De pre-assist. In de veteranen competitie

Maandagmorgen, the day after.. Na weer een nipte nederlaag (10-1) in de loodzware Veteranen Competitie, was het zoeken naar aanknopingspunten.

Op een derde van de competitie, een dertiende plaats, drie punten en een doelsaldo van -33, kan er gesproken worden van heel veel drieën. En van een lichte crisis.

Binnen het elftal is de teamgeest echter nog altijd sterk en het vertrouwen in de leiding stabiel. In de derde helft staan speelstijl en tactiek inmiddels enigszins ter discussie.

Voorafgaand aan de overweging om ‘De Twentse School’ te verlaten, wordt de focus primair gelegd op het aloude principe van: het ‘correct aanspelen en aannemen van een bal’. “Een flinke uitdaging”, aldus het minimaal aanwezige publiek.

Om individuele spelers beter te kunnen belonen voor hun inspanningen wordt er bovendien een nieuwe statistiek ingevoerd die geheel subjectief kan worden bijgehouden: de pre-assist. De Engelsen omschrijven deze als volgt: ‘the pass made directly before an assist”.

Het is van belang om deze statistiek dan ook meer op waarde te schatten. De afhankelijkheidsrelatie tussen de ‘grote drie’ is bijzonder. Immers, zonder goal geen assist, zonder assist geen pre-assist.

Kijken we geheel neutraal naar de wedstrijd van gisteren en die van twee weken geleden, zien we dat de auteur van dit stuk reeds twee pre-assists achter zijn naam heeft staan. Best interessant.

Samengevat: met de focus op ‘aanspelen en aannemen van de bal’ en vooral op pre-assists, is er weer volop hoop voor het resterende 2/3 deel van de competitie.

Auteur: Roland Bosman
Speler: Rechtshalf van het Eerste van Tubanters (veteranen)

Statistieken seizoen 2019-2020:
– Onvrijwillige schwalbekoning
– Opgesteld i.g.v. correcte leidersadministratie
– Aantal pre-assists: 2

— error 1897: geen afbeeldingen gevonden van een pre-assist —

1 Reactie

Laat een reactie achter