Tubanters 1 steelt 1 punt uit Ootmarsum tegen KOSC

Eindelijk was het weer zover. Na een extra corona week voor Tubanters mocht het eindelijk het seizoen hervatten. En wat was het een hectische lange winterstop. Trainer Jurgen Kok emigreerde naar Spanje, uiteindelijk mocht JO19-1 trainer en assistent trainer Hendrie Zwiggelaar het stokje overnemen en de nodige corona besmettingen in de selectie voorkwamen de officiële start. Maar Ootmarsum was dan de plek waar de  start van een nieuw en verfrissend Tubanters plaats zou vinden. Dat liet de ploeg al in de voorbereiding zien. Met leuk en aanvallend voetbal wist het indruk te maken. Nu dus voor het echt in de competitie. Wel met de nodige afwezigen, want Sam Wösting, Niek Wösting, Nick Kutscher, Nick van Nierop en Ayoub el Amrani konden er nog niet bij zijn. De opstelling voor vandaag:

In een zonnig Ootmarsum begonnen beide ploegen een beetje afwachtend aan het duel. Al was het KOSC die bijna succes had met het doorjagen op een te korte terugspeelbal. Keeper Jordy van Asselt kon net op tijd nog ingrijpen, waardoor de spits niet doel kon treffen. Het bleek een voorbode wat zou komen in de beginfase, want als snel werd het wel 1-0 voor de thuisploeg. Wederom een te korte terugspeelbal was de aanleiding. Wouter Wilmer dacht rustig zijn doelman aan te spelen, maar op het stroeve veld vertraagde de bal. De alerte spits was er als de kippen bij en tekende direct voor de openingstreffer, 1-0. Tubanters kon voetballend niet overtuigen en zocht te snel een lange bal. KOSC domineerde maar creëerde ook geen grote uitgespeelde kansen. Tubanters kon er weinig tegenover zetten. Na een kwartier voorkwam Brian Mulstege dan ook een grotere achterstand door een bal uit de doelmond te halen. Een lage voorzet bracht een inzet voort, maar de middenvelder van Tubanters voorkwam dus erger. Er ontstond zich meer en meer een vechtwedstrijd op het hobbelveld in Ootmarsum. De thuisploeg had hierbij meer ervaring maar kon de score niet uitbreiden. Tubanters moest ook al vroeg wisselen en moest vlak na elkaar Max Teesink en Bart Busschers wisselen. Het leek daardoor een frustrerende middag te worden, maar ineens was daar Brian Mulstege. De aanvallende middenvelder kreeg op links de bal. Een mislukte voorzet (of was het de bedoeling?) deed de bal hoog en traag over de Ootmarsumse doelman vliegen, 1-1. Een heerlijk momentje vlak voor het rustsignaal. Daardoor gingen beide ploegen ook rusten met een verassende 1-1.

Na rust hopelijk een beter Tubanters. Maar wederom werd al snel in de beginfase een doelpunt weggegeven. Balverlies van Kareem Freij en niet daadkrachtig verdedigen zorgde voor een 2-1 voorsprong voor de thuisploeg. Tubanters bleef met zichzelf worstelen en speelde echt geen goede partij. KOSC was de betere, maar kon ook niet echt grote kansen creëren. Het bleef dus een duel met een kleine marge. En dat mocht KOSC zich wel aanrekenen. Het kon geen doodsteek aan Tubanters uitdelen. Maar ook Tubanters leek aanvallend onmachtig. Trainer Hendrie Zwiggelaar bracht vervolgens nog aanvallende krachten Johan Akgun en Ron Rietman om misschien nog wat teweeg te brengen. Maar de ploeg uit Enschede bleef onmachtig. Maar toch kwamen de Enschedeers op gelijke hoogte. De enige echte voetballende aanval was ook raak. Invaller Twan van Ooijen bereikte met een steekpass, net als Iniesta in zijn hoogtij dagen, zijn medespeler Diego Luna Madueno. De behendige middenvelder draaide knap weg bij zijn tegenstander en schoof de bal langs de doelman tegen de touwen, 2-2. Een treffer die goed was, maar letterlijk uit de lucht kwam vallen. Tubanters rook meer in deze fase en niet veel later bracht dit enthousiasme bijna een voorsprong teweeg. Een voorzet belandde achterin bij Brian Mulstege. Deze nam de bal op de pantoffel, maar de Ootmarsumse doelman tikte de bal onder de lat weg, over zijn doel. Vervolgens moest Tubanters weer in de achteruit in de slotfase. De thuisploeg zette nog een slotoffensief in met een aantal corners en vrije ballen. Een van die vrije ballen leek goed te vallen, maar een aanvaller schoot over binnen de 5 meter. In de ultieme slotfase mocht KOSC nog een vrije bal nemen vanaf links. De bal draaide bij de eerste paal in, waar een Kosc’enaar mocht inkoppen. Met een katachtige reflex voorkwam Jordy van Asselt nog een late nederlaag. Niet veel later klonk het eindsignaal in Ootmarsum

Een gestolen punt mee naar Enschede. Dat was wel het resultaat vandaag. Goed voor het moreel van het elftal in aanloop naar belangrijke weekenden voor Tubanters. Beginnend met donderdagavond. Dan komt vv Oldenzaal op bezoek, waarna die zondag direct concurrent UD Weerselo naar Enschede afreist. Het kan een mooie week worden, met 7 punten uit 3 duels. Laten we dit gaan verwachten van Tubanters 2.0.

Laat een reactie achter