Tubanters 1 kan goede lijn niet doortrekken tegen Fleringen

Wat een heerlijke middag was het op 2e paasdag in Almelo. Met strijd en beleving werd het hoger geklasseerde SV Almelo op een 2-3 nederlaag getrakteerd. Met zo’n instelling en voetbal komen de punten wel weer voor de Enschedese formatie. Dan hoef je ook niet bang te zijn voor deze zondag, als het hoog geklasseerde Fleringen op bezoek komt. Deze ploeg trakteerde eerder Tubanters op een 6-0 nederlaag. Maar het vertrouwen is weer terug bij de blauw/zwarten. De namen die ontbraken, zijn de namen die al langer niet speelden. Nick Kutscher, Nick van Nierop en Twan van Ooijen moesten nog steeds toekijken. Luc Sonneveldt kwam in de basis, dit ten koste van Daan Barink.

Helaas moest in de warming up ook Xander Molemans verstek laten gaan. Zijn knie gooide roet in het eten voor de jonge middenvelder die in goede vorm stak. Brian Mulstege verving hem in het basisteam.

In een zonnig Enschede wisten beide ploegen al gevaar te stichten in de openingsfase. Niek Wösting nam het doel onder vuur na een hoekschop, waarbij de doelman redding bracht. Aan de andere kant bracht Jordy van Asselt al snel redding op een uitbraak van Fleringen. Vervolgens nam Tubanters qua balbezit het initiatief. De ploeg mocht ook de bal hebben, waar de uitploeg vooral gokte op de snelle uitbraken. Toch creeerde de thuisploeg weinig echte kansen. Het dichts bij was nog Sam Wösting, die een voorzet van zijn broertje Niek alleen kon schampen met zijn hoofd. De bal ging dus ook voorlangs. Waar Tubanters de bal dus mocht hebben, was de eerste echte Fleringse uitbraak direct raak. De defensie van Tubanters stond helemaal verkeerd opgesteld na slecht opbouwen van Tubanters en de linksbuiten kon er vandoor. Op de achterlijn had hij de medespelers voor het uitzoeken en koos de juiste optie. De bal werd teruggetrokken naar rand zestien, waar Fleringen de bal geplaatst in het hoekje binnenschoot, 0-1. Fleringen speelde niet best, maar Tubanters kon het niet afstraffen, Het leek ook zonder beleving te spelen. Toch leek het nog op gelijke hoogte te komen. Thomas Broek ontving de bal op het middenveld. Thomas bedacht zich niet en schoot op doel. De bal belandde op de lat boven de doelman. Tubanters leek weer wat meer aan te dringen en kreeg vlak voor rust nog een hoekschop. Deze werd uitverdedigt en met 1 crosspass van achteruit stond een Fleringse aanvaller alleen voor Jordy van Asselt. Met scoren heeft Fleringen al geen moeite deze competitie, dus ook niet vanmiddag. Oog in oog met Jordy werd de bal tegen de touwen gewerkt in de lange hoek, 0-2. 2 uitbraken, 2 lange ballen en een 0-2 achterstand. Dat was het resultaat na 45 minuten

Zonder wijzigingen maar vol gas op zoek naar een snelle aansluitingstreffer. En heel even leek het ook daarop. Weer mocht Tubanters de bal hebben en leek het druk te gaan ontwikkelen richting het doel van Fleringen. Maar na 3 minuten vloog er wederom een lange bal over de Tubanters defensie. En weer was de rugdekking verdwenen. Een koud kunstje dus voor Fleringen, en zo was het direct 0-3. Een genadeklap. Tubanters bleef het proberen, maar wist geen grote kansen te creëren. Tot 25 minuten voor het einde. Het kon wel eens het begin worden voor een groot slotoffensief. Want Sam Wösting vond invaller Daan Barink in de zestien. Deze werd neergelegd en een terechte penalty werd toegekend. Diego Luna Madueno nam plaats achter deze kans, maar snoeihard schoot de middenvelder van Tubanters op de paal. Typerend voor de wedstrijd.

Tubanters kon geen vuist meer maken en Fleringen had niet zijn beste dag, maar weet wel 3x te scoren. Een kwaliteit, evenals strijd leveren en tot het gaatje gaan. Helaas gold dit deze keer niet voor de thuisploeg. Hopelijk komt het besef weer terug aankomende week. Dan wacht namelijk zondag nr 2 Vasse. Dan moeten de mouwen worden opgestroopt. Het kan!

Laat een reactie achter