Corona virus – update

Beste leden, ouders/verzorgers, trainers, leiders en alle vrijwilligers,

Middels dit bericht wil het bestuur van De Tubanters 1897 je informeren over de gevolgen van de Corona-crisis voor onze vereniging. Via de nieuwsbrief en website zullen we dit blijven doen.

Competitie 2019/2020 amateurvoetbal niet hervat – 1ste elftal blijft in de 4de klasse

Met het oog op de op dinsdag 31 maart door het kabinet aangekondigde maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft de KNVB na beraad besloten dat de competities van het amateurvoetbal dit seizoen niet meer worden hervat. Er is tevens door de KNVB besloten dat er voor dit seizoen geen eindstanden komen, en er dus ook geen kampioenen, promovendi en degradanten zijn. Ook worden de bekerkampioenschappen niet meer uitgespeeld. Het volgend seizoen start iedereen in dezelfde klasse als bij de start van het huidige seizoen. Dit betekent o.a. voor ons eerste elftal dat zij volgend seizoen uitkomen in de vierde klasse op zondag. Voor het volledige bericht van de KNVB verwijzen wij je naar de website van de KNVB.

Sluiting sportpark tot en met 28 april

Op dinsdag 31 maart heeft het kabinet de aanvullende maatregelen tegen het Corona virus verlengd. Dit betekent dat ons sportpark gesloten blijft tot tenminste 28 april.

Activiteiten en toernooien

Naast het feit dat we dit seizoen helaas geen competitiewedstrijden meer kunnen spelen, heeft de sluiting van ons sportpark ook consequenties voor de overige activiteiten en toernooien van onze vereniging. De sluiting van ons sportpark houdt in ieder geval in dat activiteiten t/m 28 april geen doorgang kunnen vinden dit jaar. Daarnaast hebben we met pijn in ons hart het Johan Bakker pupillentoernooi dit jaar moeten annuleren. Dit toernooi vergt een enorme voorbereiding in samenwerking met andere verenigingen. Dit is in deze tijd helaas niet mogelijk. Voor de overige activiteiten, zoals o.a. het pupillenkamp en de familiedag houden we de toekomstige ontwikkelingen nauwgezet bij en zullen we je hierover blijven informeren.

Financiële consequenties

De gevolgen van de Corona-crisis gaan echter verder dan niet meer kunnen voetballen. Het heeft namelijk ook financiële consequenties voor onze vereniging. Kosten voor de huur en het onderhoud van ons sportpark, clubhuis en kleedkamers lopen bijvoorbeeld door. Daarentegen hebben we geen inkomsten zoals baromzet.

Ondertussen heeft onze financiële commissie alles in het werk gesteld om de financiële gevolgen voor De Tubanters 1897 tot een minimum te beperken. Er zijn inmiddels aanvragen gedaan voor alle door de overheid ingestelde noodmaatregelen. De te verwachten tegemoetkoming zullen de financiële pijn deels verzachten, maar zullen niet volledig toereikend zijn. Hierdoor zijn we genoodzaakt geen aanpassingen aan de contributie te doen.

Wij willen iedereen danken die onze club, juist ook in deze tijd, trouw is. Samen zullen we deze Corona-crisis doorstaan.

Wij wensen iedereen veel gezondheid toe in deze moeilijke tijd. Mocht je vragen hebben, neem dan gerust contact op via: bestuur@tubanters.nl

 

 

Het Bestuur De Tubanters 1897

2 Reacties

  1. Edwin Tempelman

    Laten we ook onze focus even richten op onze jeugd en overige elftallen. Ook voor deze jongens, mannen en meisjes is het een grote teleurstelling om de competitie niet af te kunnen maken. En is het in deze niet van zulk groot belang of men nu kampioen zal worden of nu zal degraderen.

    Goed om te horen dat er voor onze leden geen wijziging in de contributie zal plaatsvinden. Veel van onze leden leven nu in een onzekere tijd en zal dit ongetwijfeld consequenties hebben in de toekomst.

    Ik wens onze leden en het bestuur veel sterkte en succes toe.

Laat een reactie achter