Tubanters 1: Gelukkig bestaan er oefenduels

Het jaar 2018 is alweer een tweetal weken uit en voor de Tubanters 1 staat er voor het eerst een duel op het programma. Wel werd er gespeeld in de Frank le Loux nieuwjaarswedstrijd tegen een elftal van oud eerste elftal spelers. Deze zondag werd er gespeeld tegen 4e klasser UDI Enschede, waar veel oud Tubanters spelers in uit kwamen. Tim Somberg had een aantal blessures, zo ontbraken Koen van Ooijen, Joran Wermer, Thomas Broek en Ken Rietman en waren ook Jaap Stout en Kemal Civan afwezig. De talentvolle JO17-1 keeper Jordy van Asselt mocht plaatsnemen onder de lat.

Vlak voor de aftrap moest er nog 1 wijziging doorgevoerd worden. Ook Menno te Wierik kon niet spelen met een spierblessure. Voor hem kwam Melvin Atalay binnen de lijnen.

Het duel was nog maar net bezig of Tubanters kende een slechte start van 2018. Een lobpass over de defensie bracht de UDI aanvaller alleen op doelman Jordy van Asselt af. Hij behield het overzicht en legde de bal breed op zijn collega aanvaller en zo was het na 2 minuten al 0-1. Pas na een 10 minuten zorgde Tubanters voor gevaar. Robbie Tanck volleyde een bal richting goal, maar deze ging net naast. De thuisploeg kwam moeilijk in zijn ritme en zag Nick Kutscher overkoppen na een vrije bal van Bart Busschers. Aan de andere kant verrichte Jordy van Asselt weer een prima redding op een afstandschot. UDI hield eenvoudig stand en af en toe kwam Tubanters er uit. Aanvoerder Kars vd Velde gaf de bal voorin aan zijn middenvelder Farad Tawakalsada, maar het schot van Farad werd uit de hoek getikt. Aan het eind van de eerste 45 minuten werd UDI nog tweemaal gevaarlijk. Een voorzet vanaf links werd bij de tweede paal maar net overgeschoten en even later werd een snelle korte corner in de handen van Jordy van Asselt geplaatst. Ruststand 0-1.

Na de theepauze was er direct maar één ploeg die de baas was op het kunstgrasveld. UDI Enschede nam het initiatief en Tubanters kon het spel niet maken. Het was slordig en onrustig. UDI was wel scherp en doelgericht want al snel werd de score verdubbeld. Een voorzet vanaf rechts kon vogelvrij worden binnengeschoten door de spits die voor het doel verscheen, 0-2. UDI liep vervolgens uit naar 0-3, na een slalom door de defensie, waar 3 man het bos werden ingestuurd. Toch was er één uitblinker tussen de lijnen en het was ook de jongste op het veld. Jordy van Asselt kreeg veel te doen, werd nog 2x gepasseerd (0-5) maar bracht veelal reddingen op inzetten. Een goed en mooi debuut in het eerste elftal.

Zoals de titel al deed vermoeden, gelukkig zijn er oefenduels voordat de echte competitie weer begint. Met de 0-5 nederlaag staan de jongens weer op scherp en heeft Tubanters nog 1,5 week voordat het er echt toe doet. Op zondag 28 januari wacht dan een lastige uitwedstrijd in Zenderen tegen Zenderen vooruit. Tussendoor speelt Tubanters nog 1 oefenduel, thuis tegen SVV op zondag 21 januari.

Laat een reactie achter