Tubanters 1 na hectische week winnaar van spectaculair thuisduel tegen VV Bentelo

Er zijn wel eens rustigere voorbereidingen op een competitieduel. Zo merkte ook de Tubanters. Na het pijnlijke en duidelijke verlies in de Lutte (4-0) bereikte de onrust haar hoogtepunt. Uiteindelijk werd en door de technische commissie en bestuur besloten een nooit makkelijk besluit te gaan ondernemen, namelijk het op non-actief stellen van trainer Hendrie Zwiggelaar. Op zoek naar een eventuele nieuwe hoofdcoach nam Technisch manager Peter de Vries de training over en zat hij in het thuisduel tegen VV Bentelo als hoofdverantwoordelijke op de bank. Eventueel nieuws over een nieuwe coach of dat Peter de Vries zelf voor groep blijft, wordt later nog bekend. Het betekende voor de selectie in ieder geval geen ideale voorbereiding op een belangrijk duel, want het hooggeklasseerde VV Bentelo kwam op bezoek. Een lastige uitdaging voor de blauw/zwarten, die nog geen duel wisten te winnen.

Peter de Vries kon richting VV Bentelo thuis wel werken met een bijna fitte selectie. Alleen Nick Kutscher was nog geblesseerd. Genoeg keuze dus voor de interim trainer, die maar een paar spelers elder posteerde. De opstelling:

In een herfstachtig Enschede gingen beide ploegen onzeker van start. Bentelo wist ook niet wat het van Tubanters moest verwachten en Tubanters probeerde te voetballen. Maar zoals zo vaak ging het voor de Tubanters weer fout in de beginfase. Na 3 minuten werd een Bentelose treffer nog terecht afgekeurd wegens buitenspel, maar na de 6e minuut stond al wel een 0-1 op het scorebord. Een voorzet vanaf de rechterkant werd voorgegeven, maar leek een makkelijke prooi voor doelman Stijn Schlosser. Toch zat de doelman mis, door een aantal spelers voor hem, waardoor bij de tweede paal geheel vrij kon worden binnengetikt, 0-1. Tubanters had even weinig in te brengen en zag na een klein kwartier Stijn Schlosser nu wel een bal goed parreren. Een verre ingooi werd doorgekopt, waarna van dichtbij kon worden ingeschoten. Tubanters rechtte iets meer de rug, Bentelo verloor een speler na een, op het oog, zware blessure. Tubanters kwam iets beter in het spel en kreeg na een half uur een cadeautje van Bentelo. De doelman werkte een bal zeer slecht weg en deze belande in de voeten van Sam Wösting. Vanaf 25 meter schoof de Tubanters spits de bal dankbaar in het lege doel, 1-1. Een opsteker, want Tubanters kreeg meer initiatief. Vlak voor rust kreeg Tubanters nog een vrije bal voor het doel. Niek Wösting nam plaats achter de bal, maar schoot net naast de goal, maar in blessuretijd, die lang was vanwege de blessure eerder, behield diezelfde Niek goed het overzicht. In een omschakeling kreeg de rappe buitenspeler de bal prima gestuurd door Timo Roelofsen, speelde de man uit en haalde de achterlijn. Daar bleef Niek goed kijken en zag Noud van Petersen naar de eerste paal komen. Noud ontving de bal en schoof deze langs de doelman, 2-1.  Even moest Tubanters nog billenknijpen, maar na een redding van Stijn Schlosser haalde Bart Busschers een rebound knap van de doellijn. Daardoor mocht Tubanters gaan rusten met een 2-1 voorsprong.

Zonder wijzigingen ging Tubanters op jacht naar de eerste driepunter, maar zag de voorsprong al snel weer verdwijnen. De Bentelose aanvalsleider werd weggestoken door het centrum en oog in oog met Stijn werd de 2-2 tegen de touwen geschoten. Wederom een domper in het begin. Maar de blauw/zwarten toonden veel veerkracht, want niet lang daarna kwam het op een vernieuwde voorsprong. Noud van Petersen kwam vanaf links naar binnen en schoot op doel. Zijn inzet werd geblokkeerd, maar de bal kwam voor de voeten van Timo Roelofsen, die op de doelman afkon. Heel koel bleef de middenvelder, want met een laag schot zorgde hij voor de 3-2. Gesteund door de voorsprong bleef Tubanters Bentelo onder druk houden. En na een dik uur spelen was het wederom Noud van Petersen die belangrijk was in de aanval. De jonge aanvaller schoot de bal hard op de paal in de korte hoek, maar hoefde daarvan maar kort te treuren. De rebound kwam precies voor de voeten van Niek Wösting, die netjes afwerkte, 4-2. Tubanters leek op rozen te zitten, maar liet Bentelo weer compleet terugkomen in de wedstrijd. Eerst werd een vrije bal op rand zestien zeer knap uit de hoek getikt door Stijn Schlosser, maar in de corner die volgde werd de bal slecht uit de zestien gewerkt. De rebound werd hoog ingebracht en 2 Tubanters spelers op de lijn konden een 3e tegentreffer niet voorkomen, 4-3. Het leek een spannende slotfase te gaan worden, maar daar dacht Bart Busschers anders over. De linksback bekroonde zijn rush over de linkerflank met een assist. De bal werd laag bij de eerste paal voorgegeven, waar Sam Wösting als een echte spits de bal binnenwerkte, 5-3. Het Bentelose verzet was nu definitief gebroken en daardoor kon Tubanters zelfs nog uitlopen naar een grotere overwinning. Eerst gaf invaller Roy Jansen nog een fijne assist op Niek Wösting, die de lage voorzet van de invaller niet direct binnen werkte, maar eerst nog zijn directe tegenstande uitkapte en daarna raak schoot, 6-3. Het slotakkoord was een wonderschone. Bart Busschers veroverde de bal op eigen helft, net rond de middenlijn en zag de doelman ver voor zijn doel staan. Met een fijne trap schoot hij de bal van eigen helft over de verbouwereerde doelman, 7-3.

Een heerlijke middag dus voor Tubanters, die na een roerige week de rug rechtte. Met 3 punten erbij voegde de ploeg zich in de middenmoot, maar er is nog een lange weg te gaan. Duidelijkheid over de trainersfunctie komt hopelijk deze week en dan mag er weer naar Overdinkel worden afgereisd. Weer, want in de beker troffen beide ploegen elkaar ook. En dat was voor Tubanters een ware nachtmerrie, want die werden toendertijd huiswaarts gestuurd met een 9-1 nederlaag. Werk aan de winkel dus!

Laat een reactie achter