Tubanters 1 aanvallend onmachtig in Boekelo

Na een zware domper in Fleringen en het daarbij horende slechte spel achter ons gelaten kon afgelopen week de focus weer naar voren gericht worden. Er wachtte namelijk weer een uitwedstrijd. Ditmaal in Boekelo tegen BSC Unisson. Na Fleringen uit vulde de ziekenboeg zich wel weer wat meer. Bart Busschers voegde zich bij de afwezigen Daan Barink, Timo Roelofsen en Stijn Schlosser. Jordy van Asselt kreeg wederom de voorkeur tussen de palen en Thomas Broek stond na zijn blessure weer in de basis.

In een herfstachtig en spookachtige kale sportaccommodatie gingen beide teams op jacht naar een driepunter. Het was al snel duidelijk dat Tubanters de bal mocht hebben en BSC Unisson wachtte geduldig af. De jonge ploeg van Jurgen Kok probeerde een opening te forceren in de hechte defensie van de Boekeloërs, maar de Tubanters was slordig in voornamelijk de eindpass. Deze ging te gehaast of te slordig. Daardoor waren er in Boekelo weinig kansen te bewonderen. Een eerste plaagstoot werd uitgedeeld door Brian Mulstege. Thomas Broek gaf voor, maar na een onderschepping kon Brian op doel schieten. Zijn inzet ging naast het doel. Met 19 minuten op de klok was het wederom Tubanters die voor gevaar zorgde. Brian Mulstege kwam goed door over rechts en produceerde een lage voorzet richting de eerste paal. Daar dook Diego Luna Madueno op, maar de inzet ontbeerde kracht en de doelman kon vangen. Voor Tubanters was er nog geen vuiltje aan de lucht en Jordy van Asselt kreeg het koud achter de Tubanters defensie. Maar in de 25e minuut mocht de doelman de bal wel uit de touwen halen. Eenmaal was de scherpte weg achterin en kon de veel scorende Ratering ontsnappen, na een lange bal, tussen Wouter Wilmer en Twan van Ooijen door. Schuin op het doel af ronde de Boekelose spits formidabel af met een geplaatste boogbal in de verre hoek, 1-0. Een domper, maar gezien het spelbeeld nog niks aan de hand. Tubanters bleef voetballen, maar het bleef slordig in de eindfase. Eenmaal lukte het wel en met een half uur op de klok was het dan ook direct dreigend. Niek Wösting stuurde, na een goede combinatie met Thomas Broek, met een steekpass Brian Mulstege weg. Van buiten de zestien schoot de aanvaller op doel, maar de keeper bracht redding. Vlak voor rust kwam BSC Unisson nog eenmaal gevaarlijk in de zestien. Een vrije bal werd ingedraaid, waar geheel vrij een Boekelose speler mocht inkoppen. Met een knappe redding voorkwam Jordy van Asselt een grotere achterstand. Rust 1-0.

Na de theepauze hetzelfde beeld. Tubanters had de bal, speelde bij vlagen leuk voetbal, maar wederom niet daadkrachtig in de eindfase. Toch was het BSC Unisson die een eerste grote kans kreeg. Een hoekschop in minuut 52 kwam in de zestien. Daar stond een speler weer geheel vrij die kon binnenkoppen. Een katachtige reflex van Jordy van Asselt volgde, waardoor de doelman de bal onder de lat over kon tikken. Aan de andere kant kon Twan van Ooijen koppen uit een hoekschop van Niek Wösting, maar deze had te weinig kracht om de doelman te verrassen. Na een uur spelen leek dan toch de Tubanters de gelijkmaker te maken. Brian Mulstege bereikte met een goede steekpass de ingevallen Nick van Nierop. De invaller had wat moeite om de bal mee te nemen, maar kwam net nog goed uit voor de doelman. Nick schoof de bal erlangs, maar de bal belandde op de paal. Even later was ook Niek Wösting dichtbij. De buitenspeler ging knap naar binnen en schoot verdekt in de korte hoek. De buitenkant van het aluminium deed de bal naast gaan. Tubanters ging wat meer naar voren spelen en BSC Unisson kon wat meer op de counter gaan voetballen. Het was deze fase dan ook te danken aan Jordy van Asselt dat Tubanters in de wedstrijd bleef. In de 67e minuut was de doelman een sta in de weg na een slechte opbouw. 5 minuten later ontsnapte de spits, maar keerde Jordy wederom een inzet en 11 minuten voor tijd tikte de doelman een schot maar net voorlangs zijn doel. Maar een minuut later kon ook Jordy niks meer verhelpen aan een doelpunt. Een voorzet werd afgeslagen en van buiten de zestien hard op doel geschoten. Door een jungle van spelers vloog de bal via een been langs alles en iedereen tegen de touwen, 2-0. Een definitieve nekslag. Maar de Tubanters bleef toch op zoek gaan naar een treffer. Tubanters kwam in de slotfase ook nog met 10 man te staan. Nick Kutscher raakte geblesseerd aan zijn knie en moest het veld verlaten. Er waren toen al 3 wisselmomenten gedaan, waardoor een 10tal op zoek ging naar een aansluitingstreffer. En de ploeg werd hierin nog wel beloond. Invaller Kareem Freij stak de bal prima op de doorgelopen Brian Mulstege. De aanname van Brian maakte deze goal, want hierdoor kon hij langs de doelman. Hij tikte de bal vervolgens in het lege doel en zo was het in minuut 89 2-1. Een beetje hoop gloorde nog voor een punt, maar een echt slotoffensief kon de uitploeg niet generen. Zo bleef het 2-1.

Er werd gestreden, er werd gevoetbald, maar aanvallend bleek de ploeg te onmachtig om BSC Unisson te verslaan. Wel zit er veel groei in, maar met punten wordt het spel pas echt beloond. Als dat in 2021 nog gaat gebeuren, geen idee…. Waarschijnlijk gaat de ploeg in winterslaap en hoopt het in het nieuwe jaar 2022 op meer punten. We wachten af wat er gebeurd.