Toernooi van JO8-2 in de Grolsch Veste

Tubanters JO8-2 in zevende hemel

Zondag 12 mei was het dan eindelijk zo ver. Na weken van spanning mochten de spelers van Tubanters JO8-2 eindelijk het heilige gras van FC Twente betreden. Niet al te lang geleden werd het sterrenensemble benaderd door de organisatie van de FC Twente Moederdag Cup (in handen van FC Twente en Avanti Wilskracht). Op basis van sportiviteit van de spelers in het veld en de ouders langs de lijn werden de ‘jongens onder acht’ uitgenodigd om deel te nemen aan dit unieke toernooi. Naast de Tubanters JO8-2 waren aanwezig Avanti Wilskracht JO8-2, Victoria JO8-2 en Rigtersbleek JO8-2.

Om 14.30 uur werd verzameld bij de hoofdingang van de Grolsch veste, waarna spelers, ouders, broers en zussen, vriendjes en vriendinnetjes, opa’s en oma’s werden begeleid naar de persruimte. Niet al te lang geleden werden hier nog grote successen in de Keuken Kampioen Divisie aan de massaal aanwezige pers toegelicht. Ditmaal was het de beurt aan de spelertjes om de zaal met hun stemmen te vullen. Gretig ging de microfoon rond om te vertellen over alle teamoverwinningen. Het ene verhaal nog sterker dan het andere, ze hadden er duidelijk zin in. Na de persbijeenkomst ging het dan eindelijk gebeuren. De jongens en meisjes mochten, netjes in lijn opgesteld, het veld via de catacomben van de Grolsch Veste betreden. Met gespannen koppies werd opgekeken naar het massaal aanwezige publiek op de tribunes en kon onder muzikale begeleiding worden begonnen aan de warming-up.

Strak op schema werd om 15.00 uur gestart met het toernooi. Er volgden drie partijtjes van elk twaalf minuten. In die tijd hebben we van alles mogen aanschouwen. Spanning, acties, teamwork, mooie doelpunten en blije gezichten. En wat wilden ze allemaal graag een goal maken. Prachtig om te zien wat een indruk dit maakt op spelertjes. Er werd gewonnen en verloren, maar bovenal veel plezier gemaakt. En het resultaat; de Tubanters JO8-2 veroverde de derde plek en mocht plaatsnemen op het podium. Zoals dit overigens ook gold voor alle andere teams. Allemaal een mooie ervaring rijker!

Tot slot; na de prijsuitreiking werden ook alle moeders nog in het zonnetje gezet. Uit handen van de spelers kregen zij op het veld een roos uitgedeeld. En zo kwam een prachtige middag tot een einde.

Namens de Tubanters JO8-2 willen wij de organisatie danken voor de uitnodiging en organisatie van dit toernooi in deze prachtige ambiance.

Laat een reactie achter