Jeugdig Tubanters verliest onfortuinlijk van SV Almelo

Waar vorige week nog een verslag niet verstandig was en waar even de media op zwart ging, was er voor de Tubanters vandaag een revanche op eerherstel. Wel kwam de nummer 3 van de competitie langs, dus de blauw/zwarten konden de borst nat maken. Nog grotere problemen waren de personele bezettingen binnen de ploeg. Vanwege uitlopende redenen ontbraken veel spelers in de selectie. Timo Roelofsen, Tanju Kahraman, Koen van Ooijen, Twan van Ooijen, Tim Gerritsen, Mario Jimenez en Pravin Nandpersad misten het duel in Enschede. Marco Kroeze kwam net terug van een blessure en miste nog ritme. Vandaar dat er 4 JO19-1 spelers mochten starten in de basis. Brian Mulstege (18), Wouter Wilmer (17), Sam Wösting (18) en Diego Luna Madueno (17). Op de bank namen nog Xander Molemans (16) en Jordy van Asselt (17) plaats. In de warming up moest Brian Mulstege helaas verstek laten gaan, vanwege een opgelopen blessure in JO19-1 gisteren. Marco Kroeze startte dus vanaf het begin.

In een herfstachtig Enschede liet Tubanters SV Almelo wat komen. De uitploeg mocht de bal hebben en zoeken naar een opening, maar Tubanters gaf geen krimp in de beginfase. Het was zelfs als eerste de gevaarlijkste ploeg. Diego Luna Madueno stak de bal uit een omschakeling op A. , maar de Tubanters spits kwam net een teenlengte tekort. SV Almelo werkt vooral dreigend met de snelle crossballen op de rechtsbuiten. Van daaruit werd er veelal verder gevoetbald. Het was dan ook niet verassend dat SV Almelo na een klein half uur vanuit daar zeer gevaarlijk werd. Een bal werd voorgegeven en daar dook een Almeloër ineens op voor Ken Rietman. Maar de Tubanters doelman had een prima reflex in huis en hield zo zijn doel schoon. Toch kwam de uitploeg op voorsprong. Een vrije bal vanaf de Almelose rechterkant waaide richting de tweede paal. Daar kon de bal met het hoofd weer voor het doel gekopt worden, waar die binnen de vijf meter geheel vrij tegen de touwen kon worden gewerkt, 0-1. Maar Tubanters toonde veerkracht. Want in de directe aanval na de aftrap was de stand weer gelijk. Wouter Wilmer vond met een prima pass zijn JO19 ploeggenoot Diego Luna Madueno op het middenveld. De jonge middenvelder werd niet aangevallen en schoot de bal strak in de verre hoek, 1-1. Het spel ging vervolgens heen en weer, maar echt grote kansen konden beide ploegen niet creëren. Zodoende werd er gerust met een gelijke stand, 1-1.

In de kleedkamer bleek dat Tubanters wederom een blessure kon bijschrijven. Ricardo van Eiken kon niet verder spelen na een aanslag op zijn enkel. Met een ei op de enkel, die met pasen niet zou mistaan, was spelen onverantwoord. Dat betekende dat de zeer jonge Xander Molemans zijn debuut mocht gaan maken. De 16-jarige speler, al vervroegd overgegaan naar de JO19, versterkte het middenveld van Tubanters in de hoofdmacht. Na de theepauze werd SV Almelo als eerste gevaarlijk. Een hoekschop vanaf de linkerkant kwam bij de tweede paal, waar een Almelose kopbal net over het doel ging. Tubanters probeerde ook tot kansen te komen, maar was in de eindpass nog te slordig. Zo ontstond er wel een duel die beide kanten op kon. Maar in de 58e minuut viel die de kant van SV Almelo op. Een voorzet vanaf links werd slecht weggewerkt door Ken Rietman, waardoor een rebound geheel vrij kon worden ingetikt, 1-2. Niet veel later werd het nog erger voor Tubanters. Een diepe bal viel tussen Ken Rietman en Wouter Wilmer in. De doelman communiceerde niet, kwam wijfelend uit, miste de bal en legde de aanvaller neer binnen de zestien. De goed fluitende leidsman kon niet anders dan een strafschop geven en Ken Rietman eraf sturen met een rode kaart. Zo kon ook JO19-1 speler Jordy van Asselt binnen de lijnen komen. Zijn eerste taak was direct een zware. De strafschop keren. Maar de jonge doelman, die al 1x in de basis startte bij Tubanters 1, hield Tubanters op de been. Een zwak ingeschoten strafschop werd knap klem gepakt door Jordy. Het was het startsein voor een slotoffensief, met nog een twintig minuten op de klok. Tubanters nam meer risico, ontsnapte nog wel aan een tegentreffer die gemaakt werd in buitenspel positie, maar er werd weer gestreden voor een punt. Marco Kroeze nam plaats achter een vrije bal op circa 20 meter. De vleugelaanvaller schoot hard maar de doelman kon de bal net overtikken. Even later ontsnapte aanvoerder Nick Kutscher door het middenveld. Hij hield het overzicht, bediende Marco Kroeze, maar die was te gehaast. Het schot ging in het zijnet. Zo werden ook in de slotfase net de verkeerde keuzes gemaakt of viel de bal net niet goed. De pech van een hekkensluiter dus. SV Almelo wist met een man meer maar ternauwernood stand te houden. Maar het was net niet voor tubanters.

Wel een goede reactie van de ploeg van Martijn Misana. Het spel was weer beter en eigenlijk had deze jonge ploeg een gelijkspel verdiend. Maar als je onderaan staat valt soms het kwartje net de verkeerde kant op. Nog 1 duel te gaan voor de winterstop. Dan op bezoek bij de koploper, KOSC Ootmarsum. De jeugd in het elftal speelde prima mee en is een hoogtepunt dit seizoen. Er komt weer veel talent aan wat de Tubanters zeker mag koesteren. 3 punten in Ootmarsum dan maar en dan de achtervolging inzetten in het nieuwe jaar. Een mooi streven….

Laat een reactie achter