Mini Champions League!

Met ingang van het seizoen 2018/2019 zijn we bij De Tubanters 1897 gestart met een mini league voor kinderen die geboren zijn na 1 januari 2013. De wedstrijden worden gespeeld op vrijdagavond tussen 18:00 en 19:00 uur.

NIEUWE OPZET KNVB
De KNVB is vorig jaar gestart met een nieuwe opzet van het pupillenvoetbal. Plezier staat daarbij boven alles. Winnen blijft natuurlijk het doel van een wedstrijd, maar uitslagen en standen worden niet meer bijgehouden. Om het plezier en het aantal balcontacten voor alle kinderen te vergroten zijn de teams kleiner en meer gelijkwaardig en wordt er op een kleiner veld gespeeld. Zo is er meer actie, vallen er meer doelpunten en wordt er meer gejuicht!

VOOR DE MINI’S
Veel kinderen hebben op jonge leeftijd al de bal aan de voet. Om deze jongens en meiden alvast kennis te laten maken met het voetbal, introduceert Tubanters de Mini Champions League. Spelenderwijs ervaren ze of ze het voetballen leuk vinden en hoe het is om bij een echte voetbalclub te voetballen. Door de kleine spelvormen krijgen ze vaak de bal, leren ze verdedigen, aanvallen, ingooien etcetera.

BARCELONA? JUVE? BAYERN MUNCHEN?
We spelen in de Tubanters Mini Champions League en daar horen dan ook echte kampioensnamen bij. Ieder team draagt dan ook shirts en broekjes van topploegen uit Europa. In welk team speel jij?

HOE GAAN WE SPELEN?
Als iedereen er is maken we teams van maximaal 5 kinderen. Iedereen doet mee en wordt willekeurig ingedeeld. We starten met een gezamenlijke warming-up. Tikkertje, dribbelen, passen, gewoon lekker warm worden. Iedere avond speelt ieder team twee wedstrijden van 12 minuten. Bij elke wedstrijd is er een spelleider (dus geen scheidsrechter) en dat is vaak een ouder. De spelleider helpt de kinderen bij het leren van de (nieuwe) regels, denk aan het indribbelen in plaats van ingooien. De spelleider, laat het spel en de beslissingen zoveel mogelijk aan de kinderen zelf. Bij een uitbal weten de kinderen bijvoorbeeld vaak zelf of het een hoekschop of keeperbal is.

VOOR DE OUDERS / OPA’S EN OMA’S
Om van de Mini Champions League een succes te maken gaan we er vanuit dat u ook een klein steentje bijdraagt. We starten echt om 18.00 uur, dus zorg dat uw kind minimaal een kwartier eerder op de club is. Wij verzorgen de shirts en broekjes, maar voetbalsokken, schoenen en scheenbeschermers moeten de kinderen zelf meenemen. Per team neemt 1 ouder de tas met alle tenues mee naar huis om deze uit te wassen voor de volgende wedstrijd. Om 19.00 uur zijn we klaar, juichen we samen, ruimen we met z’n allen op, gaan we onder de douche en drinken we samen iets. De uitslagen houden we bij op onze website.

WANNEER EN TOT WANNEER?
We spelen iedere vrijdagavond van 18.00 tot 19.00 uur tot ongeveer de Sinterklaas periode, eind november/begin december. Vaak wordt het dan kouder en minder leuk om te voetballen. In maart beginnen de nieuwe rondes en we denken nog na over een eventuele activiteit tijdens de winterstop. Zodra we genoeg aanmeldingen hebben beginnen we, u ontvangt daarover dan tijdig een bericht.

Meld je nu aan!

    * verplicht veld

    Flyer download