Tubanters 1 ontsnapt met nieuwe stunt aan nacompetitievoetbal

Na de nederlaag in Delden tegen Rood Zwart staat de Tubanters, evenals afgelopen seizoen slecht voor. Met een wonderbaarlijke Houdini act wist het inclusief de nacompeitie, degradatie te ontlopen. Helaas bevinden de blauw/zwarten zich wederom op een plek voor nacompetitie en hebben ze het niet in eigen hand. Alleen een overwinning telt en dan is het afwachten wat VV Twenthe Goor doet tegen het al kampioen zijnde SV Delden. Voor Tubanters gold alleen nog maar, winst. Dat moest dan gaan gebeuren tegen FC Eibergen, waarvan eerder met 5-0 werd verloren. De bezoekende ploeg speelt eveneens voor nacompetitie, maar dan de promotie kant. Een overwinning van FC Eibergen brengt de ploeg van oud-Tubanters trainer Jeroen Kiepman hard op weg. Geen gemakkelijke middag. Trainer Hendrie Zwiggelaar kon nog steeds niet beschikken over Nick Kutscher, Jordy van Asselt, Brian Mulstege en Ayoub el Amrani. Wel keerde Roy Jansen terug na een schorsing en kon Twan van Ooijen ook gewoon vanaf de start meespelen. JO17-1 keeper Collin Voogtsgeerd stond wederom tussen de palen.

In een zonnig Enschede was het direct FC Eibergen die naar voren stormde. De ploeg wilde een snelle voorsprong pakken, maar tot echt grote kansen kwam het nog niet. Misschien was Tubanters wel het dichtsbij, toen Twan van Ooijen uit een hoekschop maar net naast kopte. Tubanters had het lastig in de eerste 45 minuten, maar FC Eibergen kon het eerste half uur weinig creeeren. Maar zoals vaker dit seizoen zorgen knulligheden voor tegentreffers. Zo ook vandaag is de 35e minuut. Een steekpass leek de aanvaller in kansrijke positie te brengen. Gelukkig voor Tubanters was daar Wouter Wilmer die met een goede sliding de bal van de voeten gleed. Alleen kreeg Wouter bij het opstaan de bal tegen zijn standbeen waardoor deze precies voor de voeten van de spits terecht kwam. Bedankt  zei de Eibergenaar en schoof de bal door de benen van de uitkomende Collin Voogtsgeerd, 0-1. De missie werd lastiger nu. Er brak een fase aan waarin het breken of overleven was. Gelukkig had Collin zijn goede vorm nog meegenomen, want tot tweemaal toe voor rust voorkwam hij erger. Eerst met de voeten toen hij de linksbuiten op zich af zag komen, vervolgens nog bij een breedtebal, die hij en een Tubanters verdediger samen tegenhield.

Na de theepauze moest het dan maar gaan gebeuren. Zonder wijzigingen trad Tubanters aan. En het ging direct in de aanval. Toch duurde het tot het volle uur dat Tubanters op gelijke hoogte kwam. Sam Wösting ontving de bal uit een voorzet en kopte de bal goed binnen. In een reflex redde de Eibergse doelman de inzet nog, maar gelukkig was Sam er als de kippen bij om alsnog de bal binnen te werken, 1-1. De ban was gebroken en er leek een druk van de thuisploeg te vallen. Twee minuten later was het namelijk wederom Sam Wösting die de bevrijdende tweede treffer scoorde. Rechts van de goal ontving Sam de bal, draaide kort weg en schoot de bal hard en zuiver langs de doelman, 2-1. Nu moest FC Eibergen komen, maar Tubanters hield knap stand en gaf weinig weg. Xander Molemans kwam binnen de lijnen en ook de snelheid van Kareem Freij werd binnen de lijnen gebracht. Het leverde een interessante en spannende eindfase op, waarbij uiteindelijk Xander Molemans aan alle onzekerheid een einde maakte. Xander schoot van buiten de zestien op doel en zag zijn inzet via de binnenkant van de paal binnenvliegen.

Het werd vervolgens nog een tijdje wachten op de officiele bevestiging, maar doordat kampioen SV Delden haar sportieve plicht deed met winst op Twenthe Goor (3-2) wist Tubanters zeker dat eindigde op een veilige 7e plek. Handhaving en einde seizoen. De focus kan op volgend seizoen. Heerlijk

 

Laat een reactie achter