Tubanters 1 hinkt op 2 gedachten in Weerselo en vertrekt met 1 punt

Na de nederlaag tegen KOSC weet Tubanters wat ze moeten doen. In de laatste 2 duels moeten er minimaal 4 punten worden gehaald, mits VV Oldenzaal geen punt weet te maken in de resterende duels. Er mag dus niet meer verloren worden, dus de boodschap is duidelijk in Weerselo. Minimaal een punt, maar 3 punten was beter. Met een schuin oog kijkend naar Oldenzaal – BSC Unisson. Oldenzaal mag dus niet winnen.

Naast de zelfde ontbrekende namen, Twan van Ooijen, Nick van Nierop stonden nu ook de gebroeders Wösting aan de kant. Sam met een schorsing na een rode kaart, de jongere Niek viel uit in de warming up in het duel met KOSC.

In de warming up moest Tubanters alsnog een wissel toepassen. Ron Rietman, die weer eens in de basis mocht starten, moest in de warming up afhaken na een zweepslag in de kuit. Brian Mulstege verving hem nog voor het startsignaal. Na een minuut lag vorige week de tegentreffer er al in en ook dit keer was het bijna raak. Een diepe bal kon door Jordy van Asselt nog net aangetikt worden, want vastpakken kon niet vanwege het einde van het zestien meter gebied. Tubanters herstelde zich wat meer en kon na een dikke 2 minuten ook gevaar stichten. Luc Sonneveldt nam het doel onder vuur, maar de vuisten van de doelman voorkwamen een voorsprong van de blauw/zwarten. Het duel ontwikkelde zich in een leuk duel, met dreigingen aan beide kanten. Maar het was UD Weerselo die als eerste op het scorebord kwam. Een hoekschop werd makkelijk weggegeven. En juist deze hoekschop werd binnengekopt. Een bal, halfhoog bij de eerste paal, werd vrijstaand binnengekopt, 1-0. Maar Tubanters liet zich gelukkig niet van de wijs brengen. Als vrij snel kwam Tubanters terug op gelijke hoogte. En het werd een beloning van een goede aanval. Xander Molemans vond de opkomende Wouter Wilmer. De rechtsback speelde Diego Luna Madueno in waarbij het al snel de bal terug kreeg van zijn middenvelder. Een hard en hoog schot van Wouter liet de doelman kansloos en zo was het al snel weer 1-1. Het spel golfde heen en weer maar grote kansen werden er niet gecreëerd. Wel probeerde Diego Luna Madueno het nog met een hoge bal van afstand, maar deze belandde in het zijnetje.

Na de theepauze en de tussenstand wetende van Oldenzaal kwam de ploeg twijfelend terug uit de kleedkamer. Vol voor de winst of koesterend voor dit puntje. En dat was af te lezen in het duel. Het betekende dat UD Weerselo wat meer de bal had en meer op de aanval kon spelen. Tubanters gokte meer en meer op een uitval, maar echt gevaarlijk werden de blauw/zwarten niet. Ook Tubanters gaf weinig weg, maar moest voornamelijk in de slotfase bibberend een aantal hoekschoppen en vrije ballen van de zijkant overleven. Lengte had de thuisploeg namelijk wel. Het hoogtepunt van de tweede helft voor Tubanters was wel het debuut van wederom een Tubanters talent. Daan Heitbrink, de 16-jarige verdediger, werd in de slotfase nog gebracht als slot op de deur. Want in de 9!! minuten blessuretijd was het soms wel billenknijpen.

Het overleefde de slotfase en zag VV Oldenzaal met 1-3 verliezen. Dat maakt de opdracht op maandag (2e pinksterdag) wel heel duidelijk. Thuis tegen Sportclub Overdinkel moet er gewonnen worden. Maar het betekend ook dat VV Oldenzaal geen punt mag pakken. Geluk is wel dat VV Oldenzaal moet spelen tegen koploper La Premiere. Het kan kampioen worden tegen de Oldenzalers.

Laat een reactie achter