Tubanters 1 dendert in 1 helft over buurman Zuid-Eschmarke heen

Voor het team van Tim Somberg stond er op deze dinsdagavond een tweede oefenduel gepland. Na de 1-0 winst tegen VV Buurse was het nu buurman Zuid-Eschmarke dat op bezoek kwam op Sportpark Diekman-oost. Het was ook weer het weerzien met spits Marco Kroeze, die Tubanters verruilde voor de buurman.

Opstelling:
Rick Gaasbeek
Joris Tempelman, Kars vd Velde, Thomas Broek, Melvin Atalay
Koen van Ooijen, Kemal Civan, Oussama el Assas
Jeremy Mayamba, Jeroen Wilbrink, Jaap Stout

Tubanters begon de avond niet goed aan het duel en mocht blij zijn dat het binnen een minuut geen 0-1 stond. Jeremy Mayamba speelde de bal te kort terug naar de verdediging, wat de aanvaller de gelegenheid bracht om te onderscheppen. Direct kon hij op doelman Rick Gaasbeek af, maar de Tubanters doelman redde op de inzet. Het schudde de Tubanters wakker want Tubanters pakte het initiatief op. Na 7 minuten gooide Jaap Stout de bal ver het strafschopgebied in. Daar was het spits Jeroen Wilbrink die goed doorkopte en Jeremy Mayamba daarmee alleen voor de doelman zette. De buitenspeler wachtte te lang, waardoor de inzet kon worden gekeerd met de knieen van de doelman. Het doelpunt liet niet lang op zich wachten, want in een tijdsbestek van 5 minuten stond het 3-0. Eerst was het de doorgeschoven Kars van der Velde die de bal goed meegaf aan Kemal Civan. Kemal produceerde een slim hakje wat Koen van Ooijen een niet te missen kans gaf, 1-0. Een tweetal minuten later was deze combinatie weer raak. Kemal Civan bediende Koen van Ooijen en ook ditmaal schoof Koen van Ooijen de bal koeltjes binnen, 2-0. De derde, in de 15e minuut was een schoonheid. Jaap Stout was weg over de linkerkant en bracht de bal met een “Rabona” voorzet hard en hoog voor. Voor het doel dook Spits Jeroen Wilbrink voor die de bal vallend binnen kopte. Tubanters ging door, maar in de 17e minuut zag aanvoerder Thomas Broek zijn schot van buiten de zestien op de lat terug in het speelveld komen. Maar na twintig minuten spelen werd er wederom gescoord. Thomas Broek stak de bal door de defensie op Jeroen Wilbrink. De spits schoot de bal in eerste instantie matig in, maar in de rebound deed hij dit beter en passeerde hij de doelman, 4-0. Tubanters was nog niet klaar met scoren, want ook doorjagen op de defensie werd beloond. Jeremy Mayamba zette druk op de linkervleugel verdediger. Deze schoot de bal tegen Jeremy aan, waardoor deze zo in de voeten van Jeroen Wilbrink kwam. Jeroen hield goed het overzicht en zag de aanstormende Oussama el Assas op rand zestien opkomen. Hij legde goed af en Oussama maakte de vijfde van de avond. Tubanters behield het overwicht en kwam achterin weinig in de problemen. Tubanters wist in het eerste gedeelte ook nog de zesde te maken. Jaap Stout slingerde vanaf de rechterkant de bal hoog voor het doel. Daar dook wederom Jeroen Wilbrink op, die zijn hattrick compleet maakte, 6-0. Vlak voor rust was ook Zuid-Eschmarke nog eenmaal gevaarlijk. De speler zag doelman Rick Gaasbeek wat ver voor het doel staan, maar een hoog schot vanaf het middenveld deed Rick niet verrassen. Rick behield zijn doel schoon.

In de rust kwam de van vakantie teruggekeerde Elvis Vrolijk in het doel, evenals Tanju Kahraman, Robbie Tanck en Farad Tawakalsada. Wederom begon de helft niet goed. Waar in de eerste helft nog een grote kans voor Zuid-Eschmarke kon worden gekeerd, was het in het tweede gedeelte wel raak. Met een mooie lobbal werd Elvis Vrolijk al na 1 minuut gepasseerd. Maar ook Tubanters liet weer van zich horen. Robbie Tanck mocht aanleggen voor een hoekschop, maar Kars van der Velde kopte de bal over. Een minuut later bracht Tanju Kahraman met een actie de bal bij collega-aanvaller Jaap Stout. Deze probeerde de doelman in de korte hoek te verrassen, maar hij bracht in die hoek redding. Tubanters probeerde de score uit te breiden, maar in deze fase miste de juiste eindpass. Toch kwam de goal er wel, al werd deze door een eigen speler, keihard binnengeschoten. Koen van Ooijen liet de bal op rand zestien de bal iets te ver voor zich uit stuiteren, maar een verdediger die probeerde te onderscheppen, schoot de bal hard achter zijn eigen doelman, 7-1. Toch kreeg Tubanters ook deze helft weer kansen. Zo was een twintig minuten voor tijd Tubanters dichtbij na een perfecte aanval. Tanju Kahraman speelde zijn directe tegenstander uit en kapte nogmaals op de achterlijn. Hij behield overzicht en legde de bal terug op Robbie Tanck. Deze dreigde met een schot, waardoor zijn tegenstander een sliding inzette. Hierdoor kon hij makkelijk passeren en schoot vervolgens snoeihard op doel. De doelman keerde deze inzet maar net. In de counter die daarop volgde bracht Elvis Vrolijk redding. Tubanters ging op zoek naar meer doelpunten, maar de ingevallen aanvaller Farad Tawakalsada kon het net niet vinden. Kars van der Velde schoof goed door op het middenveld en ging een prima één/tweetje aan met Robbie Tanck. Vervolgens speelde hij de bal naar rechts waar Farad Tawakalsada meegelopen was. Op het schot van Farad had de doelman weer een antwoord.In de hoekschop die volgde had Kars van der Velde pech. Zijn inzet kon nog net van de lijn worden gehaald. Toch viel er nog een doelpunt. Al was het niet voor Tubanters, maar voor Zuid Eschmarke. De aanvaller mocht ongehinderd vanaf links naar binnen komen en vervolgens uithalen, 7-2.

Dit bepaalde ook de eindstand en won de Tubanters met ruime cijfers. Aankomende zondag speelt Tubanters een uitwedstrijd. Dan in het bekertoernooi, in en tegen Buurse. Aftrap om 14:00 uur