Tubanters 1 toont veerkracht en doet kampioenskandidaat SV Delden pijn

Tubanters doorbrak een slechte reeks vorige week met een knappe overwinning in Boekelo tegen het hoger geklasseerde BSC/Unisson (1-3). Vooral de wijze waarop, met veel strijdlust, was een verademing om te zien van de jonge ploeg van trainer Hendrie Zwiggelaar. Maar al gauw ging de blik naar voren, want kampioenskandidaat en bijna kampioen SV Delden kwam op bezoek in Enschede. De ploeg uit Delden heeft nog meer een x-aantal punten nodig en kan bij winst in Enschede de champagne koud gaan zetten. Maar winnen van Tubanters ging al moeizaam voor SV Delden, want in Delden moesten de drie punten uit de tenen komen. Na een 1-3 achterstand werd en met 10 man gewonnen met 5-3 van Tubanters. Een duel die de Enschedese ploeg snel wil vergeten, maar waar ook vertrouwen uit gehaald kon worden. De langer geblesseerden Ayoub el Amrani en Ron Rietman kregen na de veldslag in Boekelo gezelschap van Luc Sonneveldt en Brian Mulstege en na 2x geel in Boekelo moest ook Roy Jansen toekijken. Jordi Lever was bijna hersteld van zijn enkelblessure en nam plaats op de reservebank. Twan van Ooijen nam plaats in het centrum van de verdediging, vanwege de schorsing van Roy. Wouter Wilmer werd hierdoor op de rechterflank geposteerd.

En die Wouter Wilmer zorgde in de eerste minuut ook al direct gevaar. De jonge verdediger kwam knap door over de rechterkant en gaf de bal voor. Bij de tweede paal schoot Kareem Freij de voorzet op doel, maar in de doelmond werd de bal gekeerd. Een rebound van Diego Luna Madueno kon maar net geblokt worden. Tubanters ging vervolgens wat meer de verdedigende stellingen innemen en liet SV Delden het spel maken. De thuisploeg gokte op een rappe uitval, maar moest voornamelijk tegenhouden. Toch gaf het vrij weinig weg en kon SV Delden maar moeilijk gevaar stichten. Maar een halve kans in minuut 24 was dan ook direct raak voor de bijna-kampioen. Een hoekschop schoot door, kwam achterin terecht, links op het veld. De aanvoerder ontving de bal, bedacht zich niet en krulde de bal met precisie in de verre hoek, achter Jordy van Asselt, 0-1. Het spelbeeld veranderde hierdoor nog niet en SV Delden wilde graag het duel snel in het slot gooien. Het kreeg daarvoor een aantal goede mogelijkheden. Zo sneed de ploeg van oud-Tubanters trainer Rob Bakker na een klein half uur door het centrum van de Enschedese verdediging, maar een schot belande net naast het doel, in de korte hoek.  Vlak voor rust nog een grote Deldense mogelijkheid, waar een lobpass over de defensie de verdedigers van Tubanters verasten. De bal werd hoog voorgegeven, maar bij de tweede paal werd de voorzet maar net naast gegleden. Tussendoor had Diego Luna Madueno nog een schotje gelost op het Deldense doel, maar deze miste kracht. Zodoende gingen beide ploegen rusten met een 0-1 tussenstand.

In de kleedkamer bleef Bart Busschers geblesseerd achter en kwam Jeroen Timmers voor hem in het veld. SV Delden ging na de theepauze ook weer direct op jacht naar een verdubbeling van de score en wederom was de ploeg dichtbij. Na 5 minuten werd een vrije bal op doel gevuurd, maar de binnenkant van de paal voorkwam erger voor Tubanters. Maar een tweetal minuten later was het wel raak voor de uitploeg. Tubanters werd uitgespeeld met een snelle aanval na dom balverlies op het middenveld. Oog in oog met Jordy van Asselt bleef de Deldense aanvaller koeltjes en schoof laag de 0-2 tegen de touwen. Tubanters kreeg snel daarna een hoekschop, maar een kopbal van Thomas Broek ging rakelings voorlangs. Tubanters leek even van slag na de snelle tegentreffer en SV Delden vergat de wedstrijd definitief te beslissen. Nick Kutscher verspeelde knullig de bal in de opbouw, maar mocht zijn collega-verdediger Jeroen Timmers bedanken. Deze haalde een inzet van de lijn. SV Delden had de touwtjes in handen en het leek niet meer mis te kunnen gaan. Het wisselde een aantal vast krachten en Tubanters ging nog een keer alles verse aanvalskrachten inbrengen. Dominique Jager kwam binnen de lijnen voor Timo Roelofsen. Thomas Broek kwam op het middenveld en dit pakte al aardig uit voor Tubanters. Eerst ontsnapte Niek Wösting over links en kon de bal terugtrekken naar de mee opgekomen Nick Kutscher. De aanvoerder schoof de bal binnen, maar de doelman redde nog moeizaam op de inzet. Maar in de 71e minuut bracht Tubanters wel de spanning terug in de wedstrijd. Wederom was het Niek Wösting die de bal afspeelde. Ditmaal vond hij de doorgelopen Diego Luna Madueno, die direct oog in oog kwam met de doelman. De man in vorm van de laatste duels voor Tubanters ronde deze keer weer koeltjes af. Met een verfijne lob passeerde hij de doelman, 1-2. Tubanters kreeg weer de geest en SV Delden moest zowaar naar achteren. Niek Wösting schoof de bal maar net voorlangs maar toch kwam de 2-2. Dominique Jager stak de rappe Kareem Freij weg over de rechterkant. Kareem kon opstomen en kwam schuin op het doel af. Voordat de centrale verdediger kon ingrijpen schoot Kareem de bal al hard en hoog in de verre hoek, langs de doelman. In de slotfase rook Tubanters nog meer en was het ook dichtbij een voorsprong. Diego Luna Madueno vond Thomas Broek in de zestien meter. Daar maakte Thomas goed ruimte voor het schot. Deze kwam ook tussen de palen, maar de doelman redde met zijn voeten. SV Delden had zichzelf al aardig verzwakt door het wisselen, maar zette in de slotfase nog een offensief in. Hoge ballen bleken weer eens een prooi voor Jordy van Asselt en zijn defensie. Zo bleef het uiteindelijk 2-2.

Een gewonnen puntje voor de Tubanters, helemaal na een 0-2 achterstand. Het neemt niet weg dat voor Tubanters nu wederom een cruciale fase aanbreekt voor handhaving. Eerst wordt er afgereisd naar Goor, om het tegen Twenthe op te nemen. De gastheren van aankomende zondag staan 4 punten achter Tubanters, dus ook voor die ploeg een alles of niets wedstrijd. Na het vrije paasweekend komt dan het lager staande Hoeve Vooruit op bezoek in Enschede. Ook deze moeten 3 punten gaan halen. Met deze strijdlust komt Tubanters al heel ver. Dus we gaan uit van 6 punten uit de volgende 2 duels. Tot dan.

1 Reactie

Laat een reactie achter