Cameratoezicht bij De Tubanters 1897

Helaas blijkt af en toe dat de verschillende manieren van beveiliging binnen onze sportvereniging noodzakelijk zijn. Een voorbeeld hiervan is cameratoezicht. Op ons sportpark zijn, zoals bekend, meerdere camera’s geïnstalleerd die preventief werken, maar er ook voor kunnen zorgen dat na een incident bekeken kan worden wat er precies is gebeurd. Dit kan bijvoorbeeld gaan om vernieling of diefstal.

Onlangs zijn na een diefstal van enkele telefoons en een portemonnee uit een kleedkamer de beelden van meerdere camera’s bekeken en geanalyseerd. Dit proces verloopt middels het “Protocol Cameratoezicht – Sportpark De Tubanters 1897″. De beelden zijn vervolgens overgedragen aan de politie waarna de daders zijn opgepakt. Een van de daders bleek lid van De Tubanters 1897 te zijn. In de bestuursvergadering van 12 september is besloten het lid te royeren uit onze vereniging.

Het bestuur wil benadrukken dat bovenstaande situatie niet had kunnen plaatsvinden wanneer men de waardevolle spullen had afgegeven achter de bar in het clubhuis. Op deze plek liggen tasjes, door de Club van Honderd beschikbaar gesteld, die speciaal hiervoor dienen.

Het protocol is hier te downloaden: Protocol Cameratoezicht – Sportpark De Tubanters 1897

Laat een reactie achter