Pupil vd week tegen SV de Lutte: Bentley uit JO10-4

Bij elke thuiswedstrijd van Tubanters 1 komt er vanuit de pupillen groep een pupil van de week. De jonge Tubanters voetballertjes hebben zo een kijkje achter de schermen hoe het allemaal verloopt bij het eerste elftal. Zo zijn ze er bij als de spelers zich voorbereiden op het aankomende duel, mogen ze de echte warming up meedoen en natuurlijk vervolgens de wisselspelers goed fit en warm houden door een balletje met ze te trappen. Vervolgens wordt er met de scheidsrechter samen de beide teams uit de kleedkamer gehaald en gaan ze samen het strijdtoneel betreden. Natuurlijk verricht de pupil van de week de officiële toss en mag dan proberen de defensie van de tegenpartij te omspelen en het eerste Tubanters doelpunt te maken. Veilig op de reservebank en warm tussen de wissels wordt het duel live gevolgd. Met een drankje in de rust en luisteren naar de tactische aanwijzing van de Tubanters trainer wordt de pauze ook goed besteed. Nadat de tweede helft voorbij is kan er bij een overwinning natuurlijk even worden mee gefeest voordat er een lekker bakje patat klaar staat. Natuurlijk wacht ook nog een mooie herinnering aan het einde.

In het thuisduel tegen de Lutte was het de beurt aan Bentley uit de JO10-4. Bentley is een keeper, al was dat aan het afwerken op doel niet echt te zien. Na een solo door de defensie van de Lutte maakte Bentley het schitterend af. Het is dan ook geen verrassing dat Joel Drommel zijn favoriete speler is. Meevoetballen is een kwaliteit voor een doelman. Maar ook een andere speler was een favoriet van Bentley. Brian Mulstege, middenvelder/aanvaller van Tubanters 1 stond ook op zijn lijstje. Helaas was Brian nog geblesseerd en kon Bentley hem niet live in actie zien.

De dag begon met een ontvangst in de bestuurskamer en al snel werd de weg ingezet richting kleedkamer 1. Het blijft toch altijd wel een spannend moment, als je de kleedkamer binnenkomt waar alle spelers zich klaarmaken voor de wedstrijd. 16 spelers kijken ineens naar de deuropening. Toch wel een beetje spannend. Maar de spelers ontvangen de pupillen natuurlijk met open armen en al snel is de spanning weg. Een praatje wordt gemaakt met spelers en de wissels ontfermen zich over Bentley. Samen naar buiten wordt er goed gewerkt met de warming up. Ook Bentley kan de keepers inschieten. Leuke oefening om aan trainer Nathalie van de JO10-4 mee te geven. Zo kan keeper Bentley ook wel worden warm geschoten.

Nadat Bentley de aftrap verzorgd en natuurlijk het doelpunt scoort gaat het met de wedstrijd iets minder. Tubanters komt niet in he ritme en Bentley ziet de Lutte op 0-1 komen. Na de theepauze mag ook hij juichen als Bart Busschers een werelddoelpunt maakt. Toch mooi om mee te maken. Helaas volgt er nog een doelpunt voor de tegenstander. Er wordt met 1-2 verloren. Toch heeft Bentley een mooie dag. De beste herinnering wordt toch wel het meedoen in de warming up en de wedstrijd volgen vanaf de bank. Als aandenken krijgt Bentley nog een bal met alle handtekeningen.

Bentley, bedankt voor je enthousiasme deze dag en succes met de JO10-4.

Laat een reactie achter