Nieuwe scheidsrechters coördinator Roderick Klaver

Beste Tubantersleden!

Mijn naam is Roderick Klaver, 18 jaar en de nieuwe scheidsrechters coördinator van De Tubanters! De afgelopen weken ben ik al actief geweest in deze rol en heb ik het nodige geleerd over deze vereniging, veel mooie dingen gezien en veel mensen leren kennen.

Ik ben al sinds het voorjaar van 2016 actief als verenigingsscheidsrechter bij Sportclub Enschede en sinds 2018 fluit ik voor de bond, de KNVB en heb daarvoor de nodige diploma’s gehaald. Daarnaast ben ik lid van de SEO waar ik altijd met plezier train en na afloop een drankje drink, zodra het weer mag natuurlijk 😉

Ook studeer ik bedrijfskunde in Zwolle en ben in begonnen met mijn eigen bedrijfje, Roderick’s Wear (www.roderickssportswear.com & www.roderickswear.nl).

Mijn doel en taak bij De Tubanters is om een grote groep scheidsrechters en spelbegeleiders op te bouwen binnen de club zodat we elke week genoeg scheidsrechters en spelbegeleiders hebben om alle wedstrijden te kunnen bezetten! Dit gaan we doen door o.a. een scheidsrechterscommissie op te bouwen, de faciliteiten voor scheidsrechters en spelbegeleiders te verbeteren en in te zetten op training en ontwikkeling van scheidsrechters en spelbegeleiders. Daarnaast gaan we door met het huidige beleid.

Van elke speler/speelster in de JO13 tot en met JO19 wordt verwacht dat hij of zij 1 keer per half jaar een wedstrijd spelbegeleider is. Het bijkomend voordeel hiervan is dat ze ervaren hoe het is om scheidsrechter/spelbegeleider te zijn en daardoor ook meer begrip hebben voor de scheidsrechters in het algemeen, die een essentieel onderdeel zijn in het voetbal. Daarnaast kunnen de spelers/speelsters die dit leuk vinden vaker fluiten en bieden wij de ruimte om zich ook daarin te ontwikkelen! Natuurlijk houden we rekening met de wedstrijden. Daarom is onze vuistregel dat alleen de thuisteams aan de beurt zijn en dat er genoeg tijd moet zitten tussen de wedstrijden.

Ik hoop dat we gezamenlijk iets moois kunnen opbouwen en heb daar alle vertrouwen in! Heeft u vragen en/of opmerkingen of wil u graag meehelpen aan ons doel? Dan kunt u altijd contact met me opnemen via +31 6 24775897 of scheidsrechters@tubanters.nl.

Groetjes,

 

 

Roderick

Laat een reactie achter