De Jeugd van de Tubanters1897 staan op om de pupillen teams te helpen!

Vanaf de start van de competitie zal alle jeugd vanaf de JO13 t/m de JO19 de pupillenwedstrijden gaan begeleiden als spelbegeleider en/of scheidsrechter.

 

Waarom?

  • Het verbinden van jeugd met de Vereniging, “Jeugd helpt Jeugd”
  • Leren dat een vereniging niet zonder vrijwilligers kan
  • Hoe is het om als spelbegeleider/scheidsrechter op het veld te staan
  • Het ontwikkelen van meer zelfvertrouwen
  • Iedereen heeft recht op een spelbegeleider/scheidsrechter, dus help elkaar!

 

Mag ik alleen fluiten als ik een scheidsrechters diploma heb?

Nee. In de eerste instantie gaan we er van uit dat als je zelf al voetbalt je dan natuurlijk al veel van de spelregels weet. In dergelijke gevallen wordt je geholpen door de praktijkbegeleider die je helpt en alles uitlegt.

Wanneer je, na het fluiten van je wedstrijd, het heel erg leuk hebt gevonden, dan kun je je opgeven bij de praktijkbegeleider voor het deelnemen aan de echter scheidsrechters cursus.

 

Begeleiding jeugdscheidsrechters!

Er is een aparte commissie scheidsrechters, met 8 vrijwilligers. Al deze vrijwilligers zijn in bezit van hun KNVB scheidsrechters diploma. Raul luna Madueno, Tim Regelmann, Job Maessen en Glen Hams fluiten de jeugd in de A-categorie voor de KNVB op zaterdagmiddag. Romano Houweling fluit op zondag de A-categorie senioren voor de KNVB. Andy Venema heeft een aantal jaren voor de KNVB gefloten en als assistent scheidsrechter voor de KNVB bij de zondag senioren in de Hoofdklasse werkzaam geweest. Frans van Eerten die al sinds jaar en dag zich volledig inzet voor de vereniging als verenigingsscheidsrechter. Ook Lynda van Buren die een aantal jaren heeft gefloten voor de verenging. Al deze ervaren scheidsrechters, begeleiden iedere zaterdag de jongens en meisjes die de wedstrijden als spelbegeleider/scheidsrechter fluiten.

 

De aftrap!

Afgelopen zaterdag, 21 september, hebben de eerste jeugdspelers van onze vereniging op het veld gestaan om de wedstrijden te begeleiden als spelbegeleider/scheidsrechter.

Vanuit de JO13-4 stonden Sander en Emma op het veld als spelbegeleider.

Vanuit de JO15-3 stonden Niels en Dinand, vanuit de JO15-1 stonden Mats en Yannick en uit de JO17-1 Mauro als scheidsrechter op het veld.

Allemaal werden ze als eerste in de nieuwe scheidsrechters kleding gehesen en het zag er geweldig uit. Wij, als scheidsrechters begeleiders, werden aangesproken en kregen volop complimenten van de tegenstanders, over het feit dat we zelfs officiële spelbegeleiders hadden bij de JO8 en JO9.

 

De Tubanters1897 is vooruitstrevend bezig en laat zien dat wij een vereniging zijn waarbij ook de jeugd zich volledig inzet voor de Vereniging.

 

Zoals ons logo zegt: “PASSIE VOOR DE BAL – OOG VOOR ELKAAR”

Laat een reactie achter