Bonjour… (Wedstrijdverslag Zaterdag 2)

Al een weekje niks meer laten horen van onze fantastische voetbalcarrière. Dit heeft een reden. We spelen elke wedstrijd verschrikkelijk slecht. De oorzaak ligt uiteraard bij onszelf en gebrek aan talent, maar de enorme knollenvelden waar we elke week op spelen bevorderen ons spel ook niet. De afgelopen weken zijn er heel wat ballen in de sloot en op de parkeerplaats beland.

Gisteren was ook weer zo’n wedstrijd waarbij de bal onmogelijk in te schatten was. Gelukkig werd dit ook nog vergezeld met een flinke rukwind. Toen onze coach en tereinknecht Teunts het veld ging controleren gaf hij al aan: “Gaan we niet doen.” Aldus Teunts. Het enige wat Joepoe dacht was “unbelievable”. Door deze korte commentaren van beide heren wist de rest van het team al dat het foute boel was. En dat was het ook. Een flinke kletspot met natrapcakjes, ziekenhuisballen, ballen op de parkeerplaats, brakke mensen en een aantal carnavalskrakers op de achtergrond. Wie wil dat nou niet aanschouwen? Deze combinatie gaf de aanleiding voor een goede opkomst van ons vaste publiek. Ik kan u vertellen dat ze de tranen in de ogen hadden toen Bas voor de 6e keer onder de bal door kopte. Het was geen gezicht.

De wedstrijd begon goed, Achilles scoorde binnen 10 minuten de eerste goal. Dit had voorkomen kunnen worden als Jeppa eens zijn man ging dekken, maar das ni. We kwamen steeds meer in de wedstrijd en kregen de situatie onder controle. Helaas kwam de gelijkmaker er maar niet en zakte de hoop steeds dieper weg. De gelijkmaker werd pas in de 2e helft gemaakt door D aniel. De hoop was terug en iedereen proefte 1 of 3 punten. Gelukkig waren Bas en Wieltjes zo vrij om die hoop direct te verpulveren. Een kleine miscommunicatie tussen de twee heren leidde al gauw tot de 2-1. Toen waren we er collectief klaar mee. We kwamen niet eens meer over de middenlijn en Jeppa pakte ook nog eens geel.

Na deze wedstrijden op gewoon gras kunnen we concluderen dat we dat beter maar niet moeten doen. Elke wedstrijd die wij spelen op gewoon gras is gewoon lange halen snel thuis. Alleen gaan die lange halen over de zijlijn of zelfs over het vangnet. Hopelijk regelt onze wereldse trainer coach en aanvoerder Aaron een kunstgras veld de volgende wedstrijden! Een veld waar onze Tereinknecht Teunts U tegen zegt of waar Joepoe “unbelievable”, in positieve zin, over denkt.

Groetjes,

De Toppers van Zaterdag 2

 

Laat een reactie achter