Tubanters 1 flikt het!! Winst op Bentelo en Diepenheim genoeg voor handhaving

Met 4 punten in de winterstop stijf onderaan. Een scenario die niemand wilt, maar toch waarheid bleek in Enschede-Hogeland. De blauw/zwarten gingen aan de slag met interim trainer Hendrie Zwiggelaar en zo werd op de laatste dag toch nog een plek in de nacompetitie voor handhaving veilig gesteld. Daarin moest het op zondag 12 juni afrekenen met 5e klasser en laagst geklasseerde periodekampioen vv Bentelo. Tubanters miste daar nog Sam Wösting voor de laatste maal en wist dat hij, mocht de finale behaald worden, weer mocht meespelen. Wel keerden Nick Kutscher en Xander Molemans terug van een schorsing. De opstelling in dit duel:

In het thuisduel was Tubanters de betere in het eerste gedeelte. Al in de beginfase schoot Brian Mulstege de bal op de vuisten van de doelman, op aangeven van Diego Luna Madueno. Deze Diego kon in het eerste gedeelte niet verder na een hamstringblessure en moest al vroeg worden vervangen door Daan Barink. Xander Molemans schoot nog een vrije bal hard op de vuisten van de doelman en aan de andere kant werd ook Bentelo gevaarlijk. Een afvallende bal werd opnieuw ingeschoten, waar Nick Kutscher in de doelmond erger voorkwam. Thomas Broek was vlak voor de rust nog eenmaal gevaarlijk, maar op aangeven van Niek Wösting schoof de middenvelder de bal voorlangs.

In het tweede bedrijf begon Tubanters voortvarend. Binnen 5 minuten wist het de verdiende 1-0 binnen te schieten. Timo Roelofsen veroverde de bal, vond Xander Molemans die goed het oog had voor zijn opkomende rechtsback Wouter Wilmer. Wouter nam de bal goed mee en schoot de bal hard door de benen van de doelman, 1-0. Tubanters drukte door, maar Daan Barink zag zijn inzet gekeerd worden, waarna ook Timo Roelofsen de rebound er niet in zag gaan. Tubanters bleef de druk er op houden Thomas Broek was heel dichtbij. Een schot in de verre hoek werd zeer knap eruit getikt met een goede reflex. Maar een paar minuten later was het wel raak. Timo Roelofsen gaf de bal goed mee aan zijn collega middenvelder en deze speelde zich goed vrij. Al vallend schoof hij de bal ditmaal wel achter de Bentelose doelman, 2-0. Tubanters werd in de slotfase wat overmoedig en daardoor rook Bentelo nog een kleine kans. Helemaal toen ook nog vlak voor tijd de 2-1 werd binnengeschoten. Een spannende slotfase en hachelijke momenten later stond Tubanters eindelijk in de finale.

Finale: VV Diepenheim – Tubanters

De finale werd zondag 19 juni gespeeld op neutraal terrein. Het werd Bentelo en de tegenstander bleek ook een 4e klasser te zijn die strijd tegen degradatie. VV Diepenheim belandde op dezelfde plek als Tubanters, in de 4e klasse B. Een miniem krachtverschil dus. Aderlating was het geblesseerd blijven van Diego Luna Madueno, maar wel een terugkeer van spits Sam Wösting en van verdedigers Jeroen Timmers en Twan van Ooijen. De opstelling:

Na een prachtopening door de Tubanters ultras en de supporters van Diepenheim begonnen beide ploegen voorzichtig en behoudend aan het duel. De angst zat er bij beide ploegen wel in. Het leverde dan ook niet veel hoogtepunten op in het eerste bedrijf. Wel ontstond er een penalty moment, waarbij Brian Mulstege een lage voorzet van Thomas Broek probeerde in te tikken bij de eerste paal. Daar werd hij van achteren gehinderd maar de scheidsrechter wuifde het weg. Wel moest Brian geblesseerd naar de kant met een schouderblessure en even later zelfs richting het ziekenhuis. (gelukkig naderhand geen breuken) Wederom mocht Daan Barink vroeg invallen in de nacompetitie. Tubanters had wel een licht overwicht, maar kun dus ook moeizaam tot kansen komen. Jordy van Asselt had een gemakkelijke 45 minuten

Na de theepauze stond er direct een ander Diepenheim. Het gaf Tubanters geen ruimte om te voetballen en verijdelde simpel de lange ballen. Zo bleven de blauw/zwarten in de beginfase onder druk staan. Een serie aan hoekschoppen leverde nog niet veel op, maar een indraaiende vrije bal, bijna op het uur, bracht wel succes. De bal kwam hoog voor en een Diepenheimer kopte zuiver en hard raak, 1-0. Even leek Tubanters geheel onder de voet te worden gelopen, maar langzamerhand herstelde de ploeg zich. Het hield de bal wat meer in het bezit en kon ook aan aanvallen gaan denken. Vooral Niek Wösting was ijverig voorin. Zo kreeg hij een vrije bal mee waarbij Xander Molemans erachter ging staan. De jonge middenvelder schoot de bal met stuiter op de paal in de korte hoek waarbij een rebound kwam. Daarin was aanvoerder Nick Kutscher de alerte van het stel, want hij kopte de bal alsnog binnen in de verre hoek, 1-1. Gesteund door de gelijkmaker had Tubanters zichzelf nieuwe energie gegeven. Al snel resulteerde dit in een voorsprong. Een korte corner werd hard en laag ingespeeld door Xander Molemans. Sam Wösting ontsnapte aan buitenspel en kon geheel vrijstaand op de vijf meter binnentikken, 1-2. Vervolgens was het dicht timmeren en ballen weghouden uit de zestien. Een spannende slotfase met vermoeide spelers ontstond er in Bentelo, maar al weken houden de jongens zich knap stand onder druk. Na een tal van blessuretijd minuten was het dan zover. Ontlading voor de handhaving. Top gedaan boys!!

 

Laat een reactie achter