlijk verricht de pupil van de week de officiele toss en mag dan proberen de defensie van de tegenpartij te omspelen en het eerste Tubanters doelpunt te maken. Veilig op de reservebank en warm tussen de wissels wordt het duel live gevolgd. Met een drankje in de rust en luisteren naar de tactische aanwijzing van de Tubanters trainer wordt de pauze ook goed besteed. Nadat de tweede helft voorbij is kan er bij een overwinning natuurlijk even worden mee gefeest voordat er een lekker bakje patat klaar staat. Natuurlijk wacht ook nog een mooie herrinnering aan het einde.

In het eerste thuisduel van het seizoen tegen SV Almelo was de eer aan Kiam uit JO9-1. Kiam voetbalt alweer 3 jaar bij Tubanters en wordt dit seizoen in de JO9-1 getraind door Melvin en Paul. Wel merkt Kiam gelijk op dat de trainer van Tubanters 1 toch wel iets strenger is dan zijn trainers. Hij hoort hem toch wel vaak over het veld aanwijzingen geven en hard roepen. Kiam verricht de toss en daarna natuurlijk de aftrap. Een geweldige slalom doet hem 4 a 5 verdedigers passeren, waarna oog in oog met de grote Almelose doelman de zenuwen toch opspelen. De bal gaat net naast, maar dat mag de pret niet drukken. Goed uitverdedigt laten we maar zeggen, want Kiam speelt zelf ook in de verdediging bij zijn JO9-1. Op de bank ziet Kiam een goed spelend Tubanters in de eerste helft en kan zelfs twee keer juichen als de blauw/zwarten een 2-0 voorsprong nemen. De trainer doet in de rust zijn zegje, waarbij Kiam met een drankje en een zakje chips rustig toehoort. Even droomt hij weg en denkt aan zijn 2 favoriete clubs, FC Twente en Paris Saint Germain, die door het moeten worden behaald, via Tubanters 1 natuurlijk, omdat dat Kiam´s grote droom is, profvoetballer worden.

Uiteindelijk wordt het 2-2 en helaas geen feeststemming in de kleedkamer, maar een teleurstelling. Waar voor de spelers een warme douche volgt, gaat Kiam snel naar de bestuurskamer waar een welkverdiend warm Patatje op hem wacht. Bij de vraag of het eng was om mee te lopen was zijn antwoord natuurlijk volmondig, Nee!. Het was vooral erg leuk. Vooral de dribbel, het schieten op doel en de wedstrijd bekijken vanaf de bank. Met een mooie bal in de hand gaat Kiam vervolgens weer lekker naar huis. Maar niet voordat nog even uitbundig wordt gezwaaid naar de spelers die in de kantine met een punt op zak nog even napraatten over de dag.

Bedankt voor je aanwezigheid Kiam en tot over een paar jaartjes, als jij in de verdediging staat bij Tubanters 1.

Laat een reactie achter