Tubanters 1 pakt volle buit met veel doelpunten in Rekken

Na een bewogen seizoen en de daarbij horende handhaving via de nacompetitie, stond deze zondag weer de seizoensopening op het programma. Zelfde klasse, de 4e, maar met een aantal nieuwe ploegen. Zo ook de tegenstander waar Tubanters op bezoek moest gaan. Sportclub Rekken promoveerde richting de 4e klasse en was deze zondag dus de gastheer.

Tubanters kende een matige bekerronde, waarbij 1x werd gewonnen, maar 2x verloren werd. Maar in de competitie nieuwe kansen. In de selectie weinig veranderingen. Sam Wösting nam nog plaats op de bank, na een liesblessure en de teruggekeerde Jordi Lever speelde in de basis. De andere nieuweling, Roy Jansen, nam plaats op de bank, na een blessure.

Op het natuurgrasveld in Rekken begon de ploeg van trainer Hendrie Zwiggelaar goed. Bart Busschers bracht de bal voor het doel, waar een Rekkense verdediger de bal maar net over zijn eigen doel werkte. Maar ook Rekken liet direct van zich horen. Na een goede steekpass volgde niet veel later een scrimmage voor het doel van Jordy van Asselt. Met een goede reflex voorkwam Jordy een vroege openingstreffer. Tubanters zette goed druk op de opbouw van de thuisploeg, wat ook bijna succes had na 6 minuten. Xander Molemans veroverde de bal, vond zijn collega Timo Roelofsen. Direct speelde de middenvelder door op de doorgelopen Diego Luna Madueno. Alleen kon een verdediger nog lastig genoeg zijn waardoor er een rolletje op het doel werd afgevuurd. Maar waar Tubanters veel naar voren ging, was het de thuisclub die wel op voorsprong kwam. De bal werd naar voren gespeeld, waarbij de spits buitenspel stond. Toch ging deze achter de bal aan, waar uit zijn rug een medespeler kwam. Tubanters rekende op een buitenspel signaal, maar de scheidsrechter vond het geen hinderlijk buitenspel. De meegelopen Rekkense middenvelder kon de 1-0 tegen de touwen werken. Tubanters liet de kop niet hangen en ging op zoek naar een terechte gelijkmaker. Thomas Broek was dichtbij, toen hij met een fraaie hakbal van Niek Wösting werd bediend. Het schot van Thomas ging alleen voorlangs. Maar toch kwam de gelijkmaker snel. Thomas Broek vond met een zeer fraai boogballetje zijn aanvalsleider Diego Luna Madueno, die hard en hoog binnenschoot, 1-1. En Tubanters ging door, want een minuut later stond het al 1-2. In de opbouw van Rekken werd de bal veroverd. Nick Kutscher was in vooruitgaande beweging en ontving ook de bal. De aanvoerder behield goed het overzicht en speelde rechteraanvaller Niek Wösting aan. De jonge aanvaller bleef koel en schoof gecontroleerd binnen. Tubanters heerste en wist vlak voor rust ook nog de score uit te breiden. Een korte corner deed de bal bij Xander Molemans belandden. Deze schoot maar de doelman redde. In de rebound was Thomas Broek alert en schoot de bal pegelhard tegen de touwen, 1-3. Toch bracht Tubanters zichzelf nog in problemen. Er werd nog dom een hoekschop weggegeven. En juist deze buitenkans in blessuretijd werd binnengewerkt, 2-3.

Thomas Broek bleef in de rust achter en Sam Wösting kwam na de theepauze binnen de lijnen. De aansluitingstreffer had Rekken nieuwe energie gegeven, want het kwam goed uit de kleedkamer. Het was dan ook dankzij Bart Busschers dat het niet gelijk stond. De bal werd na een voorzet binnengeschoten, maar de linkerverdediger stond precies goed opgesteld op de doellijn. Even later werd een voorzet verkeerd geraakt door Jeroen Timmers waarna bij de tweede paal de aanvaller een grote kans kreeg. Jordy van Asselt redde weer prima en hield Tubanters op de been. Na de Rekkense storm kreeg Tubanters meer ruimte. Eerst schoot Sam Wösting nog op de vuisten van de doelman, maar 20 minuten voor tijd was het wel raak. Niek Wösting bracht vanaf rechts de bal hoog voor bij de tweede paal. Daar dook Nick Kutscher op de verdediger kopte de bal tegen de touwen, 2-4. Maar wederom bracht Tubanters Sportclub Rekken weer in de wedstrijd. 3 minuten na de score uitbreiding werd de marge weer 1 doelpunt. Een laag hard schot liet de defensie kansloos, 3-4. Rekken ging nog een keer goed zitten voor de slotfase, maar moest ook veel ruimte weggeven. Met de snelle Kareem Freij werd de defensie nog onder druk gezet. Maar achterin moest het ook oppassen. Zo ontsnapte uit het niets de aanvaller van Rekken. Jordy was kansloos en even leek de aanvaller de bal in het lege doel te schieten. Een tackle van Nick Kutscher voorkwam dit, maar moest het wel bekopen met een vrije bal en een “gelukkig” gele kaart. De vrije bal werd in de muur geschoten. In de slotfase gooide Tubanters dan wel de wedstrijd in het slot. Eerst volleyde Jordi Lever uit het een hoekschop de bal hard op de vuisten van de doelman, maar toen Jordi de bal van Kareem Freij ontving op 18 meter schoof de middenvelder de bal gecontroleerd in de korte hoek, 3-5

Zo beleefde Tubanters een prima start. Het was al lang geleden dat het eerste duel in de competitie werd gewonnen, en dan ook nog 5 doelpunten. Een mooie boost voor de komende derby’s die op het programma staan. Eerst komt stadsgenoot Udi op bezoek en een week later komt de andere stadgenoot, Victoria ’28 richting Diekman oost.