Zwaar gehavend Tubanters verlaat 2022 met een nederlaag tegen Rood/Zwart

Tubanters 1 kijkt al langer uit naar de winterstop. De pech slaat de selectie van Tubanters niet over en vanaf Sp. Neede thuis lopen al meerdere spelers te kwakkelen met kleine blessures, maar de laatste weken kwamen daar ook nog botbreuken bij. Nog 1 duel te gaan voor de zo gewenste winterstop, maar met veel afwezigen. Nummer 2 Rood Zwart Delden kwam op bezoek, een lastige middag dus met veel afwezigen. Want Thomas Broek, Bart Busschers, Jordy van Asselt, Sam Wösting, Niek Wösting en Wouter Wilmer waren er niet bij en de niet geheel fitte Timo Roelofsen, Twan van Ooijen, Luc Sonneveldt en Xander Molemans gingen het wel proberen. Opvallende afwezige was dus ook doelman Jordy van Asselt. Daardoor mocht keeper Duke Blaak voor de tweede maal dit seizoen plaatsnemen onder de lat. Verder een basisplaats voor Dominique Jager vanuit het tweede. Op de bank de jongelingen Nathan Messeling en reserve doelman Collin Voogtsgeerd van de JO17-1.

In een koud Enschede was er niet veel te beleven in de openingsfase. Tubanters mocht de bal hebben, maar kon voorin nog niet echte stootkracht afleveren. Hetzelfde gold eigenlijk ook voor de uitploeg uit Delden. Ook de uitvallen van Rood Zwart waren niet succesvol. Het was dan ook geen toeval dat een verkeerde voorzet van Rood Zwart een eerste doelpoging voortbracht na een klein kwartier. De bal moest voorkomen, maar vloog direct op de kruising, net boven Duke Blaak. Tubanters kon pas na een dikke 20 minuten een echte kans bijschrijven. Diego Luna Madueno werd op links gevonden, maar zijn afstandsschot kon maar moeizaam worden gered door de Deldense doelman. Zo kabbelde het duel op en neer. Duke Blaak wist zich uit het niets dan toch te onderscheiden door in minuut 26 een geweldige redding klaar te hebben. Een steekpass bracht de Deldense aanvalsleider in scoringspositie, maar Duke tikte de inzet knap over zijn doel. En niet lang daarna sloeg de vlam in de pan. Een voorzet was te hoog voor Duke Blaak en de spits van Rood Zwart. De aanvaller ging hard door op de uitkomende Duke en deze bleef dan ook geblesseerd liggen. Een opstootje ontstond en toen de spelers uit elkaar gehaald waren toonde de scheidsrechter een rode kaart aan Een Rood Zwart´er en aan Jordi Lever. Zo moesten biede ploegen door met 10 man. Maar voor de Tubanters had dit een nog vervelender staartje, want ook Duke Blaak kon niet verder. Uit het duel geschopt, waardoor JO17-1 doelman Collin Voogtsgeerd zijn debuut kon maken in Tubanters 1. Met de jonge doelman tussen de palen wisten beide ploegen weinig echte kansen klaar te spelen, wat een 0-0 ruststand op het bord liet staan.

In de rust moest Tubanters wederom noodgedwongen wisselen. Timo Roelofsen en Luc Sonneveldt hadden teveel last van de blessures waarmee ze toch begonnen en konden niet verder. Nathan Messelink en Ayoub el Amrani kwamen binnen de lijnen als vervangers. En waar veel wijzigingen zijn, is vaak ook even de organisatie weg. En dat bleek, want na 1 minuut na de rust kwam Rood Zwart op voorsprong. Een hoekschop kon geheel vrij worden binnen geknikt, 0-1. Tubanters rechtte zijn rug en ging vervolgens ten aanval. Het dwong Rood Zwart geheel terug op eigen helft en vanaf de openingstreffer was het ook eenrichtingsverkeer. Alleen miste Tubanters teveel vuurkracht om iets uit te richten. Na een goede crosspass van Dominique Jager op Nathan Messelink kwam de jongeling goed naar binnen. Het schot dat volgde miste kracht en kon worden gered door de doelman. Tubanters probeerde het en speelde tot de zestien ook aardig voetbal, maar miste teveel om te scoren. Het gaf dan ook achterin veel ruimte weg wat Rood Zwart in de slotfase in de kaarten speelde. Collin Voogtsgeerd, die foutloos inviel, moest buiten zijn zestien ingrijpen, maar raakte ook zijn tegenstander. De jongeling werd gespaard met geel, maar een vrije bal bleef staan. Op randje zestien werd deze vervolgens hard in de lange hoek geschoten, 0-2. Tubanters gaf niet op, maar bleef veel ruimte weggeven. Collin Voogtsgeerd bracht goed redding op een counter en Tubanters bracht nog een extra aanvaller om misschien nog iets te forceren. De net herstelde Ron Rietman moest het breekijzer worden. Nick Kutscher legde vlak voor tijd nog een bal terug op Xander Molemans. Deze schoot maar de doelman bracht nog redding op een eventuele aansluitingstreffer. In de ultieme slotfase moest Tubanters alsnog een derde tegentreffer slikken. Een counter werd nog binnengeschoten.

Zo stond er een zeer geflatteerde 0-3 op het scorebord. Gelukkig weet de ploeg wel dat het goed stand heeft gehouden tegen nummer 2 Rood Zwart. Met de vele blessures kwamen niet de gewenste resultaten aan het einde. Toch kan de ploeg terugkijken op een goede eerste seizoenshelft. Nu iedereen in de herstelmodus, vervolgens de voorbereiding en dan op 5 februari deel 2, te beginnen bij Rekken thuis. Tot dan.

Laat een reactie achter