Tubanters 1 in extremis langs SV Almelo in vermakelijk duel

Bij Tubantes gaat het de komende tijden op en af. Met goed voetbal en mooie overwinningen, maar ook met roemloze nederlagen. Zo ook afgelopen week, in een stormachtig de Lutte, waar het weer bar slecht was, maar het spel ook. Het resulteerde in een 2-1 verliespartij. Maar deze maandag (2e paasdag) lijkt het allemaal beter. Mooi weer en een reisje naar Almelo op de planning. Almelo ligt Tubanters goed, want vlak bij de tegenstander van vandaag, SV Almelo, werd bij La Premiere een mooie overwinning behaald. Alleen kende Tubanters aardige defensieve problemen. Nick Kutscher, Twan van Ooijen en Luc Sonneveldt konden niet spelen, maar vlak voor het verzamelen melde ook Max Teesink zich ziek af. Aanvoerder Timo Roelofsen nam zodoende plaats in het centrum van de defensie naast Wouter Wilmer. De opstelling als volgt:

En ook ditmaal in Almelo leek Tubanters goed van start te gaan. Al in de eerste minuut produceerde Niek Wösting een voorzet op zijn broer Sam. De spits van Tubanters kon net niet genoeg richting aan de bal geven. Maar de eerste dreiging van SV Almelo was wel direct raak. Tubanters handelde niet daadkrachtig in een aantal duels om de bal en zo kwam de bal bij de spits. Deze bedacht zich niet en krulde de bal prima in de verre bovenhoek, 1-0. Maar Tubanters liet zich niet uit het veld slaan hierdoor. Er was namelijk direct een 100% kans voor Sam Wösting. Een diepe bal deed hem ineens alleen voor de doelman belandden. Hij wijfelde en schoot vervolgens tegen de Almelose doelman aan. Niet veel later leek wederom Sam Wösting het eindstation te worden na een goede aanval. Jeroen Timmers gaf laag en hard voor, maar Sam kwam net tekort. Maar ook SV Almelo liet van zich horen. Een hoekschop werd bij de eerste paal maar net over gekopt. De van een bovenbeen blessure herstelde Jeroen Timmers had vervolgens de gelijkmaker op zijn schoen, maar na een goede schijnbeweging vond hij de bovenkant van de lat. SV Almelo ging meer en meer achteruit en gokken op een counter. Zo ook na een klein half uur. Een voorzet van de linksbuiten werd bij de 2e paal overgekopt. Tubanters bleef zoeken naar een gelijkmaker, maar ook Thomas Broek had pech. Na een goede pass van Xander Molemans vond hij de doelman in de korte hoek. Vlak voor rust was SV Almelo nog eenmaal dichtbij een verdubbeling van de voorsprong. Een hoekschop werd van dichtbij binnengeschoten. Een geweldige reflex voorkwam een treffer, maar er volgde nog een rebound. Het belang van spelers bij de palen werd maar weer eens onderstreept, want daar stond Xander Molemans om de bal van de lijn weg te werken. Rust 1-0.

Na de rust was het SV Almelo die snel probeerde een tweede treffer te maken. Tubanters had het even lastig en mocht weer Xander Molemans bedanken. Een afgeslagen corner werd van afstand hard en laag binnengeschoten. Maar weer bij de paal stond de jonge middenvelder, die erger voorkwam. Na een klein kwartier kwam ook de uitploeg weer meer aan het spel. En het kreeg direct een dot van een kans. Een voorzet schoot door en bij de tweede paal stond daar Xander Molemans geheel vrij voor de doelman. Maar in plaats van met zijn slechtere linkerbeen direct uit te halen, probeerde hij de aanstormende verdediger af te kappen. Dit zonder succes. Maar al snel boekte Tubanters wel succes. Sam Wösting werd diep weg gestuurd, maar had nog 2 verdedigers voor zich. Deze legde hij met een paar goede kap- en draaibewegingen in de luren en schoot in de korte hoek raak, 1-1. Het gevoel ontstond dat er nu doorgedrongen kon worden en Wouter Wilmer leek al snel een voorsprong te produceren. Een afstandknal spatte uiteen op de lat. Maar waar er aan aanvallen werd gedacht, werd de defensie even kort vergeten. Niek Wösting werd de bal ontfutseld en direct werd de aanvaller 1 op 1 weggestuurd met Wouter Wilmer. De jonge verdediger legde het af tegen de fysiek sterke en gelouterde aanvaller. Vervolgens schoot de Almeloër feilloos in de verre hoek binnen, 2-1. Tubanters moest weer op zoek naar een gelijkmaker en SV Almelo deed alles om het spel te laten vertragen. Het leek te lukken, maar in de slotfase kon Niek Wösting nog net een voetje onder een “te diepe bal” zetten. De uitkomende doelman werd verrast en via de binnenkant van de paal viel de gelijkmaker tegen de touwen, 2-2. Nu gingen beide ploegen op zoek naar een overwinning en Tubanters werd eindelijk eens de gelukkigste. Xander Molemans schoot op doel, maar het schot leek kracht te missen. Maar de Almelose doelman kreeg de bal niet onder controle en via gegrabbel viel de bal over de lijn, 2-3. Wat er in de slotfase allemaal gebeurde, was niet te noteren. Er gebeurde veel, van opstootjes, tot rood voor SV Almelo. En ook bijna nog een treffer van Brian Mulstege. Een voorzet van Niek Wösting kon net niet worden binnen gegleden door de invaller aan Tubanters’ kant. Tubanters overleefde nog een aantal hoekschoppen en vrije ballen en na een 8tal blessuretijd minuten floot de goed fluitende scheidsrechter voor het einde.

Een heerlijke overwinning, waar er weer werd gestreden voor elke meter. En dan komt de beloning vanzelf. De aansluiting naar boven is weer volledig gemaakt. Nu nog een goede serie neerzetten. Te beginnen bij volgend weekend. Dan thuis tegen Fleringen.