Tubanters 1 wint oefenduel van VV Buurse

De voorbereiding is weer begonnen op het nieuwe seizoen. Afgelopen vrijdagavond stond het eerste oefenduel op het programma voor Tubanters 1. Wel werd er al gespeeld op het eigen Gerard Westerveld toernooi, maar dat waren duels van een half uur. Ditmaal, thuis tegen VV Buurse, 90 minuten.

Met een aantal nieuwe en een aantal bekende gezichten, ging de Tubanters voortvarend van start tegen VV Buurse. De teruggekeerde Robbie Tanck mocht in de 4e minuut aanleggen voor een hoekschop. Deze bracht de nummer 10 goed voor, waar de bal voor de voeten kwam van nieuweling Kars van der Velde. De centrale verdediger schoot, maar de doelman kon de bal onder zijn lat wegtikken, ten koste van een nieuwe hoekschop. Zelfde concept, andere afwerker. Ditmaal kwam de bal panklaar op het hoofd van de andere centrale verdediger, Menno te Wierik. Een goede kopbal, maar wederom een knappe redding van de Buurse doelman. Een andere nieuweling liet zich vervolgens ook een aantal malen gelden. Tanju Kahraman, overgekomen van Enschedese Boys, draaide af en toe zijn directe tegenstander dol en zag tot tweemaal toe de doelman met de voeten redden, op goede inzetten van hem. Toch werd het spel van Tubanters beloond met een vroeg doelpunt. En wederom was het Tanju Kahraman op rechts die belangrijk was. Na een goede actie sneed de buitenspeler naar binnen en schoot hard en hoog raak, 1-0. Tubanters bleef de bovenliggende partij, maar vergat om de score uit te breiden. Spits Jeroen Wilberink kreeg een grote mogelijkheid, maar een prima voorzet van Robbie Tanck werd via de grond over gekopt. Vervolgens ging het duel in de slotfase wat op en neer, maar kwam Tubanters en nieuwe doelman Ken Rietman niet echt in de problemen. Toch werd de Tubanters doelman nog getest. Farad Tawakalsada leed balverlies op het middenveld en een scherpe counter volgde. Een inzet vanaf de rechterkant kon met de voeten verwerkt worden door Ken Rietman.

In het tweede gedeelte een andere doelman, namelijk Rick Gaasbeek. Ook mochten Koen van Ooijen en Jeremy Mayamba minuten maken. Tubanters was in de beginfase weer dichtbij een doelpunt. Robbie Tanck produceerde een lage voorzet maar Jeroen Wilberink kon de voorzet net niet binnenglijden. Ook VV Buurse liet zich wat meer gelden. Zo ging een schot maar net over het doel van Rick Gaasbeek. Na 17 minuten spelen moest ook Rick Gaasbeek echt handelend optreden. EEn hoekschop vanaf links draaide gevaarlijk in en de Tubanters doelman kon de bal nog net overtikken. Een nieuwe hoekschop, die kort genomen werd. De bal werd schuin ingespeeld en bij de eerste paal binnen getikt. Alleen stond de doelpuntenmaker buitenspel, waardoor het 1-0 bleef. Niet veel later liet Tubanters zien dat het voetballend weer een leuk team heeft. Melvin Atalay zocht goed de combinatie met Jeroen Wilberink die ook Tanju Kahraman weer bediende. Uiteindelijk was het Robbie Tanck die het doel onder vuur nam, maar de doelman was een sta in de weg. Jeroen Wilberink mocht niet veel later aanleggen voor een vrije bal op rand zestien. De aanvaller krulde de bal over de muur, maar de doelman kon stijlvol vangen. Tubanters kon het duel niet in het slot gooien. Ook niet toen de Buurse doelman een handje ging helpen. De keeper speelde de bal zo in de voeten van invaller Koen van Ooijen, die daarvan verrast leek, want de inzet was te zacht. Nog eenmaal was Tubanters dichtbij, maar een perfecte voorzet van linksachter Melvin Atalay kwam bij Robbie Tanck terecht, maar de inzet ging naast.

Een goed begin van een nieuw seizoen. Aankomende dinsdag wacht wederom een oefenduel. Dan speelt Tubanters 1 thuis tegen Zuid-Eschmarke 1. Vervolgens begint het bekeravontuur uit bij tegenstander van deze avond, VV Buurse. De zondag erop thuis tegen Sportclub Enschede en de bekerpoule wordt afgsloten met een uitwedstrijd bij stadsgenoot Vosta. Dan, eind september begint de competitie, uit bij Berghuizen.