Tubanters 1 bezorgt Fleringen 1 een heerlijke zondag

Na een week pauze ging de competitie weer verder. Gelukkig wordt er nog steeds gevoetbald, zei het zonder publiek. Zonder de aanhang ging Tubanters op bezoek in Fleringen deze zondag. Na het goede gevoel van afgelopen duel tegen koploper La Premiere, waar met veel strijdlust en energie een puntendeling plaatsvond, kon er ditmaal gestreden worden met een andere hooggeplaatste tegenstander. Voor Jurgen Kok weinig reden om te wisselen, al deed hij dit eenmaal. Keeper Jordy van Asselt kreeg ditmaal de voorkeur boven Stijn Schlosser. Thomas Broek keerde terug op de reservebank na een hamstring blessure. Timo Roelofsen, Daan Barink en Ron Rietman waren afwezig deze middag

In een stil Fleringen gingen beide ploegen op jacht naar 3 punten. En Tubanters begon aardig. Het voetbalde goed en wist elkaar te vinden. Het leverde de ploeg een kleine mogelijkheid op. Brian Mulstege schoot op doel, maar zonder kracht. De doelman ving de poging. Maar al snel kwam de kwaliteit van Fleringen naar boven. Met een onbestrafte lichte overtreding veroverde de thuisploeg de bal. Tubanters was net in voorwaartse beweging. Direct werd de bal over de defensie gelegd en de aanvaller was weg. Deze bleef oog in oog koel tegenover Jordy. Hij omspeelde de doelman en schoof de bal in het lege doel, 1-0. Gezien het spelbeeld niks aan de hand. Kan gebeuren. Maar 2 minuten later gebeurde hetzelfde. In een klutsituatie op het middenveld kon de spits er met de bal vandoor. Alleen wist ditmaal Jordy van Asselt wel als winnaar uit de strijd te komen, één op één. Tubanters leek wat angst in de benen te krijgen en kon niet de vechtlust op de mat leggen als tegen La Premiere. Teveel passen gingen fout en duels werden eenvoudig verloren. Na iets meer dan een kwartier wist de thuisploeg dit dan ook genadeloos af te straffen. De linkeraanvaller ontving de bal na geklungel en deze schoot feilloos binnen in de korte hoek. 2-0. Fleringen kreeg nog meer energie en Tubanters ging nog slechter de duels in. Er zat geen gif in de spelers. En dan roep je het onheil af over jezelf. Een hoge voorzet vanaf de Fleringse rechterkant belandde ver bij de tweede paal. De defensie greep weer half in en zodoende kon de bal binnen worden gekopt, 3-0. Het ging ineens hard. Kansen voor Fleringen stapelden zich op. Een lage voorzet kon worden binnen geschoten, maar de bovenkant van de lat redde Tubanters. Ook Tubanters kwam er sporadisch uit en werd dan ook gevaarlijk uit een vrije bal. Xander Molemans nam plaats achter de bal en krulde deze op doel. De bal belandde op de lat, waarbij de rebound niets opleverde. Vlak voor rust werd die lat weer een spelonderdeel in de wedstrijd. Alleen ditmaal weer aan de Tubanters kant. Een hoekschop werd binnen gekopt en via een goede reflex van Jordy van Asselt op de lat uit het doel geslagen. Ook in blessuretijd was de lat de redder van Tubanters. Een vrije bal van 20 meter werd hard op doel gevuurd. Via de bovenkant van de lat ging deze kogel over. Een ruststand stond op het bord van, máár, 3-0.

Met 2 wissels in de rust, Brian Mulstege en Johan Akgun eruit en Nick van Nierop en Thomas Broek binnen de lijnen, maar kijken als Tubanters snel wat terug kan doen. Maar ook andere tegenslagen kende Tubanters. Zo moest al vrij snel Bart Busschers van het veld worden gedragen na een knieblessure. Max Teesink kwam binnen de lijnen. Maar ook Max kon niet voorkomen dat het al vrij snel 4-0 werd. De rechter aanvaller ontsnapte maar weer eens na een foute pass en deze behield goed het overzicht. De Fleringer trok de bal goed en laag voor en voor zijn medespeler was de treffer maken een koud kunstje, 4-0. Maar het kon nog erger. Een steekpass in de 63e minuut leverde uiteindelijk een strafschop op voor de thuisploeg. Jordy was net iets te laat bij de bal en gleed de benen van de aanvaller weg. Een strafschop, die ook strak tegen de touwen werd geschoten, 5-0. En als het nu aan Fleringen lag of dat Tubanters beter ging spelen, maar na de vijfde treffer kwam Tubanters meer aan het spelen. Het leverde ook de ingevallen spits Nick van Nierop twee grote kansen op. Thomas Broek gaf voor en Nick kon, zo leek het, vrij gemakkelijk binnen tikken. Toch wist de doelman de bal nog voor zijn doellijn uit het doel te slaan. Niet veel later kwam Nick weer op doelman af, maar schoot hij de bal tegen de sluitpost aan. Toch moest Tubanters nog een tegenslag verwerken. Xander Molemans moest ook het veld verlaten na een blessure aan zijn duim. Veel grote kansen kwamen er niet meer en zo sloot Tubanters in de slotfase het kansloze duel toch nog wat positiever af.

De inzet en felheid die tegen La Premiere te zien was, bleek in Fleringen compleet verdwenen te zijn. En als de instelling en bereidheid al niet goed zit, dan wordt elke zondag lastig. Een harde les, een grote nederlaag. Maar we moeten verder. Volgende stop, Boekelo. Dan speelt Tubanters een uitduel tegen BSC Unisson. Dan hopelijk een ander vaatje waaruit getapt gaat worden. Zo kan het niet. Een wijze les vanuit Fleringen.

Laat een reactie achter