Tubanters 1 geeft wedstrijd in de eerste helft weg tegen Kosc

Met de belangrijke overwinning van afgelopen zondag op VV Oldeznaal moet een gat van 4 punten ingelopen worden. Met nog drie wedstrijden op het programma moesten punten gepakt worden tegen Kosc.

De Tubanters kan weer beroep op zijn aanvoerder Nick Kutscher, hij startte direct in de basis. Ook Timo Roelofsen maakte weer deel van de wedstrijdselectie. Nick van Nierop en Twan van Ooijen waren vanwege blesurres niet inzetbaar. Daarop volgde Niek Wösting die in warming-up geblesseerd uit viel.

Met nog drie belangrijke wedstrijden op het programma ging Tubanters met vol moed en concentratie de wedstrijd in. Maar al in de 1e minuut wis de uitploeg al op voorsprong te komen. Door miscommunicatie achterin kon de linksbuiten van Kosc gemakkelijk de achterlijn halen. De linksbuiten zag een speler in de 16 vrijlopen en bereikte deze speler. De inlopende speler ronde de bal koeltjes afgemaakt. 0-1 achter binnen 1 minuut was iets waar niemand op stond te wachten. Tubanters was erg slordig in de passing en aannames, ook werden veel duels gewonnen door de uitploeg. In minuut 16 werd vanuit het middenveld van Kosc een hoge steekbal gegeven op de lopende rechtsbuiten. Bart Busschers verloor het duel waardoor de rechtsbuiten op de goal af kon lopen. Met een tackle kon Nick Kutscher ervoor zorgen dat het schot geblokt werd.

Na 31 minuten werd de thuisploeg voor het eerst gevaarlijk. Een steekbal van Jeroen Timmers bereikte de lopende Xander Molemans. De aanvallende middenvelder moest snel handeleren waardoor zijn schot ruim over ging. Diezelfde Jeroen Timmers passte 2 min later vanuit de opbouw de bal in de voeten van een speler van Kosc. De middenvelder zocht snel de doorgelopen speler. Deze speler liep alleen door op de keeper, maar de speler zag zijn volley hoog over gaan. Na 35 minuten moest Tubanters genoodzaakt wisselen, Wouter Wilmer werd vervangen door Daan Barink. In de 34e minuut kreeg Kosc een vrije bal rond 25 meter voor de goal. De bal werd voorgeslingerd en binnengelopen door een speler, maar gelukkig werd de goal afgekeurd vanwege buitenspel. Tubanters kon vlak voor rust nog iets terug doen met een goede voorzet van Diego. De voorzet werd panklaar gelegd op het hoofd van Sam Wösting, alleen de spits knikte de bal naast. Diezelfde Sam Wösting kreeg twee minuten voor het einde van de eerste helft een rode kaart voor een tackle op de aanvoerder van Kosc. Hierdoor moest Tubanters de wedstrijd uitstpelen met 10 man. Bart moest in de allerlaatste minuuut een schot blokken van de rechtsbuiten. Alleen raakte de linksachter hierdoor geblesseerd en moest het veld genoodzaakt verlaten voor Max Teessink.

In de kleedkamer werd iedereen wakker geschud door de trainer. Alle spelers moest alles op alles zetten om een resultaat te houden. Dit keer starte Tubanters goed aan de wedstrijd, in de 47e minuut werd Thomas Broek bereikt door een goede steekbal van Nick Kutscher. Helaas ging de bal voorlangs. Tubanters moest forceren en bracht Ron Rietman en Timo Roelofsen in voor een aanvallend inpuls. Tubanters kreeg enkele mogelijkheden, maar de afstandschoten rond de 16 waren niet hard en scherp genoeg om de keeper van Kosc te verassen. In de 73e minuut was de uitploeg weer gevaarlijk. Via de linkerkant ging de linksbuiten Luc en Timo voorbij. Hij schoot schuin in de zestien tegen de paal. 8 minuten voor tijd kreeg Tubanters nog een goede kans voor de gelijkmaker. Xander Molemans bereikte met een goede steekbal de rechts vrijstaande Diego. De middenvelder passeerde zijn man eenvoudig en probeerde de keeper te verassen in de lange hoek. Helaas miste het schot de benodigde kracht waardoor de keeper de bal kon vangen. Tubanters forceerde en gaven alles wat ze hadden. Toch kwam 5 minuten voor tijd in de omschakeling een kans voor Kosc om de wedstrijd te beslissen. De rechtsbuiten van Kosc kwam voorbij Max op de middenlijn. De buitenspeler kon hierdoor samen met een teamgenoot naar de goal toe. De buitenspeler legde de bal in de zestien goed af op zijn teamgenoot, maar de vrijstaande speler vergat de bal binnen te lopen. Tubanters probeerde zette de aller laaste minuut en resultaat te boeken. Xander kreeg hier in de allerlaatste minuut nog een mogelijkheid door een afslaande corner bal, helaas werd zijn volley in de 16 geblokt. De scheidsrechter floot vervolgens voor het einde van de wedstijd.

Hierin kan geconcludeerd worden dat de Tubanters de eerste helft de wedstrijd heeft weggegeven. Wel verdienen de heren een compliment voor de 2de helft.  Met dezelfde passie en beleving zal dit een goede basis moeten zijn voor de komende twee wedstrijden. Aanstaande zondag staat en uitwedstrijd bij UD Weerselo op het programma. Hoe dan ook moeten punten gepakt worden.