Tubanters 1 beleefd totale offday in ijskoud Eibergen

Tubanters kent een goede serie in de competitie. De laatste duels werden allemaal overtuigend gewonnen en daardoor kan de jonge ploeg van trainer Hendrie Zwiggelaar eindelijk weer eens omhoog kijken. Met nog twee duels te gaan in de competitie heeft de ploeg al bijna net zoveel punten als het hele vorige seizoen. Maar de ploeg wil nu meer. Te beginnen in Eibergen, waar een ploeg momenteel ook een goede vorm te pakken heeft. FC Eibergen won ook de laatste duels in de competitie en zette de weg naar boven ook in. Bij de Tubanters blijft het kwakkelen met blessures zo vlak voor de winterstop. Luc Sonneveldt, Roy Jansen, Twan van Ooijen en Thomas Broek speelden wel, maar wel met kleine irritaties. Xander Molemans zat wel op de bank, maar kon niet lang spelen. Nick Kutscher zat wel weer bij de selectie, met zijn gebroken jukbeen, maar met een speciaal gezichtsmasker kon ook hij weer de eerste minuten maken. De beide Wöstings waren natuurlijk ook nog afwezig en ook Wouter Wilmer was nog op een half jaarlijkse stage in Noorwegen. Hij sluit volgende week weer aan. Deze zondag mocht dus JO17-1 speler Nathan Messelink in de basis beginnen. Het betekende ook zijn basisdebuut. De opstelling als volgt:

In een ijskoud Eibergen was het FC Eibergen die er gelijk bovenop klapte. Het liet gelijk merken dat ze de Eibergse huid duur gingen verkopen. Toch was het eerste kansje voor Tubanters. Diego Luna Madueno gaf voor waar Timo Roelofsen opdook voor de goal. De verdediger wilde wegwerken, maar schoot tegen Timo op, waardoor de bal maar net over het doel ging. Maar vervolgens was het FC Eibergen die het spel overnam. Echt gevaarlijk konden ze nog niet worden, maar na een klein kwartier bracht een persoonlijke fout de Eibergse ploeg wel op voorsprong. Een lange bal werd niet goed onderschept door Jeroen Timmers, waardoor de aanvaller oog in oog kwam met Jordy van Asselt. De spits bleef koeltjes en schoot zijn ploeg op een 1-0 voorsprong. Een tegenslag, waar bijna direct erna weer een blessuregeval zich aandiende. Thomas Broek kwam in duel vervelend te val en, bleek het nieuws te zijn in de avond, zijn sleutelbeen te hebben gebroken. Zo kwam al vroeg Ayoub el Amrani in het veld. Tubanters had het moeilijk en kon niet in het duel komen. Duels en tweede ballen waren allemaal voor de thuisploeg. Maar toch kwam het weinig in problemen in de eerste helft. Ook kon het tweemaal gevaar stichten, maar een goed schot van Timo Roelofsen kon maar net onder de lat worden weggetikt. Aan de andere kant pakte Jordy van Asselt na wederom een persoonlijke fout in de defensie een één op één. Het bleef 1-0, ook omdat een schot van Luc Sonneveldt nog goed werd gekeerd door de doelman.

In de theepauze was iedereen er over eens dat er weinig schade was geleden na een slechte, futloze eerste helft. Dus nog tijd genoeg om het recht te zetten. Maar soms heb je van die wedstrijd dat je gewoon merkt dat er niet veel uit gaat komen. Al snel bleek deze middag zo´n dag te zijn. Direct na rust bracht Jordy van Asselt nog goed redding op een schot ver in de hoek, maar een aantal minuten later werd de score wel verdubbeld. Een miscommunicatie in de defensie bracht de aanvaller van FC Eibergen aan balbezit. Waar Tubanters nog rond discussieerde, lobde de Eibergenaar de bal over Jordy in het doel, 2-0. Tubanters was nu helemaal van slag, want een viertal minuten later gaf Jeroen Timmers de bal zomaar aan de Eibergse spits mee. Jordy van Asselt voorkwam een grotere achterstand door weer een één op één te pakken. Het was de gehele tweede helft eenrichtingsverkeer. Eibergen schoof de bal een 25 minuten voor tijd ook nog keihard op de paal, wat een uitstel bleek te zijn voor wat nog komen kwam. Over links ontsnapte een minuut later wederom de aanvaller, die gaf de bal goed voor en voor het doel kon de 3-0 worden binnengetikt. Tubanters kon vrij weinig brengen. Kareem Freij kwam er nog in, die wel wat positief opviel door een bal voorin vast te kunnen houden, maar gevaar kon ook hij niet stichten. De uitploeg kwam in de slotfase tot twee krachteloze schotjes van Ayoub el Amrani. In diezelfde slotfase werd de middag nog pijnlijker voor Tubanters. FC Eibergen wist namelijk nog meer zout in de wonden te strooien. Eerst werd een voorzet in minuut 88 eenvoudig binnengetikt, waarna ook een hoekschop in blessuretijd nog achter Jordy van Asselt werd gewerkt. Zo stond er na 90 minuten en blessuretijd een harde 5-0 op het scorebord.

Een duel om snel te vergeten, maar waarbij wel moet worden gedacht aan het zakken door de ondergrens. Nog 1 duel voor de winterstop. Ook geen eenvoudige, namelijk tegen nummer 2 Rood/zwart uit Delden. De ploeg van Hendrie Zwiggelaar hunkert naar de winterstop, maar ze gaan alles op alles zetten om nog 1 thuisduel alles te geven. Hopelijk dan nog een laatste 3-punter in het jaar 2022.

Laat een reactie achter