Tubanters 1 ontloopt rechtstreekse degradatie na 90 spanning tegen Sp. Overdinkel

De opdracht was duidelijk voor Tubanters. Alleen een winstpartij voorkwam rechtstreekse degradatie voor de blauw/zwarten. Maar ook een positief resultaat was nodig uit Almelo. Want daar speelde VV Oldenzaal tegen kampioenskandidaat La Premiere. VV Oldenzaal moest verliezen. Veel positief nieuws was dus nodig voor de ploeg van Hendrie Zwiggelaar. De Tubanters trainer moest ook nog aantreden zonder vele vaste krachten. Zo waren Sam Wösting, Xander Molemans en Nick Kutscher geschorst en  stonden Nick van Nierop en Twan van Ooijen aan de kant met een blessure. Kareem Freij mocht weer eens zijn opwachting maken in de selectie en ook Niek Wösting keerde terug na een blessure. De opstelling als volgt:

Vanaf de aftrap was het plan duidelijk. Op jacht naar een treffer, want die heeft de ploeg nodig. Tubanters was dan ook de baas in eigen huis. Zo was het Brian Mulstege die al na 4 minuten het doel onder vuur nam. Zijn schot kon nog net uit de hoek getikt worden door de doelman. Er ontstond zich vervolgens een duel waarbij Tubanters een opening zocht in de Overdinkelse defensie, maar de ploeg kon nog niet veel kansen creëren. Overdinkel kwam er niet veel aan te pas en beperkte zich tot verdedigen. Het was dan ook meer dan terecht dat de Tubanters na 22 minuten op voorsprong kwam. Luc Sonneveldt wist zijn aanvaller, Niek Wösting, te bereiken. De jonge aanvaller creëerde ruimte voor zichzelf en schoof vervolgens de bal in de verre hoek, laag tegen de touwen, 1-0. Een goede opsteker voor de thuisploeg, die ook meekreeg dat directe concurrent al met 2-0 achterstond. Een droomscenario dus. Maar de thuisploeg verloor in de slotfase van de eerste helft toch aardig de controle in het duel. Ineens zette Sp. Overdinkel aan en moest Tubanters echt aan de bak. Eerst was er een poging uit een hoekschop. De bal belandde bij de tweede paal, waar Brian Mulstege de bal nog maar net voor de doellijn kon blokken. 5 minuten voor de rust ontsnapte Overdinkel aan de buitenspel val en stond de Overdinkelse aanvaller oog in oog met Jordy van Asselt. De doelman van Tubanters verrichte een knappe redding op de gelijkmaker en tikte de bal naast. Tubanters mocht zijn doelman vlak voor het rustsignaal nogmaals dankbaar zijn. Want een lage voorzet werd al vallend ingekopt, maar een reflex van Jordy van Asselt voorkwam een gelijkmaker. Tubanters haalde de rust met een 1-0 voorsprong.

Gesteund door de positieve tussenstanden ging Tubanters wederom welvarend van start in de tweede helft. De thuisploeg kreeg een aantal grote kansen in de beginfase. Diego Luna Madueno bereikte de opkomende Luc Sonneveldt. Schuin op de doelman af probeerde Luc het met een lage schuiver. Een uitgestoken been voorkwam een tweede Tubanters treffer. Een minuut later was Tubanters weer in kansrijke positie. Ditmaal bediende Luc Sonneveldt zijn medespeler Diego Luna Madueno. Diego zette goed door en kwam vanaf rechts de zestien meter in. Een hard schot spatte op de lat uiteen en ging over. De Tubanters storm ging liggen en de thuisploeg, maar ook iedereen schrok op toen Jeroen Timmers naar de grond ging in een kopduel. Roerloos bleef de centrale verdediger liggen en hulptroepen werden gesommeerd voor snelle hulp. Jeroen was even “out” en moest zich wel laten vervangen. Sportclub Overdinkel kwam niet verder dan een poging op doel in de beginfase, waarbij Jordy van Asselt de bal eenvoudig kon vangen. Ook Tubanters wist weinig te creëren, buiten een schot van Thomas Broek om. Maar ineens werd het weer spannend. Sportclub Overdinkel ging alles of niets spelen en ging met 4 aanvallers spelen. Het werd in de slotfase een echte thriller. Want een gelijkspel betekende rechtstreekse degradatie. Tubanters moest achteruit en trainer Hendrie Zwiggelaar bracht nog extra defensieve krachten. Sportclub Overdinkel ging vol voor een gelijkmaker en kreeg in de 87e minuut een giga kans. Een voorzet vanaf de linkerkant werd weggetikt door Jordy van Asselt. De bal belandde voor de voeten van een Overdinkelaar en deze schoot hard vanaf rand 16. De bal belandde via de buitenkant van de paal naast het doel. Maar daarbij was het gevaar nog niet geweken. Een minuut voor tijd kreeg de uitploeg wel de grootste kans. Wederom ontsnapte een Overdinkelse aanvalle aan buitenspel en kwam oog in oog met Jordy van Asselt. De Tubanters goalie bleef lang en goed kijken en kon zodoende voortreffelijk ingrijpen. Na een blessuretijd van 8 minuten en daarin angstvallige momenten floot de scheidsrechter eindelijk af.

Na een zenuwslopende slotfase werd de nacompetitie alsnog gehaald. Een grootste beloning na een geweldige tweede seizoenshelft. Nu doorzetten en de nacompetitie doorkomen. Het kunnen maximaal 2 duels worden, een halve finale en een finale. Eerst de halve finale, tegen periodekampioen uit vijfde klasse A, VV Bentelo. Op zondag 12 juni komt deze ploeg op bezoek in Enschede. Dan moet er in 1 duel worden gewonnen van de Benteloërs. Aftrap: 15:30 uur. Komt allen!!!