Resto VanHarte bij De Tubanters 1897

Hét recept voor een betere buurt

Op woensdag 5 februari vond in ons clubgebouw de eerste van 10 wekelijkse bijeenkomsten plaats van Resto VanHarte. Dit initiatief waarbij vijftien kinderen aan de slag gaan met potten en pannen tijdens bijzondere kooklessen in onze keuken, sluit uitstekend aan bij ons “Oog voor Elkaar” principe.

De Tubanters 1897 en Resto VanHarte vinden dat iedereen erbij hoort in de samenleving en wil eenzaamheid en sociaal isolement onder de aandacht brengen en bestrijden. Door mensen met elkaar in verbinding te brengen, zodat zij samen kunnen koken en eten, en vooral zelf kunnen bijdragen aan een leefbare gemeenschap.

De kinderen van acht tot en met dertien jaar leren niet alleen tien woensdagen op rij gerechten koken, maar krijgen ook lessen over een gezonde leefstijl, voeding, sport en sociale vaardigheden. “Iedere week komt er een ander onderwerp aan bod. De ene week behandelen we eiwitten, de andere vetten en vezels”, weet Jan Sijbom, kok bij Resto VanHarte.

In de plaatselijke media bij o.a. RTV Oost  en Huis aan Huis is het initiatief niet onopgemerkt gebleven. Door onderstaande afbeeldingen aan te klikken kom je bij de geplaatste artikelen en video.

 

   

Laat een reactie achter