Tubanters JO19-1, sluit de bekerwedstrijden af met winst!

Dat we niet door zouden gaan in de beker, was al bekend. Wel wilden we de laatste bekerwedstrijd winnend proberen af te sluiten.

Op het geurige en prima bespeelbare groene gras van veld 1, mochten we de wedstrijd om half drie aftrappen tegen Trias JO19-1. Vandaag wilde onze trainer, Justin van der Tuin, in een 4-3-3 formatie spelen.

Met de volgende opstelling zijn we de wedstrijd gestart:

Keeper               :                Roel

Verdediging        :                Koen; Elroy; Ayoub; Dennis

Middenveld        :                Daan; Raul; Maarten

Aanval               :                Can; Alkan; Jarno

Wissels              :                Max; Zoubair

De wedstrijd zijn we gestart met vol vertrouwen in ons zelf. We probeerden ons positiespelletje te spelen wat hier en daar prima lukte. In het begin van de wedstrijd hadden we de tegenstander onder controle. Dit leverde in de zevende minuut het eerste doelpunt op. Alkan die vanaf links de bal het strafschopgebied in slingerde richting Raul. Die op zijn beurt tussen twee lange verdedigers op de vijf meter stond. Hij sprong mee maar kon zijn hoofd niet tegen de bal krijgen, de bal rolde door richting de keeper. De keeper kon er net met zijn vingers bij, maar het was Jarno die bij de les was en de 1-0 maakte. Maarten probeerde de stand te vergroten maar schoot net over. Elroy, onze laatste man, ging maar eens in de voorhoede kijken. Hij kreeg een steekpass van Ayoub waardoor hij 1op1 met de keeper werd gezet. Hij schoot maar helaas lag de keeper ervoor en werkte de bal tot een hoekschop. Ook Can ging op avontuur. Hij speelde 1, 2, 3, 4 man voorbij en schoot op doel. Wederom was het de keeper die de bal keerde. Tot in de 21ste minuut. Maarten die een cross pass gaf op Alkan. Hij bedacht zich geen moment en schoot in de verre hoek de bal binnen en zette daarmee de 2-0 op het scorebord. Toch moesten we net voor rust nog een doelpunt incasseren. Ayoub die de bal niet goed wegwerkte en zijn tegenstander even vastpakte. Zijn tegenstander ging gewillig liggen en kreeg een penalty. Ayoub kreeg zijn 1e gele kaart. We hoopten natuurlijk dat Roel deze penalty kon houden, maar dat zat er niet in. De penalty werd prima binnen geschoten.

Na de rust werd er wat rommelig gevoetbald. Even werd er niet opgelet en Trias stond oog in oog met onze keeper, Roel. Wat zij niet weten is dat wij een fantastische doelman hebben. En hij redde met zijn vingertoppen waardoor de bal tot hoekschop werd geleid.

Dennis, die als linksback speelde, had alle ruimte in de tweede helft. Hier maakte hij ook nog dankbaar gebruik van en probeerde met een sprint langs een aantal tegenstanders te komen en de bal voor te geven. Daan die erg hard werkte probeerde constant in balbezit te blijven en Koen was weer steady deze wedstrijd. Uiteraard werd er deze wedstrijd ook gewisseld. Can verliet het veld voor Zoubair en Jarno verliet het veld voor Max. In de 87ste minuut werd het doelpunt van de wedstrijd gemaakt. We kregen een vrije trap net buiten het 16meter gebied. Alain, onze assistent scheidsrechter, zei nog: “let op daar komt een doelpunt aan”. Hij had volkomen gelijk. Elroy ging achter de bal staan en schoot de bal prachtig over de muur heen de kruising in. Een “wereldgoal” wordt zoiets ook wel eens genoemd. Helaas moesten we nog 1 tegendoelpunt incasseren. In de 87ste minuut was onze verdediging weg en kon Trias de bal achter onze keeper tussen de palen schieten en zette de eindstand van 3-2 op het bord. Het was een wedstrijd met twee gezichten. Het ene moment speelden we fantastisch en het andere moment waren we slordig en onrustig. Toch kunnen we terugkijken op een prima wedstrijd. Wel wil ik nog een extra compliment geven voor onze aanvoerder, hij heeft een prima pot gespeeld. Hij nam zijn team op sleeptouw en daardoor heeft iedereen weer hard gewerkt en verdient gewonnen. Volgende week start de competitie en we gaan weer vol aan de bak!