De Tubanters 1897 wordt 4e Enschedese locatie ‘Kracht van Verenigingen’

Voorziening vooral gericht op meedoen en ontmoeten

De Tubanters 1897 heeft van de gemeente een subsidie ontvangen waarmee we de vierde Enschedese locatie van de ‘Kracht van Verenigingen’ gaan worden. We gaan onze  belangrijke maatschappelijke functie in de wijk de komende 3 jaar verder versterken en uitbreiden. De Tubanters 1897 wordt een plek in de wijk waar verschillende groepen elkaar gaan ontmoeten. Samen met Power Oost, Partou Kinderopvang, Scoren met Gezondheid, Fysiotherapiepraktijk Weerfit, Bewust4life en Mediant gaan we activiteiten organiseren voor mensen met een lichte ondersteuningsvraag.

Meedoen in eigen wijk
Samen met o.a. Wijkteams Enschede, Stadsdeelmanagement en Sportaal hebben we goed gekeken naar de omliggende wijk. In tegenstelling tot de andere drie locaties richten wij ons straks meer op volwassenen met een lichte ondersteuningsvraag in plaats van op kinderen. ‘Het activiteitenprogramma richt zich op meedoen in de eigen wijk. Met deze nieuwe voorziening vinden volwassenen daginvulling en ontmoeten zij elkaar. Samen met onze partners gaan we de komende drie jaar een scala aan activiteiten verzorgen die hieraan bijdragen. We streven ernaar om het project op de langere termijn een structureel karakter te geven’, aldus verenigingsmanager Henny Roerink.

Cindy Reuver, coach bij Powercentrum Oost: ‘Bij de Kracht van verenigingen krijg je als wijkbewoner de mogelijkheid om je kennis en kwaliteiten te laten zien en nieuwe ervaringen op te doen. Wij kijken naar wat je kunt en helpen je op weg naar een volgende stap.’

Iets extra’s betekenen
Wethouder zorg en welzijn, Niels van den Berg: ‘Met de ‘Kracht van Verenigingen’ bekijken we hoe sportverenigingen activiteiten kunnen ontwikkelen voor inwoners met een lichte ondersteuningsvraag. Een fantastische ontwikkeling waarmee we de sociale basis in buurten en wijken nog verder verstevigen. Daarmee zetten zij zich in om iets extra’s te betekenen’. Op drie locaties in de stad gebeurt dit al. Bij V.V. Rigtersbleek, V.V. Victoria en Avanti Wilskracht. De Kracht van Verenigingen maakt laagdrempelige ondersteuning dichtbij mogelijk. Daarmee vormen zij een alternatief voor zwaardere zorg en ondersteuning.

Laat een reactie achter