Een sportief en gezellig eerste weekend van 2020

Het eerste weekend van 2020 zit erop. Een weekend dat bij De Tubanters 1897 traditioneel in het teken staat van de nieuwjaarsreceptie, midwinterloop en sinds enkele jaren ook de Frank le Loux nieuwjaarswedstrijd.

De Frank le Loux nieuwjaarswedstrijd, die dit jaar voor de 4de keer werd gespeeld, was de start van het feestelijke weekend dat dit jaar goed is bezocht met vele leden en oud-leden. Met de vele eerste elftalspelers uit voorgaande decennia kunnen we terug kijken op een zeer geslaagde middag. Het plezier op het veld, maar zeker ook in de kleedkamer was als vanouds! Mede door de gelouterde speelwijze (en af en toe een mannetje meer) wist de oude garde dit jaar de winst op haar naam te zetten met een 4-1 overwinning.

De gezelligheid werd voortgezet op de aansluitende nieuwjaarsreceptie. Een moment voor voorzitter Marcel ter Horst om in zijn nieuwjaarstoespraak vooruit te kijken op het komende jaar. Belangrijk punt uit de toespraak om te benoemen is de opening van een vestiging van Weerfit in ons clubhuis. Job Weerstra is met Weerfit al geruime tijd verbonden aan De Tubanters 1897 en vanaf nu is het mogelijk om een afspraak bij Weerfit in te plannen in ons clubgebouw aan de Olympialaan.

Voordat iedereen op zondagochtend de hardloopschoenen had aangetrokken voor de Midwinterloop, was het eerst nog tijd om de 7 beste lotenverkopers van de Clubactie te danken voor hun inzet. Deze 7 kinderen samen waren namelijk verantwoordelijk voor de verkoop van meer dan 200 loten! Reden voor de organisatie om ze een prijs te overhandigen in de vorm van een o.a. een bal, rugzak en bidon.

Voor de 40ste Midwinterloop mochten we dit jaar maar liefst ruim 180 deelnemers begroeten! Grote dank gaat hierbij uit naar de uitstekende organisatie die ervoor heeft gezorgd dat weken van tevoren alles tot in de puntjes geregeld was en er veel bekendheid was voor deze traditionele loop, zowel binnen als buiten onze vereniging. Voor de kleinste lopertjes tot de veteranen waren er afstanden af te leggen van 850m tot 8,2km met de daaraan gekoppelde wisselbeker. Dit jaar werd de 8,2km beslist in een spannende eindsprint die is vastgelegd en terug te zien op onze Facebookpagina. Onderstaand de uitslag van de verschillende categorieën:

 Top 3 van de 8,2km v.l.n.r.: Dennis Wijnberg (3), Jeroen Ruijter (1) en Roy Stokkers (2)

3KM dames en heren
1e Fedde van Esseveld
2e Dihe Hajri
3e Mark van Stralen
5KM dames
1e Anouk Spiele
2e Annet Dassen
3e Marieke Verberg
5KM Heren
1e Luc Sonneveld
2e Dennis Kampink
3e Scott Hesselink
8.2 KM Dames
1e Liesbeth van den Berg
8.2 KM Heren
1e Jeroen Ruijter
2e Roy Stokkers
3e Dennis Wijnberg

 

Hieronder de overige foto’s in willekeurige volgorde:

 

1 Reactie

Laat een reactie achter