Tubanters 1 maakt het zich nog onnodig moeilijk maar wint wel in Rekken

Tubanters heeft de draad weer opgepakt. Na een tweetal nederlagen wist het afgelopen week in een lastige uitwedstrijd bij Emos (0-1) weer een overwinning te pakken. Met veel strijd en duelkracht werd de overwinning over de streep getrokken. Goed moraal voor deze zondag, want in Rekken, tegen Sportclub Rekken, zal er ook gebikkeld moeten worden. Tegen oud-Tubanters speler en nu trainer van Rekken, Edwin van Eerten, moet de overwinning een goed vervolg krijgen. Tim Somberg kende een fitte selectie naar aanloop van de wedstrijd. Alleen moest het op de wedstrijddag nog wijzigen, toen Kars vd Velde zich af moest melden vanwege ziekte. De opstelling voor vanmiddag was als volgt:

Op het natuurgras in Rekken was het vanaf het beginsignaal Sportclub Rekken die vol druk zette op Tubanters. Het leverde een veldoverwicht op, maar tot grote kansen leidde het nog niet. Eigenlijk kreeg Tubanters de grootste na 6 minuten. Een hoekschop van Marco Kroeze werd door aanvoerder Nick Kutscher net naast gekopt. Nadat Rekken wat uitgeraasd leek, was het Tubanters die direct de score kon en ging openen. A. probeerde Oussama el Assas te bereiken maar de pass werd onderschept door de defensie. Alleen viel de ingreep voor de voeten van Ricardo van Eiken, die de bal koeltjes in de lange hoek tegen de touwen schoof, 0-1. Tubanters ging door en bleek in deze fase uiterst effectief. Want 3 minuten later konden de blauw/zwarten wederom juichen. Marco Kroeze had de op rechts en met een verfijnde steekpass zette hij A. alleen voor de doelman. Ook A. bleef uiterst koel en schoof, wederom in de lange hoek, de bal tegen de touwen, 0-2. Tubanters zat op rozen, maar moest blijven oppassen voor een strijdend Rekken. Zo belandde een ingekopte hoekschop tot opluchting recht in de handen van Ken Rietman. In de 25e minuut bleek dat Tubanters vandaag ook kansen kon missen. Een geweldige aanval, waar Ron Rietman doorkopte op de doorgelopen Ricardo van Eiken, die op zijn beurt snel bij de tweede paal de instormende Marco Kroeze bereikte, werd door de voeten van de doelman gestopt. Toch vond Sportclub Rekken de aansluiting na een klein half uur spelen. Een aanval over Rekkens’ rechterkant bracht de aanvaller in schietkans. Een schuiver werd nog van richting veranderd waardoor Ken Rietman kansloos bleef, 1-2. Tubanters raakte niet in paniek en bleef goed combineren. Vlak voor rust kreeg het dan ook nog loon naar werken. In de 41e minuut crosste Ricardo van Eiken perfect op Marco Kroeze. Marco kon alleen op de doelman af en schoof de bal onder de keeper door tegen de touwen, 1-3.

Zonder wijzigingen werd er afgetrapt aan de tweede helft. En direct in de beginfase kreeg Tubanters de uitgelezen mogelijkheid om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Ron Rietman werd gehinderd op het middenveld, maar hierdoor schoot de bal door in de richting van Ricardo van Eiken. De scheidsrechter gaf prima voordeel en Ricardo kon via de linkerkant op het doel af. De aanvaller was niet zelfzuchtig en schoof de bal naar rechts, waar Marco Kroeze opdook. Marco schoot wat te gehaast, waardoor de doelman nog redding kon brengen. Ook de rebound die Marco kreeg werd gekeerd door de doelman. Niet veel later was er wederom een perfecte aanval van Tubanters. Ron Rietman vond Marco Kroeze, die zijn beurt diep speelde op Ricardo van Eiken. Ricardo gaf weer voor op de doorgelopen Marco, maar deze maaide in kansrijke positie over de bal heen. Tubanters leek de zaakjes goed op orde te hebben, met een goed middenveld waar Oussama el Assas, A. en Farad Tawakalsada bikkelden en veel duels wonnen. Toch moest het wel oppassen, met maar een 1-3 voorsprong. Zo werd na een kwartier het doel onder vuur genomen na een voorzet vanaf de linkerkant. De bal ging maar net voorlangs. Met nog een klein kwartier op de klok ging Rekken nog maar eens ten aanval. Een strakke lage voorzet vanaf de Rekkense linkerkant werd door de inglijdende Twan van Ooijen maar net over zijn eigen doel gewerkt. Wel een hoekschop, waaruit ook nog Sportclub Rekken wist te scoren. Een speler mocht vrij binnenkoppen en zo de spanning helemaal terugbrengen in de wedstrijd. Tubanters kwam lange tijd niet in gevaar, maar mocht eenmaal Ken Rietman bedanken. Een inzet werd stijlvol uit de lange hoek getikt.

Na 9 minuten blessuretijd vond de leidsman het genoeg en werden ook deze 3 punten verzameld door veel strijdlust. Tubanters maakte het zichzelf vanmiddag toch onnodig moeilijk door de kansen op 1-3 niet te benutten. Hierdoor bleef Sportclub Rekken lang in de wedstrijd. Maar uiteindelijk zijn de 3 punten het belangrijkst. Ook mooi voor de jonge ploeg was het nieuws dan koploper TVO gelijk speelde. Hierdoor pakte Tubanters de koppositie weer over van de ploeg uit Beckum. Volgende week een topduel in Enschede. Dan speelt Tubanters als koploper tegen het hooggeplaatste FC Aramea.