Tubanters 1 brengt met beleving en strijd ongeslagen koploper aan het wankelen

Na onnodig puntverlies afgelopen week in Zenderen moesten de mannen van Jurgen Kok aan de bak in de volgende thuiswedstrijd. Koploper La Premiere kwam op bezoek in Enschede. De ploeg uit Almelo haalde op één gelijk spel na, allemaal overwinningen. Een ploeg in vorm op bezoek in Enschede dus. De Tubanters moest zonder Thomas Broek, Timo Roelofsen en Daan Barink de strijd aangaan. Ook kwam daar nog Kareem Freij bij, die uitviel in de warming up. Wel stond de terugkeer van Brian Mulstege en Luc Sonneveldt daar tegenover. Beide spelers begonnen direct in de basis

In een herfstachtig decor begonnen beide ploegen op jacht naar een overwinning. Al ging dit voor Tubanters minder voortvarend. Al na 50 seconden kreeg het een strafschop tegen. Bart Busschers speelde de bal terug op zijn doelman Stijn Schlosser. De jonge goalie liet de bal onder zijn voet doorspringen waardoor de doorjagende spits door kon lopen. In een poging de spits nog in te halen legde Bart Busschers hem neer. Een strafschop, maar gelukkig een gele kaart. De strafschop werd feilloos binnen geschoten, 0-1. Tubanters dus al vroeg op jacht. Maar lang duurde de voorsprong niet. Diego Luna Madueno schoot na 3 minuten van afstand op het doel. De bal kreeg een aardige zwabber mee en de doelman kon dit schot niet goed verwerken. Brian Mulstege was er als de kippen bij en schoot vervolgens hard en hoog de gelijkmaker tegen de touwen, 1-1. Even leek daarna weer direct La Premiere op voorsprong te komen, maar nu redde Stijn Schlosser wel op een schot. Tubanters legde veel energie in de wedstrijd en schuwde de duels absoluut niet. De scheidsrechter zette dan ook al direct de toon door gele kaarten uit te delen aan beide kanten. De strijd werd feller en Tubanters beet van zich af. Brian Mulstege lobde een bal langs de uitkomende doelman, maar bij de tweede paal kwam Niek Wösting net te kort om de bal alsnog binnen te lopen. Met een kwartier op de klok was ook centrale verdediger Twan van Ooijen dichtbij een treffer. Twan kreeg de bal uit een hoekschop voor zijn voeten, draaide weg en schoot de bal maar net over het doel. Het weer werd vervolgens een extra tegenstander voor beide teams. Herfstbuien met hagel, regen en wind deden het sportpark aan, waarbij het spel minder werd. Er was vooral veel strijd. Stijn Schlosser bracht nog maar eens redding in de korte hoek en zo waren na een spectaculaire opening de kansen schaars in het restant. Verzopen en doorweekt zochten beide ploegen dan ook met een 1-1 de kleedkamer op.

En uit de kleedkamer gekomen begon Tubanters bijna weer met een grote fout. Ditmaal was het Bart Busschers die over de bal maaide, maar Stijn Schlosser hielp de verdediger door net de bal corner te kunnen tikken. Een schot van Diego Luna Madueno ging na een kwartier te hebben gespeeld in de handen van het doelman. La Premiere kwam daarna bijna op voorsprong. Het was de kleine Luc Sonneveldt die op de doellijn een kopbal vanuit een hoekschop weg wist te werken. La Premiere drukte wat meer door en probeerde een hernieuwde voorsprong af te dwingen. Een korte hoek werd gezocht door La Premiere, maar Stijn wist de bal klemvast te pakken. Met een kwartier op de klok was de uitploeg wel heel dichtbij een treffer. Een hard schot vanaf de linkerkant deed de bal uiteenspatten op de paal in de korte hoek. De rebound kon tot opluchting niet worden binnengewerkt. Tubanters bleef strijden voor elke meter en gaf veel energie. En door deze positieve instelling werd het in de 81e minuut ook beloond. Xander Molemans ontving de bal op het middenveld. De middenvelder werd niet aangevallen en kon opdribbelen. Op 20 meter dacht Xander dan maar uit te halen. Een goed hard schot kwam op de paal, maar via dit hulpmiddel ging de bal binnen, 2-1. Zal het dan wel lukken vandaag? La Premiere ging natuurlijk nog meer druk proberen te zetten, maar lang hoefde de ploeg niet te drukken. Want 3 minuten later was het alweer gelijk. Een voorzet kon worden ingekopt. Stijn Schlosser, een lange doelman dacht dat de bal over ging, deed niks en zag de bal tegen de touwen komen, 2-2. Beide ploegen hinkten op twee gedachten, kregen beide nog mogelijkheden maar risico’s werden niet genomen. La Premiere was gevaarlijk met een aantal hoekschoppen en ook Tubanters werd daaruit eenmaal dreigend. Een volley van de inglijdende Twan van Ooijen ging maar net naast. Na 11 minuten blessuretijd in de Enschedese kou was het klaar. 2-2.

Een duel met veel strijd en wilskracht werd er op de mat gelegd. Bijna beloonde de Tubanters zichzelf, maar helaas mocht het nog niet zo wezen. De kleine slordigheden moeten er nog uit, dan kan een eerste overwinning niet lang meer duren. In ieder geval een extra week wachten, want aankomend weekend is er een beker/inhaal weekend. De ploeg neemt dan een vrij weekend. Dan moet de ploeg op bezoek in Fleringen, tegen de plaatselijke ploeg