Tubanters 1 komt dramatische eerste helft niet meer te boven

Hoe kan een wereld er totaal anders uit zien na een goede overwinning. Dat maakte Tubanters mee na afgelopen zondag. Koploper La Premiere werd met 0-2 verslagen en ineens had Tubanters de aansluiting te pakken met de middenmoot van de competitie. En dan wachtte de week er op Zenderen Vooruit. De ploeg die onderaan stond, op bezoek in Enschede. Onderschatting, of overschatting, het ligt allemaal op de loer en de gehele week wordt er een waarschuwing uitgedaan. 3 punten tegen La Premiere hebben geen nut, als je niet wint van Zenderen. Nick Kutscher moest na de strijd in Almelo het duel aan zich voorbij laten gaan, evenals Thomas Broek en Jeroen Timmers. Twan van Ooijen kwam in de basis, net als de teruggekeerde Xander Molemans.

In een herfstachtig Enschede trapten beide ploegen af. Tubanters mocht de bal en Zenderen wachtte geduldig af. De beginfase leek voor Tubanters te zijn, maar de thuisploeg kon geen echte kansen creëren. Wel was Zenderen veel feller dan de blauw/zwarten in de duels en maakte het meer de indruk dat het alles of niets wou gaan spelen. Met nog geen vuiltje aan de lucht was de spelregel kennis van de scheidsrechter doorslaggevend voor de restant van het duel. Tubanters schoot in een duel op het middenveld tegen de leidsman aan. Zenderen kon hierdoor overnemen en direct hun aanvaller wegsteken. Door het centrum bleef de aanvaller koel en schoot de 0-1 tegen de touwen. De scheidsrechter ontkende zijn fout en zo bleef het onterechte doelpunt staan. En dit was precies waar de uitploeg op hoopte. Tubanters moest komen en moest ruimte weggeven. En dit deed de Tubanters ook. De thuisploeg speelde zielloos en leed veel balverlies. En dan blijkt ook het niet overtuigend duelleren aan de basis te staan van een grotere achterstand. Na een klein half uur werd een verre ingooi slecht verdedigd. Via de ongelukkige Luc Sonneveldt ging de bal met een boog over zijn eigen doelman tegen de touwen, 0-2. Voordat Zenderen de score verdubbelde had Tubanters met Niek Wösting nog wel de keeper geraakt en kopte Sam Wösting vanuit een rebound maar net over. Tubanters bleef ook na de verdubbelde achterstand op zoek naar een treffer, maar was niet gelukkig in de afwerking. Xander Molemans leverde een krachteloze inzet na terugkoppen van Sam Wösting en niet veel later werd een schot van Niek Wösting geblokt, na een prima voorzet van Bart Busschers. Maar waar Tubanters overtuiging miste, maakte Zenderen wel weer een doelpunt, de derde keer dat de ploeg voor het doel verscheen. Een hoekschop belandde bij de tweede paal, waar een speler geheel vrij kon inkoppen. In de korte hoek werden verdedigers en doelman geklopt, 0-3. Tubanters bleef futloos spelen en Zenderen vocht echt voor de laatste kans. Een grote achterstand, maar gezien de inzet van de uitploeg, een verdiende.

In de rust bleef Xander Molemans achter en kwam aanvaller Nick van Nierop binnen de lijnen. Een alles of niks poging om nog meer druk naar voren te krijgen en hopende op een snelle aansluitingstreffer. En Tubanters kreeg ook deze kansen. Een feller en fanatieker Tubanters drukte Zenderen naar achteren, maar het ontbrak ook aan geluk voor de thuisploeg. Maar ook dat moet je afdwingen wordt weleens gezegd….. Al na 2 minuten spelen kreeg Brian Mulstege een afgeslagen bal vanuit een voorzet op de pantoffel. Zijn schot werd alleen knap gered door de Zenderse doelman. Niet veel later stoomde Bart Busschers op. En met zijn linker leverde hij een fantastisch afstandschot af. Maar via de binnenkant van de paal ging deze uit het doel. Een minuut later was het wederom Brian Mulstege die het doel onder vuur nam. Hij kwam goed naar binnen en schoot in de verre hoek. Maar ook de doelman had hierop weer een antwoord. Het beginoffensief zwakte wat af, maar Zenderen kwam totaal niet meer over de helft. Alleen een doelpunt bleef uit. Met nog 20 minuten op de klok leek Zenderen uit de eerste uitbraak sinds de rust het doel volledig in het slot te gooien. Maar een boogbal belandde tegen de paal. Tubanters zette nog eenmaal aan voor de uiterste slotfase, maar ook nu stond voor Tubanters het aluminium in de weg. Nick van Nierop kon op de doelman af, maar wederom stond de binnenkant van de paal in de weg. Toch kwam het met nog 11 minuten op de klok op 1-3. Nick van Nierop kopte de bal langs de doelman. Niek Wösting vond vlak voor de tijd de ingevallen Daan Barink. De invaller schoot, maar vond de lat. Toch kwam Tubanters nog dichterbij, nadat Sam Wösting de bal tegen de touwen schoot, maar het doelpunt kwam te laat.

Een fatale eerste helft waarbij vooral Zenderen een veel betere instelling had, deed Tubanters de das om. Tubanters liet een grote kans om aansluiting te krijgen tot de middenmoot liggen. Een goede overwinning in Almelo werd op deze manier geen kracht bij gezet. Maar er zijn nog genoeg wedstrijden. Maar de instelling en beleving moet vele malen beter. Op naar volgende week, wederom een belangrijke. Dan wordt er afgereisd naar de Lutte.