Dean Lever en Job van Stralen trainen bij FC Twente

FC Twente heeft als een van de weinige clubs van Nederland gekozen voor een Voetbalschool in plaats van een JO8/JO9 team. In het kort houdt dat in, dat getalenteerde jonge spelers van deze leeftijd een voetbalactiviteit aangeboden krijgen. De scouts van FC Twente struinen de Twentse voetbalvelden af op zoek naar talent. Als er dan eentje gevonden is krijgt het jongetje of meisje een uitnodiging van FC Twente. Op zogenaamde steunpunten, bewust niet bij FC Twente, wordt dan een activiteit georganiseerd. Dat is meestal een voetbaltraining.

Ook bij De Tubanters laat de scout zich regelmatig zien, zo zijn er twee jonge spelers van het JO9-1 team, dat onder leiding staat van trainer Huseyin Unalan, met leider Frank Lever, opgevallen. Het hele team is trouwens talentvol, vele wedstrijden worden gewonnen tegen zeer aansprekende clubs, uit de hele regio.

Het is alweer een tijdje geleden, dat Dean Lever en Job van Stralen uitgenodigd zijn. Ze hebben inmiddels al enkele trainingen achter de rug. Getraind wordt er bij de Bon Boys in Haaksbergen. Afgelopen woensdag heb ik even gekeken en gezien dat ze beide prima meekomen. Gelukkig zijn de oefeningen die onze oude hoofdtrainer Carlo Castermans met de kinderen doet, VTON-oefeningen. Een methode, die bij De Tubanters over de gehele linie gevolgd wordt.  Op de foto’s hieronder zien we Dean, boven en Job onder de dribbel vormen uitvoeren.

Alsnog feliciteert De Tubanters deze beide talenten voor de uitnodiging en wensen ze natuurlijk erg veel succes!

Namens De Tubanters, Uwe Landerbarthold

Laat een reactie achter