Tubanters 1 verliest in gelijkopgaand duel ongelukkig van vv Udi

Het jaar 2023 is voor de Tubanters goed begonnen. Op de eerste speeldag in het nieuwe jaar werd een zwaarbevochten overwinning binnen gehaald tegen Sp. Rekken (2-1). Het zorgde voor een relaxtere aanloop naar deze zondag. Er werd een bezoek gebracht aan stadsgenoot en hoger geklasseerde vv Udi. Ook Udi wist het eerste treffen na de winterstop te winnen, door buurman Victoria ´28 te kloppen met 0-1. In de aanloop naar het duel kreeg trainer Hendrie Zwiggelaar wel te maken met wat nieuwe blessure gevallen. Zo haakten Twan van Ooijen, Jeroen Timmers en Ron Rietman af in de trainingsweek en waren Ayoub el Amrani, de geschorste Jordi Lever en de langer afwezige broertjes Wösting absent. De JO19-1 speler Noud van Petersen en de tweede elftal spelers Senna Zwijnenberg en Ayman el Amrani mochten daardoor aansluiten op zondag.

Tubanters begon goed aan het duel tegen de stadsgenoot. De blauw/zwarten namen het initiatief en dat resulteerde al na 4 minuten in een goede mogelijkheid. Een goede combinatie op het middenveld lanceerde de centrale verdediger Wouter Wilmer. De jongeling kwam goed door over links en kon schuin op de doelman af. De Udi doelman bracht vervolgens redding op de inzet van Wouter. Uit de daarop volgende hoekschop was het Thomas Broek die maar rakelings voorlangs kopte. Udi zette er niet veel tegenover, maar zette wel doelman Jordy van Asselt aan het werk. Na een kwartier loste Udi een hard afstandschot op het Tubanters doel. Jordy van Asselt zag deze recht op zich af komen, maar moest eerst tegenhouden voor de bal gevangen kon worden. Na een dik half uur leek Tubanters dan eindelijk op voorsprong te komen. Een goed lopende combinatie tussen Timo Roelofsen en Thomas Broek deed de bal bij Diego Luna Madueno komen. De aanvaller had ruimte om uit te halen en deed dit ook. De bal kon maar net door de doelman onder de lat weg worden getikt. Vervolgens was het Udi die wat meer initiatief nam. Het zag oud-speler Roy Jansen bijna in eigen doel scoren, maar een uiterste poging met een sliding om de bal te onderscheppen, liet de bal maar net voor het eigen doel langs vliegen. Tubanters leek gewaarschuwd, maar wederom een onoplettendheid kostte een tegendoelpunt. Een ingooi werd snel genomen door Udi en met 1 steekpass stond een Udi aanvaller oog in oog met Jordy van Asselt. De Tubanters goalie kwam uit om zijn doel te verkleinen, maar een subtiele boogbal zorgde voor een voorsprong voor de thuisploeg, 1-0.  Tubanters moest reageren en deed dit ook in de uiterste slotfase van de eerste helft. De scheidsrechter kende nog een laatste hoekschop toe. Deze werd door Diego Luna Madueno voorgegooid. In de zestien dook aanvoerder Nick Kutscher op, die hard binnen kopte, 1-1. Na deze goal was het ook direct rust

In de theepauze moest er noodgedwongen gewisseld worden. Timo Roelofsen kon toch niet verder en voor hem kwam Kareem Freij binnen de lijnen. Gesteund door de late gelijkmaker ging Tubanters op jacht naar een voorsprong. Hiervoor kreeg het een mogelijkheid, maar uit een voorzet van Luc Sonneveldt kopte Diego Luna Madueno de bal net voorlangs. Even later brak aanvoerder Nick Kutscher door. Met een goede sliding passeerde hij ook de laatste Udi verdediger en kon schuin op het doel af. Vervolgens bleek het toch een verdediger in aanvalspositie, want een twijfel sloeg toe. Zelf afmaken of breed leggen. Nick koos voor het laatste, maar zijn harde lage voorzet kon door een aantal inkomende Tubantersspelers niet worden binnengetikt. En zoals vaker, gaat de bal er aan de andere kant dan wel in. Thomas Broek werd, zo leek het, onregelmentair weggezet, maar de scheidsrechter gaf een vrije bal Udi. Vanuit de commotie en protesten, nam Udi de bal snel en speelde de rechtsbuiten in. Deze sneed naar binnen en schoot hard en hoog de 2-1 tegen de touwen. Tubanters moest wederom op jacht naar een gelijkmaker. De ploeg probeerde het, maar Udi hield stand. Nick Kutscher kopte nog wel op doel, maar de kopbal kon deze keer worden gepareerd door de doelman. Hendrie Zwiggelaar bracht in de slotfase wel nog 2 debutanten in het eerste, maar Ayman el Amrani en Senna Zwijnenberg konden het tij ook niet keren.

Echt grote kansen werden er niet gecreerd. De ploeg miste stootkracht in de eindfase van een aanval. Aan de trainer(s) een mooie taak om te kijken hoe dit kan veranderen. Ze hebben even de tijd, want de competitie ligt wederom 2 weken stil. Na die weken weer een derby. Dan gaat Tubanters op bezoek bij Victoria ´28. De buren van Udi staan met 1 punt net boven de blauw/zwarten. Er staat dan dus ook weer wat op het spel.

Laat een reactie achter