Tubanters 1 en SV Vasse houden elkaar in evenwicht

Na de nederlaag in Overdinkel moest de blik maar snel weer vooruit op de volgende wedstrijd. Want er wachtte toch weer een zware kluif door de jonge mannen van Jurgen Kok. SV Vasse, die in de corona seizoen verdienstelijk bovenin meedraaiden, kwam op bezoek in Enschede. Voor het duel was er goed nieuws uit de ziekenboek, want Timo Roelofsen kon weer meespelen en de in Overdinkel geblesseerd geraakten Nick van Nierop en Daan Barink konden ook spelen. Alleen Brian Mulstege vertegenwoordigde nog de ziekenboeg. Niek Wösting en Ayoub el Amrani zaten buiten de selectie. Jeroen Timmers kwam in de basiself, wat ten koste ging van Diego Luna Madueno. Luc Sonneveldt mocht daardoor een aantal linies naar voren.

In het zonnige Enschede begonnen beide ploegen aan het duel. Tubanters mocht denken aan aanvallen aan het begin, maar al snel was het SV Vasse dat de kansen kreeg. Binnen 10 minuten kreeg de uitploeg een tweetal goede mogelijkheden. Een voorzet vanaf de linkerkant werd nog geblokt, maar de afvallende bal kon vanaf circa 16 meter nog worden binnengeschoten. Stijn Schlosser bracht goed redding. Niet veel later kwam Vasse weer over de linkerkant door, waarna wel een medespeler werd gevonden voor het doel. Maar ook bij deze inzet was het Stijn Schlosser die redding bracht. Daarna was het ook Tubanters die van zich liet horen. Luc Sonneveldt legde de bal goed terug van de rechtsbuiten positie. Timo Roelofsen ontving de bal, maar zijn schot kon worden gered door de Vassese doelman. Niet veel later nam diezelfde Timo een hoekschop vanaf rechts. Een slechte, maar hij kreeg de bal terug bij het uitverdedigen. Met een subtiele panna omspeelde hij zijn tegenstander en bereikte Luc Sonneveldt. Luc kon net niet genoeg kracht geven aan de bal om de doelman te verschalken. Zijn inzet kon worden gevangen. Na een klein half uurtje was het vervolgens Xander Molemans die het doel maar eens onder vuur nam met een afstandschot. De bal ging, vanaf een meter of 25, net over het doel. Aan de andere kant was Vasse wel heel dichtbij een openingstreffer. Vasse omspeelde Tubanters met tweemaal een lange bal en ineens lag het centrum open. Oog in oog met Stijn Schlosser wist de Vassenaar niet te scoren, waarbij Stijn een knappe redding verichtte. SV Vasse wist voor rust nog eenmaal gevaarlijk te worden, maar een schotje in de korte hoek werd nu ook weer gered door de jonge Tubanters goalie, ditmaal met de voeten.

In de rust bleven Nick van Nierop en Jeroen Timmers achter in de kleedkamer en kwamen Ron Rietman en Diego Luna Madueno in het veld. En het leverde Tubanters wat meer stootkracht op. SV Vasse kon niet zoveel lange ballen vanuit achteruit geven zoals in de eerste 45 minuten. Daardoor draaide het wedstrijdbeeld wat meer in de richting van Tubanters. Maar het duurde nog tot in de 68e minuut voordat de thuisploeg ook wat gevaar kon stichten. Thomas Broek gaf via links goed voor en bij de tweede paal dook Diego Luna Madueno op. De aanvaller schoot net naast. Tubanters kwam meer naar voren, maar het bleef oppassen voor de counter van SV Vasse. Ook ditmaal kreeg de uitploeg zo’n counter. Bart Busschers werd na een lange pass van achteruit simpel uitgespeeld waarna de aanvaller de achterlijn wist te halen. Laag voorzetten was zijn bedoeling, maar Stijn Schlosser stak zijn handen net genoeg uit om de bal te onderscheppen. Aan de Tubanters’ kant was Diego weer dichtbij. Timo Roelofsen bereikte met een goede bal Diego Luna Madueno. Het schot dat volgde kwam in de handen van de doelman. Tubanters kreeg nog een vrije bal op kansrijke positie, maar het schot van Timo Roelofsen kon maar net worden weggebokst door de Vassense doelman. Tubanters was als één van de twee ploegen het meest bereid om nog risico’s te nemen en in de slotfase leek het goed uit te pakken. De ingevallen Kareem Freij wist de bal net niet in een scrimmage binnen te werken.

Hierdoor bleef het 0-0 in Enschede. Een stand waarbij beide elftallen uiteindelijk wel konden leven. In de eerste 45 minuten was SV Vasse de betere, maar na de theepauze leken de blauw/zwarten een winst binnen te slepen. Een punt bleef er dus over. Volgende week in de stadsderby, uit bij Emos, moet dan maar de eerste driepunter van het seizoen worden binnengehaald.

Laat een reactie achter