Tubanters behaald verdiende en belangrijke overwinning tegen VV Oldenzaal

Deze week startte voor de Tubanters weer de competitie na de coronabreak. Vorige week tegen VV Oldenzaal kon er nog niet gevoetbald worden, maar deze donderdagavond stond dit duel op het inhaalprogramma. Een belangrijke week voor Tubanters, aangezien VV Oldenzaal en UD Weerselo de tegenstanders zijn. Om aansluiting te maken met de grote middenmoot moeten beide duels gewonnen worden. Een puntje van afgelopen zondag in Ootmarsum tegen KOSC was dan ook wel een lekker begin voor deze reeks. Donderdagavond dus VV Oldenzaal thuis. De absentielijst werd na KOSC uit weer wat langer, maar gelukkig heeft trainer Hendrie Zwiggelaar een brede selectie en een talentvolle JO19-1. Nick Kutscher, Nick van Nierop, Diego Luna Madueno, Bart Busschers, Ayoub el Amrani, Daan Barink, Kareem Freij en Brian Mulstege moesten passen voor dit duel. Wel was er de terugkeer van de gebroeders Wösting, Niek en Sam.

Dat het een belangrijk duel was, was in de beginfase goed te zien bij de Tubanters. De spelers gaven Oldenzaal weinig ruimte om te voetballen en joegen direct goed door op de opbouwende spelers. Dit resulteerde direct al in het openingsdoelpunt. Thomas Broek zette de linksback goed onder druk en deze speelde de bal in zijn voeten. Snel werd de diepte gezocht richting Niek Wösting die op zijn beurt de bal goed teruglegde op Xander Molemans. Xander speelde zich knap vrij en krulde de bal heerlijk in de bovenhoek, 1-0. Een droomstart voor de Tubanters die het spel volledig domineerde. Na een dik kwartier kwam er alweer een volgende kans. Wouter Wilmer crosste de bal richting zijn spits Sam Wösting. Deze nam de bal perfect aan en kon direct vuren. Alleen wist de Oldenzaalse doelman katachtig redding te brengen op zijn inzet. Maar lang duurde het niet voordat de score werd verdubbeld. Wederom ging er een vroege balverovering aan vooraf. Xander Molemans veroverde de bal op het middenveld en stuurde op links gelijk Thomas Broek weg. Thomas kon schuin richting het vijandelijke doel en schoof de bal beheerst in de verre hoek, 2-0. Tubanters speelde enthousiast, maar dit kwam voor de wedstrijd controle niet ten goede. Door het enthousiasme werd er te snel gezocht naar een derde treffer, in plaats van rustig controle houden. Het werd dus erg onrustig en Oldenzaal kwam hierdoor wat meer in het duel. Wel wist de thuisploeg nog 2 grote mogelijkheden te creeeren. Een vrije bal werd door Wouter Wilmer ver bij de tweede paal neergelegd. Thomas Broek kon nog net de bal met het hoofd in de zestien brengen, waar Sam Wösting goed anticipeerde. Alleen wist de spits wederom de doelman op zijn weg te vinden. Met een klein half uur op de klok was het bijna VV Oldenzaal zelf die de derde Tubanters treffer op het bord schoot. Een harde voorzet van Thomas Broek werd door een Oldenzaler bij de eerste paal bijna in eigen doel gewerkt. Het laatste kwartier werd slordiger en gehaaster en Oldenzaal werd meer dreigender en ging er weer in geloven. Het werd nog niet echt gevaarlijk. Maar in de 37e minuut werden ze dan enigzins geholpen. Het allereerste vlagsignaal van Tubanters kant werd door de leidsman op het middenveld weggewuifd en Oldenzaal kon door. Jordy van Asselt bracht nog knap redding, maar de rebound die volgde werd hard en hoog in het dak van het doel geschoten, 2-1. Tubanters had het even moeilijk in deze fase, maar wist de rust met een voorsprong te halen

Helaas moest Sam Wösting geblesseerd achter blijven en kwam JO19-1 speler Dominique Jager hem vervangen. En Tubanters begon weer goed aan deel 2. Toch wist het niet veel gevaarlijke kansen te creeeren, maar het veldoverwicht was er weer. Eigenlijk kreeg de ploeg één echte goede mogelijkheid, maar een harde voorzet van Niek Wösting ging maar net voorbij aan het hoofd van Thomas Broek. Het spelbeeld veranderde vervolgens met de minuut. Tubanters werd onrustiger en VV Oldenzaal ging meer en meer drukken om een gelijkmaker te forceren. Jordy van Asselt had het allemaal nog onder controle en wist een aantal hoekschoppen prima weg te werken met de vuisten. Net als er gedacht werd dat VV Oldenzaal wel dichtbij een treffer ging komen, scoorde Tubanters precies op het juiste moment. Een hoekschop van Niek Wösting kwam neer bij de tweede paal. Daar dook Dominique Jager op en deze wist zijn hoofd tegen de bal te krijgen. Zijn krachtige kopbal ging via een Oldenzaalse rug hoog binnen, 3-1. Een goede marge op het juiste moment. Oldenzaal kreeg hierdoor een nieuwe tik te verwerken en wist deze niet meer te boven komen. Tubanters moest nog een aantal keer noodgedwongen wisselen en zo kwamen Ron Rietman, Johan Akgun en debutant Damian Hulshof binnen de lijnen. Ron Rietman dacht een wel heel lekkere invalbeurt te kennen, door bij zijn eerste balcontact direct te scoren. Alleen was de leidsman nu wel in staat om te fluiten bij een vlagsignaal. Oldenzaal wist geen echte kansen meer te creeeren en Tubanters hield uiteindelijk stand zonder echt gevaarlijk te worden.

Een goede overwinning en een mooie start van deel 2 van de competitie. 4 punten uit 2 duels, en daar moeten zondag nog eens 3 punten bij komen. Dan komt dus concurrent UD Weerselo op bezoek. Ook dan dezelfde instelling en uitkomst. Het was deze donderdag een bijzondere avond. Niet was het alleen de eerste competitiewinst, maar eindelijk was daar een winst. De laatste zege in de competitie dateerde alweer van 10 november 2019. Toen werd Rood/zwart met 2-3 verslagen. Het bleef dus ook lang onrustig in kantine en binnenstad.

Laat een reactie achter